آیا کیهان یک شبیه سازی بزرگ ِ کامپیوتری است؟
بیگ بنگ: کیهان نیز میتواند مانند یکی از چندین شبیه سازی های کامپیوتری باشد که توسط یک تمدن پیشرفته ساخته شده است. اگرچه این نظریه در ابتدا غیر ممکن به نظر میرسد، اما نویسنده علمی، “روبرت لورنس کوهن” توضیح داده که چگونه و چرا این نمیتواند غیرممکن باشد.
به گزارش بیگ بنگ، کوهن موسس برنامه “نزدیکتر به واقعیت“، است که بر روی بعضی از سخت ترین و گیج کننده ترین سوالهای جهان هستی تحقیق میکند، او از دانشمندان و فیلسوفان درخواست کرد تا در مورد نظریه ی اینکه ما داریم در یک واقعیت مجازی زندگی میکنیم، بیندیشند و نظر دهند. ابتدا از دیدگاه فلسفه، نیک بوستروم مدیر موسسه آینده انسانیت در دانشگاه آکسفورد، اظهار کرد که سه حالت یا سناریوی ممکن، وجود دارد: یک اینکه همه ی تمدن ها قبل از بدست آوردن فناوری برای توسعه دادن چنین فناوری پیشرفته ای، از بین میروند. دوم اینکه آنها به چنین فناوری ای دست میابند ولی میلی به گسترش و خلق این کیهان های ساختگی و مجازی ندارند و سوم اینکه در واقع ما در یک واقعیت مجازی یا شبیه سازی شده زندگی می کنیم. اگرهم سومین احتمال درست باشد، سرانجام کیهان های شبیه سازی شده سریعا چند برابر میشوند و ما نیز احتمالا بخشی از یکی از آنها خواهیم بود.
دیوید براین، متخصص فیزیک نجومی و دانشمند فضایی گفت: اگر واقعا ما در یک جهان شبیه سازی شده ی کامپیوتری زندگی میکنیم، یک در خروجی نیز میتواند برای این برنامه نویسان بیگانه وجود داشته باشد که به آنها اجازه میدهد مردم را کنترل کنند. وی افزود: پس بنابراین همه چیز یک نوع نرم افزار است، حتی تمامی اتمهایی که در بدنمان وجود دارند؛ و احتمالا درهای خروجی ای نیز وجود دارند که برنامه نویسان آنها را نیمه باز گذاشته باشند.
ستاره شناس رویال “سر مارتین ریس” موضوع اصلی یک جهان شبیه سازی شده را مانند چیزی که میپرسد:”حدود قدرتهای محاسباتی چقدر هستند؟” بیان کرد. او گفت: ما قبلا قادر به ساخت یک جهان مجازی در کامپیوترهای خود بودیم(برای مثال دنیای مجازی blue tides را مشاهده کنید)؛پس اگر آنها حتی بتوانند به حدود پیشرفته تری تبدیل شوند، چیزهایی که بتوان ساخت کمتر و کمتر میشوند.او ادامه داد:اینکه ما معتقد باشیم که یک زمان در آینده بسیار دور کامپیوترهایی میتوانند درست شوند که توانایی شبیه سازی تقریبا قسمتی عظیم از جهان هستی را داشته باشند، موضوع زیاد شگرف و عجیبی نیست.
مارتین ریس گفت: اما آیا میتوانید حس خود آگاهی را در آنها به وجود بیاورید؟ او همچنین گفت که این سوالی است که ما شاید هیچ وقت نتوانیم به جوابش برسیم زیرا یک هوشیاری و زیرکی بسیار بالاتر و قویتری را از آنچه که ما داریم نیاز دارد. کوهن توضیح داد که پنج دلیل منطقی اصلی برای بحث در مورد جهان شبیه سازی شده ی کامپیوتری وجود دارند:1-تمدن های باهوش و خردمند دیگر نیز وجود دارند 2-فناوری آنها به صورت تصاعدی و نمایی رشد میکند 3-هرگز منقرض نمیشوند 4-هیچ سد یا مانع جهانی ای برای شبیه سازی های در حال انجام وجود ندارد و 5-اینکه حس خودآگاهی و هوشیاری میتواند شبیه سازی شود.
