معرفی کتاب: جهان‌های موازی

کیهان شناسی عبارت است از مطالعه کامل کائنات، شامل تولد و سرشت احتمالی آن. تعجب ندارد که سیر تکاملی کیهان شناسی، در سایه عقاید تعصب آمیز و خرافاتی، دستخوش دگرگونی های بسیاری شده باشد. اولین انقلاب در کیهان شناسی در قرن شانزدهم پدید آمد. گالیله، پیرو تلاش های ستاره شناسان بزرگی همچون نیکولاس کپرنیک و یوهان کپلر ، با کمک تلسکوپ توانست برای اولین بار شکوه و جلال افلاک را به محدوده تحقیقات علمی وارد کند.

دومین انقلاب در کیهان شناسی، با ظهور تلسکوپ های بزرگ قرن بیستم، مثل تلسکوپ مونت ویلسون، با آینه انعکاسی بزرگ ۲.۵ متری، به وقوع پیوست. در دهه ۱۹۲۰، ستاره شناسی بنام ادوین هابل، از این تلسکوپ عظیم الجثه برای براندازی قرن ها اعتقادات تعصب آمیز، مبنی بر اینکه جهان ساکن و فنا ناپذیر است، استفاده کرد. او نشان داد که کهکشان ها در آسمان با سرعت قابل توجهی در حال دور شدن از زمین هستند، به این معنی که جهان در حال انبساط است.این موضوع ، نتایج نظریه نسبیت عام اینشتین را تایید می کرد، که در آن ساختار فضا-زمان ، به جای اینکه تخت و خطی باشد، دینامیک و خمیده است. این یافته ها، اولین توصیف محتمل از منشاء کیهان را رائه کرد، با این شرح که جهان با انفجار عظیمی بنام بیگ بنگ آغاز شده است.

هم اکنون انقلاب سوم در راه است. این انقلاب به مدد تجهیزات جدید با فناوری بالا، مثل ماهواره های فضایی، لیزرها، آشکارسازی های امواج گرانشی تلسکوپ های پرتو X و ابر کامپیوترهای پر سرعت به وقوع پیوسته است. در این کتاب، به سومین انقلاب پرداخته شده است. کتاب موجود به جای تمرکز بر فضا-زمان، بر روی پیشرفت های انقلابی کیهان شناسی در سال های اخیر متمرکز شده است که براساس یافته های جدید آزمایشگاه ها و از دورترین نقاط فضا و همچنین جدیدترین یافته های فیزیک نظری گرداوری شده است.

برایان گرین استاد فیزیک نظری ذرات در دانشگاه کلمبیا و نویسنده کتاب‌های جهان زیبا و ساختار کیهان در مورد این کتاب می‌گوید: این کتاب را چون سفری شگفت‌انگیز مطالعه کنید. سفر در کیهانی که نیروهای واقعی آن، ما را مجبور می‌سازند تا به سمت مرزهایی که حتی در رؤیا هم نمی‌توان به آن فکر کرد، کشیده شویم. میچیو کاکو در این کتاب، استعداد شگرف خود را به خدمت گرفته تا به یکی از عجیب‌ترین و هیجان‌انگیزترین دستاوردهای احتمالی فیزیک مدرن بپردازد. اینکه ممکن است جهان ما تنها جهانی در بین جهان‌های متعدد باشد. شاید بی‌نهایت جهان در یک شبکه گسترده کیهانی وجود داشته باشد که کل جهان ما فقط یکی از آن‌هاست. کاکو، با استفاده استادانه از شوخ‌طبعی و تمثیل، صبورانه خواننده را با نظریات متفاوت موجود در مورد جهان‌های موازی آشنا می‌سازد. نظریاتی که همگی از مکانیک کوانتومی، کیهان‌شناسی و تئوری جدید M، نشأت می‌گیرند.

پل دیویس از مرکز آستروبیولوژی استرالیا و نوسینده کتاب چگونه ماشین زمان بسازیم، در مورد این کتاب گفته است: سفری هیجان‌انگیز به درون جهان و فراتر از آن، به کمک یکی از بهترین نویسنده‌های علمی جهان. میچیو کاکو نشان می‌دهد که ظاهر آشنای جهان فیزیکی، سرزمین عجایبی پر از شگفتی‌ها را پنهان می‌سازد. ماده و انرژی تاریک، ابعاد مخفی فضا و حلقه‌های کوچک ریسمان‌های لرزان که کیهان را می‌سازند. به گفته کاکو، واقعیت جهان همان‌قدر حیرت‌انگیز است که خارق‌العاده‌ترین داستان علمی تخیلی.

book

جهان‌های موازی
سفری به آفرینش، ابعاد بالاتر و آینده جهان
——————-
Parallel Worlds: A Journey Through Creation, Higher Dimensions, And The Futur Of The Cosmos

نویسنده: میچیو کاکو
Michio Kaku

ترجمه: سارا ایزدیار و علی هادیان
انتشارات: مازیار
موضوع: کیهان‌شناسی، انفجار بزرگ، نظریه ابرریسمان‌ها، ابرگرانش
چاپ سوم، ۱۳۹۰
تعداد صفحه: ۴۴۸

فهرست مطالب:

مقدمه

بخش اول: جهان

فصل ۱: تصویر دوران کودکی جهان

فصل ۲: جهان مرموز

فصل ۳: انفجار بزرگ

فصل ۴: نظریه تورم و جهان‌های موازی

بخش دوم: جهان‌های چندگانه

فصل ۵: دروازه‌های ورود به ابعاد بالاتر و سفر در زمان

فصل ۶: جهان‌های کوانتومی موازی

فصل ۷: نظریه M مادر تمام ریسما‌ن‌ها

فصل ۸: جهان طراح؟

فصل ۹: در جستجوی انعکاس‌‌های بعد یازدهم

بخش سوم: فرار به فرافضا

فصل ۱۰: پایان همه چیز

فصل ۱۱: فرار از جهان

فصل ۱۲: فراتر از جهان‌ چندگانه

لینک کوتاه نوشته : https://bigbangpage.com/?p=5392

(۶۸ نفر , میانگین : ۴,۱۸ از ۵)
اشتراک گذاری

۶ دیدگاه

  1. میچیو کاکو یک فیزیکدان برجسته زمان ماست ،نظریات و ایده‌هایش با اینکه پیچیده و اکنون قابل اجرا نیست ولی‌ بر پایه فیزیک نظری استوار است .

    مطالب ایشان ارزش خواندن را دارد.

  2. باسلام و یک گلایه از شما!
    من مدت هاست استاد حسین جوادی رو میشناسم و باهاشون در ارتباطم، ایشون کتابی بسیار ارزشمند و جالب در زمینه فیزیک نظری نوشتند با نام فیزیک از اغاز تا امروز که به نظر من ابروی خودشان در بین محافل علمی و جامعه فیزیک دانان ایران را با این کار خریدند.
    لطفا درمورد این کتاب یک مقاله بنویسید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.