۲۴ آبان بزرگ‌ترین ماه این قرن را در آسمان ببینید!

بیگ بنگ: محققان ناسا اعلام کردند که در ۱۴ نوامبر ۲۰۱۶، برابر با ۲۴ آبان، بزرگ‌ترین ابرماه از ژانویه سال ۱۹۴۸ به بعد، در آسمان قابل رؤیت خواهد بود.

supermoon-12به گزارش بیگ بنگ، به گفتۀ دانشمندان، ماه در این تاریخ از هر زمانی در ۶۸ سالِ گذشته، بزرگ‌تر به نظر می‌آید و بزرگ‌ترین ماه از ابتدای قرن ۲۱ تاکنون است. در آن روز ماه نزدیک ترین فاصله را با زمین خواهد داشت و این رویداد تا ۲۵ نوامبر سال ۲۰۳۴ تکرار نمی شود؛ بنابراین نباید مشاهده این پدیده را از دست داد. زمانی که ماه در نزدیک‌ترین فاصله خود از زمین می‌رسد، درخشان‌تر و بزرگ‌تر از همیشه دیده می‌شود. به این پدیده ابَرماه(supermoon) می‌گویند که اغلب ۱۴ درصد بزرگ‌تر و ۳۰ درصد روشن‌تر از ماه معمولی دیده‌ می‌شود.

تصویری مقایسه ای از ابر ماه و ماه عادی
تصویری مقایسه ای از ابر ماه و ماه عادی

گردش ماه به دور زمین دایره‌ای نیست، بلکه در یک مداری بیضوی است، به عبارت دیگر فاصله ماه تا زمین متغیر است. نزدیکترین فاصله را نقطه حضیض و دورترین فاصله را نقطه اوج مداری می‌گویند. مدار ماه به دور زمین همچون سایر اجرام آسمانی دارای یک اوج و حضیض است که ماه در مدار خود در وضعیت حضیض حدود ۴۸۲۸۰ کیلومتر نسبت به وضعیت اوج به زمین نزدیکتر است. میانگین فاصلهٔ ماه تا زمین نیز ۳۸۴٬۴۰۳ کیلومتر میباشد.

day-an-night-nov-14-2016-full-moonگزارش‌ها حاکی است این ابرماه در قارۀ آسیا ساعت ۱۷:۲۲ در تهران، ساعت ۱۹:۲۲ در هند و ساعت ۲۱:۵۲ در هنگ‌کنگ در بهترین حالت برای دیده‌ شدن قرار دارد. ۳۰ روز پس از این ابرماه فوق العاده، در تاریخ ۱۴ دسامبر (۲۴ آذر) ابرماه ِ عادی دیگری قابل رؤیت خواهد بود. اما این ابرماه مردم را از فرصت دیدن بارش شهابی جوزایی که کانون تمرکز آن در صورت فلکی جوزا به نظر می‌آید، محروم می‌کند.

سایت علمی بیگ بنگ / منابع بیشتر: earthsky.orgindependent.co.uk , sciencealert.com

لینک کوتاه نوشته : https://bigbangpage.com/?p=58336

(۲۱ نفر , میانگین : ۴,۷۱ از ۵)
اشتراک گذاری

۲ دیدگاه

  1. باسلام.
    ابرماه هر ۴۱۲ روز ۱بار اتفاق میفته ولی ابرماه گرفتی مدت زمان طولانی از ابرماه اتفاق میفته و فک کنم سال ۲۰۳۴ که گفتید مربوط به ابرماه گرفتگی باشه.
    در صورت اشتباه بودن مطلب من حتما جواب بدهید.
    تشکر

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.