اگر اینها همه درست باشند، این امکان وجود دارد که ما داریم در یک واقعیت شبیه سازی شده زندگی میکنیم. رد کردن این نظریه به معنی این است که یکی از پنج دلیل اصلی را رد کرده باشیم اگرچه همگی نسبتا دلایل محکمی به نظر میرسند. به گفته ی کوهن: کدام یک از از اینها را رد کنیم؟ دیگر تمدنهای باهوش؟ رشد نمایی فناوری؟ منقرض نشدن هیچکدام از تمدنها؟ نبود هیچ سد و مانع کیهانی؟ یا خودآگاهی شبیه سازی شده؟ هر کدام را که رد کنیم، باید بدون استثنا همیشه و در هر مکان و زمانی در تمام کیهان ها صدق کند که برای خود من(رد کردنشان) مفهومی چندانی ندارد.
کوهن ادامه داد: من خودم شخصا فکر نمیکنم که انسان در حال زندگی در یک جهان کاملا شبیه سازی شده است، اما چون بنظر میرسد که بحث در این مورد مفید و نتیجه ای داشته باشد، چیزی که بنظر باید انجام داد، پیدا کردن اختلافات پیچیده و مشکل یا نقص های اساسی و بنیادین در مورد اینکه مردم چگونه در مورد واقعیت فکر میکنند، میباشد.
ترجمه: هیمن یوسفی/ سایت علمی بیگ بنگ
منبع: ibtimes.co.uk
ماتریکس رو ببینین.
اگر بخوام یه مثال بزنم نحوه تولید مثله انسانه. کسایی که ما رو شبیه سازی کردن یه جور لذت برای این کار تعریف کردن و ما این کار رو از روی لذت انجام میدیم در حالی که هدف اصلی این کار بقای نسل بشره. این دوپامینی که در مغز انسان ترشح میشه و ما رو وادار به این کار میکنه انگار یه جورایی برنامه نویسی شده است.
البته شاید دلایل زیست شناسی و علمی خودش رو داشته باشه و به نحوی به شیوه تکامل انسان مربوط بشه اما من این کامنت رو با فرض اینکه در دنیای شبیه سازی شده باشیم نوشتم.
البته مثال های این چنینی زیادی هستند اما احتمالا بدلیل کمبود علم هنوز جوابی براش نداشته باشیم.
برای من مهم نیست که جهان من یک شبیه سازیه یا نه. مهم اینه که این جهان منه و من دارم در اینجا زندگی میکنم.
یک نکته جالب دیگه تشابه بیگ بنگ با لحظه روشن شدن رایانه و بالا اومدن ویندوز هست. فکر کنید چیزی نیست و ناگهان یک جرقه کوچک و در کسری از ثانیه یک فضای تقریبا نامحدود بوجود میاد که با قوانین ریاضی توضیح داده میشه و قوانین پایه ای ثابتی داره. به نظر من که شبیه هست و البته این فقط یک نکته فرعی و کم اهمیت هست و دلایل شبیه سازی بودن این دنیا خیلی عمیق تر و منطقی تر هستند.
یک نکته که دلم میخواد به این مطلب اضافه کنم این هست که شاید نیاز نباشه در شبیه سازی خودآگاهی و کلا حیات را طراحی کرد! یعنی اینکه شاید کافیه که یک کیهان با تمام مواد و اجزا و قوانین فیزیکی و شیمیایی که میبینیم بسازیم و بعد صبر کنیم. شاید بعد از گذشت مقداری زمان در گوشه ای از این شبیه سازی حیات و در پی اون حیات هوشمند خودبخود بوجود بیاد. درست مثل طبیعت. چون بهرحال شبیه سازی هم به نوعی باید مشابه واقعیت باشه. اگه این درست باشه اونوقت سازندگان شبیه سازی حتی نیاز نیست موجودات هوشمند رو کنترل کنند (شایدحتی نتونند) و درهای پشتی تنها برای آپدیت و نگهداری فضای شبیه سازی بوجود اومده و استفاده میشه. اینطوری کار اونها هم ساده تر میشه و البته پی بردن به شبیه سازی بودن این جهان برای اون تمدن داخل شبیه سازی سخت تر میشه. هرچند من فکر میکنم اگه جهان ما چنین جهانی باشه بالاخره راهی برای فهمیدنش پیدا میکنیم. همونطور که زمانی فکر فهمیدن دمای مرکز زمین یا فاصله خورشید تا زمین غیرممکن به نظر میومد. ساختار و سابقه علم جوری هست که گویا واقعا غیرممکنی براش وجود نداره، مسئله فقط زمان است.
