کاوشگر جدید صدای مریخ را می‌شنود!

بیگ بنگ: زمانی که کاوشگر جدید مریخی در فوریه سال ۲۰۲۱ روی سطح مریخ بنشیند،‌ برای اولین بار امکان شنیدن صدای فرود آمدن روی مریخ و صدای فضای مریخ را فراهم خواهد آورد.

160715151942-01-mars-2020-rover-exlarge-169براساس گزارش CNN به نقل از همشهری، به گفته محققان پروژه ۲۰۲۰ مریخ،‌این کاوشگر به چندین میکروفن مجهز خواهد بود که علاوه بر ثبت صدای فرود کاوشگر روی سطح مریخ،‌ صدای محیط اطراف حین حرکت کاوشگر را نیز ثبت خواهد کرد. با این شکل برای اولین‌بار صدای مریخ را خواهیم شنید. ماموریت‌های پیشین مریخی از جمله فرودگر فونیکس ناسا نیز به میکروفن مجهز بودند اما هرگز از این تجهیزات استفاده نشد. در این پروژه جدید مجموعه‌ای از دوربین‌ها و میکروفون‌ها برای ثبت لحظه ورود به اتمسفر مریخ، کاهش ارتفاع و فرود آمدن روی مریخ مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ماموریت این کاوشگر در طول دو سال حضورش در سیاره سرخ جستجو برای یافتن نشانه‌های حیات در مریخ است. مقامات ناسا قصد دارند این کاوشگر را در بازه‌ای یک‌ماهه در سال ۲۰۲۰ پرتاب کنند و در صورتی که کاوشگر تا آن زمان آماده پرواز نشود،‌ باید دو سال دیگر در انتظار باقی بماند. دانشمندان می‌گویند مریخ قابل سکونت‌ترین سیاره در سامانه خورشیدی است،‌یا دست کم زمانی بوده‌است اما این سیاره اکنون مکانی سرد و خشک است که تحت تشعشعات شدید کیهانی قرار دارد و حیات به شکلی که ما می‌شناسیم روی آن مجالی برای وجود ندارد.

نمایی از مریخ نورد کنجکاوی
نمایی از مریخ نورد کنجکاوی

اما کاوشگر کنجکاوی پس از سپری کردن یک سال کریخی که برابر ۶۸۷ روز زمینی است، شواهدی از شرایط مورد نیاز برای زندگی میکروبی در میان سنگ‌های مریخی جمع‌آوری کرد. شواهدی که نشان می‌دهند زمانی این سیاره مکانی مرطوب و گرم و بستر قابل سکونتی برای حیات بوده‌‌ است. هدف از ارسال این کاوشگر جدید یافتن این حیات باستانی و دیگر اسرار نهفته در مریخ است. اگرچه شاید این ماموریت نیز شبیه به ماموریت کنجکاوی به نظر بیاید، اما ویژگی‌های متفاوت زیادی دارد از جمله آنکه تجهیزات آن که توسط آمریکا،‌فرانسه، اسپانیا و نروژ ساخته می‌شوند،‌امکان دیدن و اکتشاف مریخ را به شیوه‌ای نوآورانه فراهم خواهند آورد.

این کاوشگر نیز مشابه کنجکاوی از سکوی انرژی هسته‌ای برخوردار است که می‌تواند تا ۱۰ سال برق مورد نیاز آن را تامین کند و در عین حال دارای چند دوربین است. دوربین Mastcam-Z که روی پایه‌ای در کاوشگر نصب می‌شود،‌ قابلیت بزرگنمایی مشابه دوربین‌های شکاری برخوردار است و می‌تواند تصاویری پانورامیک و تلسکوپی را ثبت کند و در عین حال ترکیبات معدنی مریخ را نیز تعیین کند. این دوربین همچنین از ایجاد نقشه‌های سه بعدی برخوردار است.

همچنین ابزاری دیگر به نام SuperCam ترکیبات شیمیایی خاک مریخ را تحلیل خواهد کرد و طیف سنج فلورسنت پرتو ایکس این کاوشگر نیز عناصر موجود در خاک مریک را با دقتی بالاتر تعیین خواهد کرد. یک اسلحه لیزری برای سنجش ترکیبات سنگ‌های دوردست، یک رادار برای نفوذ به عمق چند ده متری از سطح مریخ، یک ایستگاه سنجش آب و هوا و یک واحد تبدیل کننده دی‌اکسید کربن به اکسیژن از دیگر تجهیزات این کاوشگر خواهند بود. سیستم فرود این کاوشگر نیز مشابه به سیستم فرود کنجکاوی خواهد بود.

سایت علمی بیگ بنگ / منبع: CNN

لینک کوتاه نوشته : https://bigbangpage.com/?p=52979

(۲۱ نفر , میانگین : ۴,۶۲ از ۵)
اشتراک گذاری

۴ دیدگاه

  1. من یه سوال دارم.ناسا خیلی سعی میکنه که باکتری به مریخ وارد نشه. به راستی چرا؟ یعنی میترسن این باکتتری ها تبدیل به موجود زنده بشن یا چی؟ لطفن حتما جواب بدین خیلی کنجکاوم که موجودات ذره بینی چه سرنوشتی در سیارات دیگه پیدا میکنن

    • فکر کنم به این دلیل که می خوان مطمئن باشن که وقتی حیات میکروبی مثلا در مریخ پیدا شد حتما برای مریخ باشه و نه اینکه بوسیله وسایلی که از زمین اومده اون محیط الوده شده باشه

    • مریخ هم دارای اتمسفر هست: اتمسفر مریخ از ۹۵٫۳۲ درصد دی اکسید کربن، ۲٫۷ درصد نیتروژن، ۱٫۶ درصد آرگون و ۰٫۴ درصد اکسیژن، مونوکسید کربن و دیگر گازها تشکیل شده است.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.