بیگ بنگ: شرکت مایکروسافت روز چهارشنبه از یک تراشه کامپیوتری جدید رونمایی کرد که به گفته این شرکت میتواند همه چیز را از مبارزه با آلودگی گرفته تا توسعه داروهای جدید متحول کند. مایکروسافت با این اقدام به گوگل و آیبیام پیوست و ادعا کرد که وعده محاسبات کوانتومی به واقعیت نزدیکتر شده است.
به گزارش بیگ بنگ، این تراشه که در آمریکا ساخته شده، Majorana 1 نام دارد، به اندازهای کوچک است که در کف دست جا میشود، اما دارای طراحی انقلابی است که مایکروسافت معتقد است یکی از بزرگترین چالشهای رایانش کوانتومی را حل میکند—یعنی قابلاعتماد ساختن این ماشینهای فوقالعاده قدرتمند برای استفاده در دنیای واقعی.
“چتان نایاک” یکی از دانشمندان ارشد مایکروسافت، گفت: «ما رویکردی تازه اتخاذ کردیم و اساساً نحوه عملکرد کامپیوترهای کوانتومی را دوباره بازتعریف کردیم.» این شرکت اعلام کرد که پیشرفت حاصلشده در پژوهشی در مجله علمی Nature منتشر شده است.
تراشه مایورانا ۱ از یک روش خاص برای ساخت کامپیوترهای کوانتومی استفاده میکند که میتواند آنها را پایدارتر و مقیاسپذیرتر کند. این تراشه از نوعی حالت کوانتومی خاص به نام مایورانا استفاده میکند که باعث میشود کیوبیتها بسیار مقاومتر و پایدارتر شوند، برخلاف کیوبیتهای عادی که کوچکترین اختلال آنها را دچار خطا میکند. اگرچه این تراشه یک پیشرفت بزرگ محسوب میشود، اما مایکروسافت اذعان کرد که هنوز کار مهندسی بیشتری لازم است تا کامپیوترهای کوانتومی به ابزارهای کاربردی تبدیل شوند. با این حال، این شرکت میگوید که این نوآوری میتواند تحقق این فناوری را در بازهای چندساله بهجای چند دهه ممکن کند.
برخلاف کامپیوترهای معمولی که اطلاعات را بهصورت صفر و یک پردازش میکنند، کامپیوترهای کوانتومی از ویژگیهای عجیب ذرات اتمی که بهعنوان کیوبیت اندازهگیری میشوند، بهره میبرند. این توانایی بالقوه میتواند مشکلاتی را حل کند که امروزه حتی قدرتمندترین ابرکامپیوترها نیز برای حل آنها به هزاران سال زمان نیاز دارند.
به گفته مایکروسافت طراحی جدید تراشهاش میتواند به ساخت کامپیوترهای کوانتومی منجر شود که قادر به حل چالشهای بزرگی هستند، مانند پیدا کردن راههایی برای تجزیه میکروپلاستیکهای مضر در اقیانوسها یا توسعه مواد خودترمیمشونده که در صورت آسیب، خودشان را تعمیر میکنند. تحقیقات در زمینه کوانتوم بسیار مهم در نظر گرفته میشود و آمریکا و چین سرمایهگذاری سنگینی در این حوزه انجام دادهاند. در همین حال، دولت آمریکا صادرات این فناوری حساس را محدود کرده است.
مایکروسافت میگوید این تراشه اولین قدم بهسوی کامپیوترهای کوانتومی بدون خطا است. اگر این فناوری عملی شود، میتواند تحولی بزرگ در علم و فناوری ایجاد کند؛ از توسعهی سریعتر داروها گرفته تا ساخت مواد فوقالعاده کارآمد و پیشرفت در هوش مصنوعی. وزارت دفاع آمریکا نیز علاقه زیادی به این فناوری نشان داده و مایکروسافت را بهعنوان یکی از دو شرکت برتر برای مرحله نهایی برنامه محاسبات کوانتومی خود انتخاب کرده است.
در دسامبر گذشته، گوگل از تراشه کوانتومی خود به نام Willow رونمایی کرد. این تراشه میزان خطاهای محاسباتی را بهشدت کاهش داد و محاسبهای را در چند دقیقه انجام داد که یک ابرکامپیوتر معمولی برای آن به میلیونها سال زمان نیاز داشت. این پیشرفت بزرگی در مسیر رسیدن به کامپیوترهای کوانتومی کاربردی محسوب میشود.
سایت علمی بیگ بنگ / منبع: phys.org
لینک کوتاه نوشته : https://bigbangpage.com/?p=108417
الان دغدغه انسانهای عادی حل مشکلاتی که هزاران سال زمان می برد نیست
پس اون موقع که حل بشه دوباره مشکلاتی وجود میاد که حلش هزاران سال زمان ببره
اینطوری علم مهندسی بیشتر رفته توی سایه توهم که
مشکل و ریشه اصلی جامعه عدالت و وثبات عدالت است. هرچند علم تا آخرین مرحله هم پیشرفت کنه مادامی که انسان های خودخواه بین ما زندگی کنند علم را قبضه میکنند و منافع آن را فقط معطوف خود میکند.. حالا شما هی روی پیش رفت علم کار کنید.. سودش فقط مختص سرمایه داران خواهد بود