(یک نکته جالب دیگه این هست که بعضی ها میگن اگه این جهان یک پروژه تحقیقاتی یک تمدن برتر باشه درصورتی که ما به شبیه سازی بودن اون پی ببریم و این خبر در دنیا پخش بشه ممکنه سازندگان جهان ما دیگه مایل به ادامه تحقیقات نباشن، چون سوژه های آزمایش به غیرواقعی بودن جهان خود پی برده اند و آزمایش رو متوقف کنند که به معنی از بین بردن جهان ما هست. و شاید هم اون رو ری استارت کنند و تنها ما انسان های فعلی رو نابود کنند.)
من مدت زیادی نیست که از چنین تئوری اطلاع پیدا کردم و خب بیشتر راجبش کنجکاو شدم و به دنبال اطلاعات جدیدتری بودم الان یه مسئله ای اینجا مطرحه که خب بعد از اینکه ما از این موضوع اطلاع پیدا میکنیم که وجود ما و اطرافمون چیزی به جزء شبیه سازی کامپیوتری نیست چه حسی پبدا میکنیم؟؟؟ خب اگه بخوایم این تئوری رو بپذیریم و بگیم دنیای ما یک دنیای شبیه سازی شده هست دلیل وجود افرادی که مارو شبیه سازی کردن چیه اصلا چطور دنیای اون ها بوجود اومده و اون ها چطور تکامل پیدا کردن و یسری قوانین رو وضع کردن و به اینجا رسیدن که دنیایی رو شبیه سازی کنن . اگه دنیای شبیه سازی شده رو کنار بزاریم دلیل بوجود اومدن این جهان چیه؟؟؟ منظور من از جهان یک چیز کاملا کلیه یعنی مثلا جهان افرادی که جهان دیگری رو شبیه سازی کردن
جهانی که ما توش هستیم به قدری منظمه که نا خود اگاه ادمو یاده یه نرم افزار شبیه سازی میندازه
شنیدم در اخبار که رونالدو با یک انسان شبیه سازی شده که حتی حس عاطفه هم داشته،ملاقات کرده.متاسفانه تعصب قاتل خلاقیت و نبوغ هست.وقتی در این زمانی که ما الان قرار داریم قدرت یک انسان میتواند چنین چیزی خلق کند،دور از ذهن نیست که در آینده ای نه چندان دور،پیشرفتهای بسیار عجیب و غریب و بدور از درک من و شما در این جهان اتفاق افتد.البته اگر کسانی آنرا حرام و آنان را مراد نکند.به امید آنروز
دلیل پنجم از پنج دلیل منطقی اصلی برای بحث در مورد جهان شبیه سازی شده
که در متن آمده عبارت است از
“حس خودآگاهی و هوشیاری میتواند شبیه سازی شود.”
ولی هنوز بحث بر سر اینکه خود آگاهی چیست در بین متفکران این مسئله هنوز به نتیجه نرسیده است.
بنظر بنده این مورد نمیتواند صحیح باشد. چون لازمه اش این است که یک مورد از شبیه سازی خود آگاهی را در دسترس داشته باشیم.
