بیگ بنگ: ماهنامه علمی و پژوهشی فوربس نوشت: زهرا حقانی، محقق ۲۷ ساله ایرانی که دانشنامه دکتری خود را در مطالعات نیروی گرانش زمین و اختر شناسی از دانشگاه شهید بهشتی در تهران دریافت کرد و در حال حاضر در دانشکده فیزیک دانشگاه دامغان مشغول فعالیت است، شاید اینشتین بعدی باشد.

به گزارش بیگ بنگ، خیلی سخت است که کسی اینشتین را دوست نداشته یا به کارهای تحقیقاتی او در فیزیک و کیهان شناسی علاقه نداشته باشد، زیرا او نابغهای بود که تمامی پیشگوییهای علمیاش به اندازهای خندهدار دقیق بودند که امکان اثبات آنها تا سالها پس از مرگش به وجود نیامد. یکی از نمونههای پیشگوییهای دقیق اینشتین به سال ۱۹۱۶ بازمی گردد، وی در آن سال این نظریه را مطرح کرد که یک تپ اختر میتواند کوتوله سفیدی که در مدارش در حرکت است را با سرعت هفت میلیمتر در روز به سوی خود جذب کند. در آن زمان هیچ راهی برای اثبات این نظریه وجود نداشت، اما این نظریه بخشی از نظریه نسبیت عمومی او به شمار میرود.
سپس در سال ۲۰۰۳ دانشمندان یک سیستم تپ اختری دوگانه را کشف کردند که جرم یکی از آنها در حدود جرم خورشید بود اما بزرگی آن تنها ۱۹ کیلومتر بود و جرم دیگر یک کوتوله سفید بود. ستاره نوترونی کوچک با سرعتی برابر ۲۵ دور بر ثانیه میچرخید و کوتوله سفید هر دوثانیه یک بار به دور خود میچرخید در حالی که هر ۲.۵ ساعت به دور ستاره نوترونی چرخ میزد، درست مشابه آنچه اینشتین پیشبینی کرده بود. همچنین این دو جرم با سرعت هفت میلیمتر در روز به هم نزدیکتر میشدند.

تلسکوپ هابل نیز به تازگی تصویری از ستارهای در حال انفجار را به ثبت رسانده که نور آن توسط گروهی از کهکشانها دچار تحریف شده است. تصویر نهایی هابل صلیب اینشتین را نمایش میداد، که در آن چهار نقطه نور ناشی از یک ابرنواختر واحد دیده میشود که هر یک از یک نقطه مشترک آغاز شدهاند اما سفر آنها به سوی هابل تحت تاثیر وجود ماده تاریک قرار گرفته است.

اکنون موتور جستجوی «اسپارو» در حال تحقیق و تهیه گزارشی از اسامی دانشمندان و پژوهشگرانی از سراسر دنیاست که در رابطه با اینشتین به تحقیق می پردازند و « زهرا حقانی» یکی از دانشمندانی است که توجه این شرکت را به خود جلب کرده تا نظریات و بررسی های او مورد توجه قرار گیرد.
مدیران و کارکنان این شرکت روزانه بییش از ۱۰ هزار منبع را بررسی می کنند و بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار سند را از جمله مقالات مکتوب و تصاویر ویدئویی در بانک اطلاعاتی خود ذخیره می کنند. شرکت اسپارو از طریق مشارکت با کتابخانه بریتانیا، به تمام منابع آن که به دهه ۱۸۹۰ میلادی باز می گردد، دسترسی دارد و قادر است درباره کارهای اینشتن پژوهش کند و افرادی را شناسایی کند که مقاله هایی مشابه آنچه او در ۱۰۰ سال پیش، روی کاغذ آورده بود، نوشته اند. اسپارو به غیر از زهرا حقانی نام چهار نفر دیگر را نیز به عنوان اینشتینهای بالقوه آینده منتشر کردهاست: نیکودم پپلاوسکی از آمریکا، هاژیمه سوتانی از ژاپن، شینجی سوجیکاوا از ژاپن و برایان پیتز از بریتانیا.
سایت علمی بیگ بنگ/ منبع: forbes
لینک کوتاه نوشته : https://bigbangpage.com/?p=26064
دو ترم استاد من بودن خیلی سخت گیرن
انشالله که موفق باشن
واقعا خوشحال شدم
سلام
خبر بسیار خوشحال کننده ای بود.
در قسمت sharing وایبر و لاین هم اضافه کنین.
تشکر.
حیف که خیلی از ما ایرانیا از مغزای خودمون استفاده نمیکنیم میگین نه یه سر برین تو شبکه های اجتماعی ببینید در مورد هر مطلب چه قدر جوک ساخته میشه پس این نشون دهنده هوش بالای ایرانیاست…
باعث افتخاره…