بیگ بنگ: خورشید مصنوعی چین با عملکرد ۱۰۵۶ ثانیه در دمای نزدیک به ۷۰ میلیون درجه سانتیگراد موفق به ثبت یک رکورد جدید شد.
به گزارش بیگ بنگ، این طولانیترین زمان برای این نوع عملیات در رآکتورهای همجوشی “توکامک” است. همجوشی از این طریق، حجم گسترده و عظیمی از انرژی تولید میکند و این روند عکس روند شکافت هستهای است. در جریان همجوشی، هیچ گاز گلخانهای منتشر نمیشود و بدون آلودهسازی محیط زیست میتوان به انرژی پاک و قابل دسترس دست یافت.
چین تاکنون حدود ۷۰۱ میلیون پوند برای این پروژه هزینه کرده و بیش از ۱۰۰۰۰ محقق چینی و خارجی با هم کار کردند تا “خورشید مصنوعی” یا “توکامک” را در این کشور راهاندازی کنند. چین امید دارد تا سال ۲۰۴۰ با حفظ دمای بیش از ۱۰۰ میلیون درجه و کارکردی طولانیتر، از این طریق برق تولید کند.
برای اینکه بتوان همجوشی هستهای، مشابه آنچه در خورشید رخ میدهد، را روی زمین شبیهسازی کرد ایزوتوپهای هیدروژن درون دستگاه توکامک یا خورشید مصنوعی قرار میگیرند تا در شرایط پلاسما، یونها و الکترونها از هم جدا شوند و یونها در دمای بالا نگهداری شوند. در جریان همجوشی، هیچ گاز گلخانهای منتشر نمیشود و بدون آلودهسازی محیط زیست میتوان به انرژی پاک و قابل دسترس دست یافت.
توکامک دستگاهی است که با استفاده از میدان مغناطیسی، پلاسما را در محفظهای دونات شکل به دام میاندازد. در واقع درجه حرارت پلاسما به حدی بالا است که هیچ ماده جامدی نمیتواند آن را تحمل کند، در نتیجه دانشمندان از میدانهای مغناطیسی برای توان کنترل قدرت همجوشی استفاده میکنند.
سایت علمی بیگ بنگ / منابع: nypost.com , techeblog.com
لینک کوتاه نوشته : https://bigbangpage.com/?p=102689
فقط اومدم بگم دوستووووووووووووون دارمممممممممممم
دمتون گرم🤍🫂
الان حالم خیلی خوبه یونو یکم ذوق زدم😂
و اروزوی موفقیت واستون
اخرچین زمین رونابودمیکنه
ایرانم میتونه بسازه، به کشور خود اعتماد کنیم
هنوز مواد اولیه تولید آلیاژ درست بدنه خودرو رو نمی تونه بسازه. پاشو از خواب
دوست عزیز درست میگی ایران اگه تحریم نبود میتونس درست کنه ایران نخبه های جهان داره بهترین مغز ها رو ایران داره ولی بیشتر شون میرن اورپا برای ادامه ی تحصیل و در امد اروپایی ها هم از شون استفاده میکنه
چی میگی ، من رشتم دقیقا فیزیک پلاسماس و دقیقا مقاله ی دکترام بررسی یکی از ناپایداری های درون sol توکامکه. خیلی عقبیم. خیلی.
خدایا کشورها ی دیگه در زمینه علم در کجا قرار دارند و با اون جمعیت بالا چگونه بهم احترام میزارن در صورتی که مملکت ما باید به فکر این باشیم که گرانی فردا چیست و آیا مافیا اعلام می کنند یا دولت که در هر دو صورت ملت بدبختند.
آفرین احسنت
تازمانی که یه ملت به دلیل تورم وگرانی کالاها باشند و فقط به فکرو ذکرشون این باشه که شکم زن و بچه
شون سیر کنن .چه انتظاری دیگه باید از این مردم داشت.واون کشور رو به افول میره وقطعا از دنیا عقب می افته.