اگر منظور از شبیه سازی این باشد که ما یک روبات بسازیم و طوری برنامه ریزی اش بکنیم که گفتار و منطقش شبیه انسانهای واقعی باشد و وقتی از او بپرسیم آیا وجود خودت را حس می میکنی؟ و از آن آگاهی داری؟ و او در جواب بگوید “بله”
از این نمیتوانیم نتیجه بگیریم که
“انسان خود آگاهی خودش را در روبات شبیه سازی کرد.”
شاید در اینده بشر دنیایی مجازی مثل دنیای امروز ما را در ابعاد کوچکتری طراحی کنند که قابلیت تکامل خود را داشته باشد
من هم با این اقا موافق هستم.مثال بزنم.ببینید مثل یک بازی کامپیوتری خیلیل خیلی پیشرفته.فرض کنید سازنده سیمز یا gta vشمایید و اونقدر دنیای بازی رو طبیعی میسازید که براتون جذاب میشه.خورشید سر جاش فیزیک خیلی دقیق و و و
ولی شده تا حالا اون شخص توی کامپیوتر یا کنسول شما برگرده و بگه میدونم داخل یک دنیای مجازی هستم؟ایا میفهمه داره نظاره میشه وقتی شما حقیقت رو بهش نگی و مدام پنهانش کنی؟نمیدونم مفهوم رو رسوندم یا نه.
اینکه ممکن گونه های دیگه یا تمدن های دیگه این سیرک رو دایر کرده باشن تا رفتار مارو تماشا کنن اصلا بعید نیست.بر چه اساسی میتونیم بگیم که ما تنها موجودات زنده هستیم؟بخاطر اطلاعاتی که سال هاست به ما و بچه هامون دارن میدن؟..کمی بدون تعصب و چارچوب های جامعه بهش فکر کنیم..
دقیقا منم میگم اکه تو یه برنامه شبیه سازی شده ایم چطور این موضوع رو خودمون فهمیدیم همون طور ک شخصی ک داخل یه بازی کامپیوتریه نمیگه من میدونم داخل یه بازی هستم.اگه هم ما به ذهنمون رسیده ک داخل یخ برنامه هستیم برنامه سازی ک جهان مارو طراحی کرده خیلی باهوش بوده که همچین هوشی ب ما داده و این برنامه ساز میتونه خدا باشه اگه محدود ب قضیه نگاه نکرده باشم و شاید یه برنامه ساز دیگه اون برنامه سازی ک جهان مارو ساخته برنامه ریزی کرده باشه و تا ابد ادامه داره این چرخه .ب هرچی یا هر نطریه ای فکر میکنم ب بینهایت ختم میشه?
دوست عزیز حالا اونی که توی بازیه اگه بفهمه میتونه برگرده بهت بگه که نیدونم این بازیه؟؟؟
به نظر من هم میتونه این دنیا شبیه سازی شده باشه..چون اگه به بعضی اتفاقایی که میفته نگاه کنی مثل پدیده دژاوو که یه دفعه فک میکنی قبلا اینجا بودی یا قبلا این کارو کردی..این میتونه یه باگ این برنامه باشه
برای تو بازيه
برای اون کل دنیاشه
ميتونه بگه :ببین، خالق، خدا، آفریدگار من، ، ، اینی که برای تو بازیه، تمام دنیای منه، پس لطفا دنیا مو خراب نکن
گرامی شما دارید با توجه به قدرت علم امروز بشر و قدرت رایانه های امروزی مثال میزنید و بعد نتیجه گیری میکنید. برای درک این موضوع باید تلاش کنید یه مقدار بیشتر و جلوتر از زمان حال رو ببینید.
ممنون از مقاله خوبتون. من پیشنهاد میکنم انیمیشن حفره رو حتما ببینید. درباره همین موصوعه و خیلی جالبه. وقتی افراد این جهان شبیه سازی میفهمم که تنها در یک کامپیوتر هستن و میخوان ازونجا نجات پیدا کنن
من مهندس نرم افزارم ب نظرم اغراق نیست ک بگیم جهانمون شبیه سازی شده است . ب تمامی نظریه های ک در مورد ماهیت جهانمون هست آگاهی دارم و مطالعه کردم . اگه بگیم دنیامون ی شبیه سازی عظیمه من ک تعجب نمیکنم . همچی از چند خط کد ساده آغاز شده و با سیستم امتحان و خطا هی تکامل یافته و پیچیده تر شده . جهان مام مث یه اپلیکشن یه مشت کد هست که بجای صفر و یک ما موج و ذره رو داریم .قوانینم ک همونه .پس همچین فکری زیادم بی راه نیست.
