بیگ بنگ: به گفته اخترشناسان دانشگاه هاروارد، خورشیدگرفتگیهایی که از روی زمین امکان دیدن آنها وجود دارد، در مقابل خورشیدگرفتگی که به تازگی کشف شده ناچیزند.

براساس گزارش ساینس الرت به نقل از همشهری، این خورشیدگرفتگی یا کُسوف که هر ۶۹ سال یکبار در سیستم دو ستارهای TYC 2505-672-1 رخ میدهد ۳.۵ سال زمینی ادامه دارد. اخترشناسان هاروارد در حین مطالعه روی بیش از ۱۰ هزار تصویری که توسط رصدخانه AAVSO و برنامه DASCH ثبت شدهاند، موفق به ردیابی این کسوف ۳.۵ ساله شدند.
اخترشناسان با بررسی دادههای جدیدترین خورشیدگرفتگیهای رخ داده در این سیستم توانستند مدت این رویداد را محاسبه کنند. فاصله زیاد میان دو ستاره که تقریبا برابر فاصله میان خورشید تا اورانوس است، عامل طولانی بودن فاصله میان هر خورشیدگرفتگی به شمار میرود. این سیستم ستارهای درحدود ۱۰ هزار سال نوری تا زمین فاصله دارد.
دوره ۳.۵ ساله خورشیدگرفتگی رکورد سابق طولانیترین خورشیدگرفتگی جهان که به سیستم اپسیلون اوریگا در فاصله ۲۲۰۰ سال نوری از زمین تعلق داشت را شکست، ستارهای که هر ۲۷ سال یکبار خورشیدگرفتگیهای ۶۴۰ تا ۷۳۰ روزه را تجربه میکند. از آنجایی که ستاره اپسیلون اوریگا نزدیکتر و درخشانتر است، مطالعه روی آن برای محققان آسانتر است. سیستم دوتایی TYC 2505-672-1 شامل دو ستاره سرخ غولپیکر است که سالهای پایانی عمر خود را سپری میکنند، یکی از آنها را صفحهای غولپیکر از مواد کیهانی محاصره کردهاست. به گفته اخترشناسان یکی از این ستارهها دو هزار درجه سانتیگراد داغتر از خورشید است. جزئیات بیشتر این پژوهش در نشریه ی Astronomical منتشر شده است.
سایت علمی بیگ بنگ / منبع: sciencealert.com
لینک کوتاه نوشته : https://bigbangpage.com/?p=45169