NGC 3372 : سحابی کشتی

سحابی بزرگ کشتی یا اتا کارینا(NGC 3372) با پهنای ۳۰۰ سال نوری یکی از بزرگترین اجرام غیر ستاره ای در کهکشان ما است که مانند جواهری در جنوب آسمان و صورت فلکی زورق می درخشد. سحابی جبار نیز که در نیمکره شمالی آسمان قرار دارد بسیار شبیه این سحابی است که البته مقداری کوچک تر از آن است. سحابی کشتی به راحتی و بدون چشم مسلح قابل روئیت می باشد اگر چه این سحابی در فاصله ۷۵۰۰ سال نوری از ما قرار دارد.
Carina_Nebula_Landscape
این منظرۀ بسیار زیبا را تلسکوپ فضایی هابل به ثبت رسانده است که جزئیات قابل توجهی از ناحیه های رشته ای بر افروخته که از گاز های میان ستاره ای و ابرهای گرد و غبار تاریک تشکیل شده اند ، آشکار کرده است. سحابی کشتی به تازگی خانه چندین ستاره بسیار پر جرم شده است که در آن ها می توان از اتا کارینا نیز نام برد. متغیر بودن این ستاره تبدیل به معمای همیشگی برای دانشمندان شده است. اتا کارینا ستاره ای است که بیش از ۱۰۰ برابر خورشید ما جرم دارد.

carinablobs_hubble_1481

این حباب ها ی غیر معمولی در سحابی کشتی یافت می شوند، که برخی از آنها را به صورت شناور در گوشه راست بالای تصویر می بینید. تبخیرشدن، شاید بهترین توصیفی است که می توان از شرایط آنها داشت. نور و بادهای پرانرژی از سوی ستارگان اطراف، دانه های گرد و غبار تیره را فروپاشانده از هم متلاشی می کند و تصویر این اشکال را تار و مبهم می کند. نکته جالب کنایه آمیز اینجاست که این حباب ها، یا به بیان دیگر این ابرهای مولکولی تیره، غالباً در میان خود همان ستاره هایی را خلق می کنند که بعداً عامل نابودی آن ها می شوند. این رشته کوه های فضایی شناور که توسط تلسکوپ فضایی هابل به تصویر کشیده شده اند، وسعتی معادل چند ماه نوری دارند.

Read More : http://apod.nasa.gov/apod/ap090524.html

http://apod.nasa.gov/apod/ap120423.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Carina_Nebula

لینک کوتاه نوشته : https://bigbangpage.com/?p=5161

(۶ نفر , میانگین : ۴,۸۳ از ۵)
اشتراک گذاری

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.