دنیا همه هیچ و اهل دنیا همه هیچ ای هیچ برای هیچ بر هیچ مپیچ … ولی آدمهایی مثل خیام و مولانا هزار سال پیش به این واقعیت رسیده بودند.
دیذگاه همه ی دوستان جالب بود…ولی متوجه باشید که ما از نظر ذهنی چقدر عقبتر از اونها هستیم…زمانی به اندازه ی همیشه…تمدن اونها همیشه بوده نه فقط چند میلیون سال….من دوستی دارم که ادعا میکنه با این دنیای اصیل در ارتباطه…موافق که هستید دنیای ما اصالت نداره
یکی از دلایل محکمی که برای شبیه سازی بودن جهان میارن خاصیت دوگانگی ذرات کوانتومیه با این استدلال که جهان فقط در هنگام مواجهه با کاربر واقعیت پیدا میکنه مثل بازی کامپیوتری که جهانی رو میسازه که در یک زمان فقط بخشی ازش فعاله که کاربر باهاش در ارتباطه
برای شبیه سازی یه دنیای پیچیده لازم نیست که تمام دنیا رو با تمام پیچیدگیهاش رو شبیه سازی کنیم اگر این دنیا شبیه سازی باشه سازنده این برنامه نبوغ آمیز تنها به قوانین پایه ای تسلط داشته باشه کافی هست چون دنیای مورد نظر در حالت ابتدایی شروع به کار میکنه و پس از مدتی به تعادل میرسه و خود بخود شروع به تکامل میکنه بعنوان مثال لازم نیست از همون اول زمین قابل سکونت و انسانهایی هوشمند برنامه نویسی بشه فقط کافی خواص فیزیکی و شیمیایی دنیای مذکور تعریف بشه خود این دنیا شروع به پیشرفت و تکامل میکنه ……
اینجا هست که ما حتی میتونیم علومی مثل دیرینه شناسی داشته باشیم چون طراحی این دنیا بی نهایت نبوغ آمیز هست بطوری که از بیگ بنگ شروع شده و خودش خودش رو کامل کرده
این می تواند مجازی باشد یا اینکه واقعی باشه …
من خودم با نظریه مجازی موافق تر هستم چون سوال اینجاست که قبل از بیگ بنگ دنیا چه شکلی بود و اینکه تمام این جهان هستی در چه فضایی گسترش یافته و اون جچم اولیه اصلن کجا بوده ؟؟؟
بهتره اول بتونیم خود آگاه “من” درون رو شبیه سازی کنیم بعد نظریه رو مطرح کنیم
یادمه در مقاله ایا به راستی زمان وجود دارد بحث داغی درمورد جهان شبیه سازی شده شکل گرفت که اخرشم به نتیجه ای نرسید،
خیلی از دلایل به این نظریه اشاره دارند اما با قاطعیت نمیشود گفت که درست است و حتی نمیشود گفت که نادرست است. و این که اگه نظریه ای دیوانه وار به نظر برسد دلیل نمیشود که دروغ باشد مثلا در چند صد سال قبل کی فکرشو میکرد که زمین گرد باشه ؟
من
با سلام تصور اینکه جهان ما یک شبیه سازی باشد بسیار دور از واقعیت به نظر میرسد چرا که در اینصورت تمدن بالادستی که ما را شبیه سازی کرده خود نیز میتواند شبیه سازی شده از تمدن بالاتری از خود باشد و همینطور این تسلسل بی معنی میتواند ادامه یابد و به هیچ انتهایی نرسد در حالی که ما در یک سطح قطعی از واقعیت حضور داریم انگار همه چیز شبیه سازی اندر شبیه سازی باشد و وقتی که چنین باشد چون همه چیز کدهای دیجیتالی است پس هیچکدام از این سطوح از جهانها بر یکدیگر اولویتی ندارند و میشود گفت همه صرفا در یک سطح از واقعیتند. اینکه رفتار جهان با مدلهای ریاضیاتی به دقت توصیف میشود دلیل کافی برای شبیه سازی بودن جهان نیست.
