سفر در زمان ممکن است
فیزیکدان مشهور بریتانیایی برایان کاکس در جشنواره علم بریتانیا گفت: سفر در زمان ممکن است چندان هم یک نظریه علمی تخیلی نباشد و ساخت یک ماشین زمان امکان پذیر است.
به گزارش مهر، برایان کاکس فیزیکدان ذرات که در حال حاضر روی آزمایش اطلس برخورد دهنده بزرگ هادرون در سرن کار می کند با اشاره به این که سفر به زمان فقط در رابطه با آینده عملی می شود توضیح داد که وقتی که این سفر صورت بگیرد بازگشت از آینده غیر ممکن است. پرفسور کاکس قرار است هفته آینده به مناسبت پنجاهمین سالگرد پخش برنامه علمی تخیلی ” Doctor Who” در لندن سخنرانی درباره نظریه سفر در زمان داشته باشد. وی در سخنرانی که در جریان جشنواره علم بریتانیا در بیرمنگهام داشت اظهار داشت تاکنون سفر در زمان در مقیاس بسیار کوچک انجام شده است.
وی افزود که اگر این فناوری برای شتاب بخشیدن به اجسام بزرگ نیز توسعه می یافت، سفر انسان به آینده امکان پذیر بود، اما درحال حاضر این فناوری وجود ندارد و هرگز نیز برای سفر به گذشته وجود نخواهد داشت. شاید بتوان به آینده سفر کرد و در آینده در آزادی کامل حرکت داشت. اگر سریع بروید، ساعت شما نسبت به افرادی که ساکن هستند کند می شود. درحالی که به سرعت نور نزدیک می شوید ساعت شما به قدری آرام می شود که می توانید به 10 هزار سال در آینده بروید.
این نظریه براساس نظریه ” نسبیت خاص” انیشتین است که اظهار می دارد برای سفر به جلو در زمان، یک شی باید به سرعتی نزدیک به سرعت نور برسد. درحالی که این شی ء به چنین سرعتی نزدیک می شود، زمان تنها برای این شی خاص کند می شود.برای مثال، افرادی که برفراز اقیانوس اطلس سفر می کنند گذر زمان را کندتر از افرادی که روی زمین هستند حس می کنند. کاکس ادامه داد: در نظریه نسبیت عام ، می توان این کار را به طور کلی انجام داد. انجام چنین کاری به ساخت کرمچاله* بستگی دارد، کرمچاله ها میانبرهایی بین فضا و زمان هستند اما اکثر فیزیکدانها نسبت به کارکرد آن تردید دارند.
*کرمچاله (Wormhole) در فیزیک یک پل میانبر فرضی در فضا و زمان است. کرمچالهها ساختارهای فضازمانی پل مانندی هستند که دو گستره جدا از یک فضا-زمان یا دو فضا-زمان جدا از هم را به یکدیگر پیوند می دهند. کرمچالهها مسافت و زمان برای رسیدن از یک نقطه به نقطه دیگر را کوتاه و آسان می کنند.
Read More : http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2420239/Time-travel-IS-possible
درود چطور میگید سفر در زمان ممکنه .متوجه نمیشم شما دارید زمان رو با بعد فیزیکی مکان نقایسه می کنید زمان که مثل مکان نیست کهه بشه توش جابجا شد من یه سوال دارم شما تنها دلیل محکمتون برای سفر در زمان نسبیت هست یعنی معتقدین که اگه با فضاپیمایی که سرعت نور داره حرکت کنین می تونین در زمان به اینده سفر کنید .پس استدلال این هست کههر چقدر سرعت افزایش پیدا کنه طبق نسبیت خاص زمان کند تر میگذره چطور امکان داره تو چیزی سفر کنید که اگه سرعتتون زیاد بشه کند تر میگذره اون هم سفر به اینده لطفا به سوال من جواب بدین .این استدلال هاروهم از یه ویدیو تو کانال اپارتتون دیدم .
بنا بر اين گفته ها زمان هميشه به سوي اينده در حركته و هيچگاه به گذشته بر نميگرديم زيرا اسلامم همينو گفته اما اين جمله كه هيچ كاري غير ممكن نيست چيه؟ مگه اينكه دوباره جهان به وجود بياد تازه اين زمان ها تو كهكشان راه شيري بين حال و 4 ميليارد سال ديگس چون خورشيد تموم ميشه پس …
چقد جالب
یعنی ما میتونیم به اینده بریم ولی امکان برگشت به گذشته نیست؟؟؟
نه دیگه…
امکان برگشت به گذشته وجود داره ولی فقط به شکل یک ناظر بدون امکان تغییر در وضعیت و جریان اتفاقات رخ داده در گذشته. درست مثل یک سایه
خیلی خوشحال میشیم که از طریق سایت شما از سخرانی پرفسور کاکس در هفته ی اینده در ارتباط با سفر در زمان مطلع شویم .ممنون از تلاش شما
be nazare man kheyli khoobe kwe az jahate elmi dare roo een zamine kar miashe.vali az jahate riazi kamelan shodanist.vojoode abade balatae az bode sevvom mitoone maro ghader be anjame een kar kone.vali hozoor dar een abad va na faghat darkeshoon ehtiaj be bala bordane zarfiathaye roohi ya kalbodhaye fara jesmi dare.chon abade balatar vojood daran hatman shodanist.
شما فیزیک و متافیزیک رو باهم تلفیق میکنید …
صورت فلسفی فضا زمان های متفاوت رو این طوری میشه توضیح داد : یک نفر ( یک شناسنده ) از نظر بعد فیزیکی وجودش ( مادی ) در فضا زمان سال 2013 میلادی زندگی میکنه ولی از نظر بعد ذهنی وجودش ( غیر فیزیکی یا غیر مادی ) میتونه در فضا زمان سال 2020 یا 2200 یا حتی 3000 میلادی ویا حتی بیشتر زندگی کنه ( دقت کنید که همزمان هم در سال 2013 میلادی و هم در سال های خیلی خیلی بعد از اون ) ! صورت فیزیکی فضا زمان های متفاوت هنوز نه اتفاق افتاده ونه هنوز ثابت شده
فکر کنم این همون مفهوم کوانتومی رو می رسونه..
طبق نظریه آلبرت انیشتین فضا و زمان دو چیز متفاوت وجدا از هم نیست بلکه یک چیزه . بنابر این نباید بگیم فضا و زمان . بلکه باید بگیم : فضازمان
sahar جان میشه بیشتر توضیح بدی
لینک مربوط به جهانهای موازی برای ارمین و کورش . ولی توصیه میکنم که مقاله نسبیت عام البرت انشتین و قانون کوانتوم را مطالعه بفرمایید..
http://www.vice-versa.blogfa.com/post-11.aspx
چه عالی
اگه این اتفاق بیفته یه جورایی جهان های موازی هم ثابت میشه،درسته؟
دقیقا ! جهان های موازی یعنی جهان های با فضا زمان متفاوت ویا اصلا بدون فضا و زمان !
salam …sahar man dar bare jahan haye movazi nemidoonam,,mishe komakam konid