بیگ بنگ: کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا که وظیفه دارد تاج خورشیدی را بررسی نماید، به تازگی توانست رکورد سریعترین فضاپیمای ساخته بشر را به دست بیاورد.
در ۲۹ ژوئن ۲۰۲۴ این کاوشگر توانست با سرعت ۶۳۵۲۶۶ کیلومتر در ساعت حرکت کند. این دومینباری است که پارکر از زمان پرتاب در سال ۲۰۱۸ به این سرعت میرسد. این سرعت حدود ۵۰۰ برابر سریعتر از سرعت صوت است. برای درک بهتر موضوع خوب است بدانید که پارکر با این سرعت میتواند مسافت بین لندن تا لسآنجلس را در ۴۹ ثانیه طی کند. در واقع پارکر با ثبت رکورد اخیر، رکورد قبلی خود در نوامبر ۲۰۲۱ با سرعت ۵۸۶۸۶۳ کیلومتر بر ساعت را ارتقاء داد.
این کاوشگر حتی سریعتر هم میشود، پارکر در سال ۲۰۲۵ با سرعت حدود ۶۹۲۰۰۰ کیلومتر در ساعت به نزدیکترین فاصله به خورشید میرسد. این سرعت به اندازهای است که از واشنگتن دی سی به توکیو در کمتر از یک دقیقه طی میشود. رسیدن به این سرعتهای باورنکردنی به زمان و حرکت بستگی دارد. همانطور که کاوشگر خورشیدی پارکر به دور خورشید میچرخد، با مدار سیارۀ ناهید همسو میشود و از گرانش سیاره برای شتابگیری استفاده میکند.
این بیستمین پرواز نزدیک پارکر از کنار خورشید بود و این کاوشگر از فاصله ۷.۲۶ میلیون کیلومتری تاج خورشیدی عبور کرد. پارکر در نهایت به فاصلۀ ۶.۱۲ میلیون کیلومتری خورشید میرسد.
تکنولوژی به کار رفته در سپر حرارتی فضاپیمای پارکر فوقالعاده است و از دو کامپوزیت کربن-کربن، تشکیل شده که یک لایۀ ۱۱.۵ سانتیمتری فوم کربنی را در بر گرفتهاند. در واقع پارکر توسط یک سپر حرارتی ضخیم محافظت میشود که در برابر تغییرات حرارتی تا ۵۰۰ برابر بیشتر از گرمایی که از خورشید به زمین میرسد، مقاوم است. همچنین این فضاپیما یک سیستم خنک کننده دارد که مانند رادیاتور عمل میکند و ۵ لیتر آب تحت فشار دارد که میتوانند دمای بالای فضاپیما را کاهش دهند.
این فضاپیما قرار است در طول ماموریت اولیهی خود ۲۴ عبور نزدیک خورشید انجام دهد درک بهتری از فرآیندی که باعث گرم شدن تاج خورشیدی میشود، بدست آوردند. همچنین دانشمندان از دادههای پارکر برای بهبود مدلهای ستارهای و توانایی پیشبینی رویدادهای آب و هوای فضایی که میتوانند برای ماهوارهها و شبکههای برق خطرآفرین باشند، استفاده کنند.
سایت علمی بیگ بنگ / منابع: cnet.com , sciencealert.com
لینک کوتاه نوشته : https://bigbangpage.com/?p=107763