دقیقا درست گفتی
نظر من در رد یا تایید این نظریه نیست.
فقط این دوره تسلسل برای هر روشی که برای خلقت جهان متصور شویم می تواند تصور شود.
یادتون نره که ریاضی رو ما اختراع کردیم که اتفاقات اطرافمون رو باهاش اندازه گیری کنیم . شاید در دنیای فراتر علم چیز دیگری است . شاید با اون علم اصلا نیاز به سخت افزار بزرگ و حجیم برای خلق این دنیا نیست و همه سخت افزار کنترل کننده کیهان ما کمتر از یک اتم باشه یا حتی بینهایت کوچکتر
ریاضی رو ما اختراع نکردیم بلکه اساس تشکیل جهان مادیه
ما کشفش کردیم
لختراع یعنی ایجاد و ساخت وسیله ای که تا بحال نبوده
کشف یعنی آگاه شدن و پیدا کردن علومی که بوده، ولی ما اطلاع نداشتیم
این جهان، جهان اندازه هاست که با چنان دقتی محاسبه شده که ابدا نمیشه اتفاقی بحساب آورد
علم یعنی قوانین و قواعد حاکم بر چیزی
ما تو جهانی زندگی میکنیم که همه چیزش و هر چیز مرئی اون از سه ذره الکترون نوترون و پلوتون سلخته شده و قوانین حاکم بر این ذرات اساس علم ما رو تشکیل میده
این 3ذره تکی پیش هم جمع بشن میشن هیدروژن، جفتی باشن هلیم. چهارنایی باشن میشن کربن و….
تو عالمی که از این اتمها تشکیل نشده باشه، این علوم اصلا مفهومی نداره
علم و قواعد هم تعین شدنی و ساختنی هست و تعریف شدنی
در کل همه چیز محتمله الا تصادفی بودن و اتقاقی بودن و. اون چیزی که مسلمه این عالم توسط صاحب یا صاحبان هوش و قدرتی خیلی فراتر از چیزی که میشناسیم با محاسبات خیلی خیلی دقیق ساخته شده و بوجود اومده و خیلی ساده انگارانه است که فکر و فرض کنیم کل این عالم خلقت ففط بخاطر و برای ما ساخته شده، بلکه بنظر میاد این عالم به انگیزه ای و دلیلی ساخته شده و ماهم جزوی از اون هستیم و نه هدف غایی و تنها هدف آفرینش
اقیانوس و بخاطر یه ماهی نمیسازن
برای یه ماهی تنگ میسازن اکواریوم یا حوض میسازن اقیانوس نمبسازن
اگر بسازن بخاطر اون یه ماهی نیست صرفا
تو فیلم ماتریکس 1 اون شخصیت هدایتگر به کیانا ریوز میگه کجا بریم؟ فروشگاه؟ با دستش اشاره میکنه میشه محیط فروشگاه و قفسه ها ظاهر میشه، میگه بخش اسلحه؟ با اشاره و کشیدن دست قفسه های اسلحه ظاهر میشه، کیانا ریوز میپرسه آیا اینها واقعی هستند؟ میگه واقعیت یعنی چی؟ منظور از واقعی، همون سیگنالهایی که از اعصاب چشم به مغز ارسال میشه؟؟
برای ما این دنیا واقعیه برای شخصیت تو بازی پلی استیشن اگه هوشمند و با هوش مصنوعی ایجادش کنی، اون محیط بازی براش واقعی میشه در حالی که چبزی نیست ولی برای اون دنیا شه
دوستان سلام .
من اطلاعات زیادی ندارم ولی میشه بگین دقیقا نقطه شروع تورم یا بیگ بنگ کدوم قسمت از کیهان هست ؟
یا اسمونی که ما از روی زمین نگاه میکنیم ؟
درود، این مقاله را مطالعه بفرمایید.
