فضاپیمای کاسینی تصاویر نزدیک ِ قمر زحل را ثبت کرد!

بیگ بنگ: فضاپیمای کاسینی ناسا که در مدار زحل قرار دارد برای آخرین بار پروازی از نزدیکی دیون(Dione) قمر آبله گون و یخ زده ی زحل این سیاره غول‌پیکر گازی انجام داد و تصاویری جدیدی از آن به زمین مخابره کرد.

_85107239_untitled1به گزارش بیگ بنگ، این کاوشگر در روز هفدهم آگوست از فاصله‌ی ۴۷۴ کیلومتری قمر دیون عبور کرد. این پنجمین پرواز نزدیک این فضاپیما در طول ماموریت ۱۱ ساله‌اش بر فراز دیون و آخرین تصاویر از چهره آبله گون این قمر میباشد. این تصاویر گرفته شده، دید جدیدی به این قمر که قطری برابر ۱۱۲۲ کیلومتر دارد، می دهند. دیون چهارمین قمر بزرگ سیاره زحل به شمار می‌رود که از سطح یخی و درون سنگی برخوردار است. به دلیل نور خورشیدکه از زحل سوی دیون بازتاب شده بود، سطح این قمر به‌ خوبی در عکس‌ها مشخص است.
PIA19650_940x881با تمام این اوصاف، ناسا این عکس را کاملا اتفاقی گرفته است؛ طوری که کاوشگر کاسینی برای گرفتن عکس به سمت قمر دیون حرکت نکرده بود. دانشمندان ناسا در حال حاضر به دنبال پیدا کردن اطلاعات بیشتری درباره‌ی ساختار داخلی و واکنش‌هایی که روی سطح دیون انجام می‌شود هستند. کاسینی با پرواز بر فراز این قمر نشانه‌هایی از فعال بودن را در مناطقی از سطح آن به ثبت رسانده‌ است. قمر دیون در سال ۱۶۸۴ توسط ستاره شناس‌ ایتالیایی «جیوانی کاسینی» کشف شد. این ستاره شناس ۱۱ سال سیاره‌ی زحل و قمرهای آن را به طور کامل بررسی کرد و تصویرهای مختلفی از این سیاره را به ثبت رسانده بود.
dione-saturn-rings-shadowsتاکنون پنج فلای‌بای از قمر دیون ثبت شده است، فلای‌بای (FlyBy) یا کمک گرانشی (Gravity Assist) در مأموریت‌های فضایی بسیار رایج است. در این مانور، فضاپیما به یک جرم نسبتا بزرگ (سیاره، قمر یا سیارک بزرگ) نزدیک می‌شود و از گرانش این اجرام و اختلاف سرعت با آنها کمک گرفته و بدون مصرف سوخت جهت و مقدار سرعت خود را تغییر می‌دهد.
PIA19649_940x400فضاپیمای کاسینی اکنون مشغول انجام تعدادی از آخرین‌ رصد‌هایش است و پس از پایان عکسبرداری‌های خداحافظی، در سال ۲۰۱۷ طی یک جهش انتحاری خود را به اتمسفر سیاره محبوبش، زحل خواهد زد تا برای همیشه در آنجا جاودان شود. دلیل برنامه‌ریزی چنین پایانی برای کاسینی جلوگیری از ورود هرگونه بقایایی از تجهیزات دست‌ساز بشر به قمرهای تیتان و انسلادوس است،‌ زیرا این دو قمر در دسته کاندیداهایی هستند که احتمال کشف حیات فرازمینی در آنها وجود دارد،‌ از این رو دانشمندان نمی‌خواهند سطح این دو قمر به ویروسی که شاید هنوز از زمین روی بدن کاسینی به جا مانده باشد، آلوده شود.
Cassini_Dione_Landscapeکاوشگر کاسینی در سال ۱۹۹۷ به سمت زحل پرتاب شد، این فضاپیما در سال ۲۰۰۴ به مدار سیاره زحل و اقمار اطرافش رسید و بیش از یک دهه است که به کاوش در این منظومه ی سیاره ای می پردازد.

لینک کوتاه نوشته : https://bigbangpage.com/?p=34163

(۱۲ نفر , میانگین : ۵,۰۰ از ۵)
اشتراک گذاری

یک دیدگاه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.