سلام
با توجه به سوالی که یکی پرسید میگه چه چیزی میتونه دمای ۷۰ میلیون درجه رو تحمل کنه باید بگیم که ابزار الات میتونن
فقط یه ترمال شیلد میخواد که بتونه نور حرارتی که بهش وارد میشه رو بازتاب کنه بعد اون وسیله میتونه با به جریان انداختن اب درون خودش اجزای داخلیش رو خنگ نگه داره.و میتونن چند تا شنسور خورشیدی هم روش بزارن.
اینطوری سطح بسیار داغ ولی اجزای داخلیش ملایم.
راستی میدونستید سطح خورشید داغ تر از هستشه؟
سطح خورشید یک میلیون درجه هست ولی سطح ۵۸۹۷ بازم مطمئن نیستم هستشو ولی تو همین مایه هاست
سطح خارجی ۶۰۰۰ درجه و داخلش حدودا۱۰۰۰۰۰۰۰
سلام. واقعا مطالب سایت بیگ بنگ عالیه ممنون از شما🌹
فقط یه سوال؟ چیجوری میتونن این دما رو کنترل کنند؟ یعنی چه چیزی توانایی تحمل ۷۰ میلیون درجه داره؟
با میدان های مغناطیسی خیلی قوی کنترلش میکنن، هیچ ماده ای فعلا نیست که بتونه تحمل کنه این دما رو
سلام، در واقع با میدان مغناطیسی اون ماده که در حال تولید دما هست رو به حالت معلق و دور از پوسته دستگاه قرار میدن تا به تجهیزات آسیب نزنه
والا هرچی جسم جامد باشه ذوب میشه.
ما چهار نوع حالت داریم
مایع: مثل آب یا حالتی که اتم ها از هم لیز میخورند اما به هیچ عنوان تراکم پذیر نیستن وفاصله شون از اون مقدار بیشتر نمیشه
جامد: مثل یخ یا حالتی که اتم ها به هم چسبیدند
گاز : مثل اکسیژن هیدروژن آرگون و… فاصله اتم ها بسیار زیاد است وتراکم پذیری بسیار بالایی دارند که میشه اشاره به کپسول یا اسپری هااشاره کرد که یک جورایی حالت مایع گرفتن
پلاسما: بهمون درس ندادن والا
سلام
داره میگه که میدان های مغناطیسی
سلام
این دستگاه، که شبیه دونات هست، با میدان های مغناطیسی محصور سازی ذرات انجام میده. یعنی داخل دونات پلاسما که شکل چهارم ماده هست تشکیل میشه و دما خیلی بالا میره مثل خورشید و ستاره ها،پلاسما ذرات باردار هستند، از بیرون پیچه هایی دور دونات پیچیده شده که میدان مغناطیسی ایجاد میکنند و اجازه ی برخورد ذرات به دیواره رو نمیدن. یعنی بطور ساده بگم با آهنربا نمیذارن که ذره های با دمای بالا بخورن به دیوارهذی فلزی
این خورشید مصنوعی در آخر کار دست بشر می ده ، چون بعدش تبدیل به سیاه چاله مصنوعی می شه که می تونه کل کره زمین رو ببلعد
نه بابا همچین اتفاقی نمیوفته
چون باید به یه کوتوله تبدیل بشه.
کوتوله شدنش هم اتفاقی غیر منطقی هست که چون چگالی بالا با فضا بدون تراکم میخواد
پس سیاهچاله نمیشه
جان
خیر . چون گرانش عظیم نداره و هیدروژن بهش به صورت دستی داده میشه. ستاره نیستش که! یه رآکتوره همجوشیه که اسمش خورشید مصنوعیه.
سلام
این دستگاه، که شبیه دونات هست، با میدان های مغناطیسی محصور سازی ذرات انجام میده. یعنی داخل دونات پلاسما که شکل چهارم ماده هست تشکیل میشه و دما خیلی بالا میره مثل خورشید و ستاره ها،پلاسما ذرات باردار هستند، از بیرون پیچه هایی دور دونات پیچیده شده که میدان مغناطیسی ایجاد میکنند و اجازه ی برخورد ذرات به دیواره رو نمیدن. یعنی بطور ساده بگم با آهنربا نمیذارن که ذره های با دمای بالا بخورن به دیوارهذی فلزی