دنیای مجازی blue tides چیه؟
درود، یک نوع شبیه سازی کامپیوتری برای پیش بینی رفتار اجرامی همانند کهکشانها، ستارگان و … در کیهان میباشد.
ایده (نه نظریه علمی) “ما در یک جهان مجازی زندگی می کنیم” یک توهم آشنا است برای آنان که نمی خواهند (و یا بهتر بگویم) نمی توانند پیچیدگی های دنیای دانش را درک کنند.
برای اینکه یک جهان مجازی تمام اطلاعات جهان ما را در خود دخیره کند دستکم به حافظه فیزیکی ی به اندازه جهان ما نیاز دارد!
کل جرم-انرژی موجود در جهان شناختهشده شامل ۴٫۹٪ ماده معمولی، ۲۶٫۸٪ مادهٔ تاریک و ۶۸٫۳٪ انرژی تاریک تشکیل شدهاست.
نیاز نیست جهان با تمام اطلاعاتش شبیه سازی بشه فقط کافیه قسمتی که یه موجود خود اگاه نگاه میکنه یا بهتر بگم حس میکنه شبیه سازی بشه. در واقع باید ذهن ها شبیه سازی بشن چون چیزی که ما از دنیا درک میکنیم برداشت ذهنی خودمون هست
حرفتونونو قبول دارم.
به دوستان دیگر دیگر پیشنهاد میکنم استدلال{مغز درون خمره} رو مطالعه کنید.
به موضوع بحث هم ارتباط دارد.
البته توجه کنید که یک زمانی کامپیوترهای خیلی ضعیف تر از موبایل های امروز ما فضایی به اندازه یک اطاق بزرگ رو اشغال میکردند. تعجب میکنم شمایی که از علم دم میزنید با توجه به محدودیت های زمان فعلی علم قضاوت نهایی میکنید!!! از کجا میدونید که پیشرفت علم به اونجا نمیرسه که رایانه کوچکی ساخته بشه که توان پردازشش به اندازه لازم برای خلق یک جهان نباشه؟ ضمن اینکه قضیه نگاه ناظر هم هست و لازم نیست تمام جهان شبیه سازی شده همزمان فعال باشه و چه بسا نکات دیگه که به ذهن ما نرسیده
من با نظریات این آقا موافق هستم !!!
خیلی از مواقع دوست دارم که به مانند نئو در فیلم ماتریکس از این توهم بیدار بشوم و دنیای واقعی را لمس کرده و اساس وجودی خود را درک بکنم …….
آیا واقعیتی هست؟آیا اصلا میتونیم بگیم واقعیت چیه؟
تابوده همین بوده اکثریت اشتباه فکرمیکردند الانم اکثریت قبول کردن که جهان شبیه سازی هستش…من باید به عنوان کسی که متفاوت فکرمیکندبایدبگم که تمام هستی وتمام این آسمان بیکران وکهکشانها وکیهانها همگی بخشی کوچک از بدن یک موجود زنده ی بزرگ هستند …بدن انسان هم یک جهان میباشد….درنهایت همه چیز به همان خداوند ختم میشه..خودتونو اذیت نکنید
شاید بشر روزی اونقدر به درون اتم ها نفوذ کنه که به کد های نوشته شده ی جهان برسه و بتونه اونا رو تغییر بده
ولی خب برای تغییر در سورس هر برنامه ای باید سیستم از اول اجرا بشه که اینم از این قضیه مستثنا نیست فقط مدت اجراش طولانی تره :))
شما از کجا مطمئن هستید که جهان کد نویسی هست
که بشر روزی بهش برسه؟
گفت شاید
و شما از کجا مطمئن هستید که نیست؟
اسرار اَزَل را نه تو دانی و نه من،.،،، وین حرفِ معمّا نه تو خوانی و نه من؛،،،،،
. هست از پس پرده گفتوگوی من و تو،،، ، ، . چون پرده برافتد، نه تو مانی و نه من