بیگ بنگ: سه دانشمند با مطالعه روی روند انقراض هزاران گونه از مهرهداران به این نتیجه رسیدهاند که بشر در مسیر وقوع بزرگترین فرایند انقراض پس از نابودی دایناسورها در حدود ۶۶ میلیون سال پیش قرار گرفتهاست و زمانی برای جبران کردن نتیجه فعالیتهای مخربش ندارد.
به گزارش بیگ بنگ به نقل از همشهری، نتایج این مطالعه جدید نشان میدهد جمعیت نزدیک به ۹۰۰۰ گونه مهرهدار از جمله پستاندارانی مانند یوزپلنگها، شیرها و زرافهها از سال ۱۹۰۰ تا ۲۰۱۵ با کاهشی بیسابقه مواجه شده است. نزدیک به ۲۰۰ گونه در طول ۱۰۰ سال گذشته منقرض شدهاند و این انقراضها نشاندهنده آغاز ششمین دوران انقراض کلی در زمین است که میتواند عواقب جبرانناپذیری برای انسانها داشته باشد.
به گفته رودولفو دیرزو محقق دانشگاه استنفورد، این یک مورد نابودی زیستی است که به صورت جهانی رخ میدهد، حتی اگر تعدادی از گونههای مورد مطالعه در جایی از جهان باقی مانده باشند. محققان با بررسی ۲۷۶۰۰ گونه پرنده، دوزیست، پستاندار و خزنده که نیمی از مهرهداران شناخته شده را تشکیل میدهند، دریافتند ۸۸۵۱ مورد از آنها، یعنی درحدود ۳۲ درصد از آنها دچار کاهش شدید جمعیت و کوچکشدن زیستگاه شدهاند.
بررسی دقیقتر ۱۷۷ گونه از پستانداران نشان داد بیش از ۴۰ درصد از آنها دچار کاهش شدید جمعیت شدهاند و این یافته به آن معنی است که میلیاردها حیوانی که زمانی در زمین پرسه میزدند، اکنون دیگر وجود ندارند. دانشمندان این کاهش شدید جمعیت را فرسایش عظیم بزرگترین تنوع گونههای زیستی تاریخ زمین میدانند.
به گفته دانشمندان دوره ششم انقراض در زمین هماکنون آغاز شده و فرصتی برای انجام اقدامات تاثیرگذار باقی نمانده است، زیرا در نهایت تنها دو تا سه دهه دیگر وقت باقی مانده است. همه نشانهها به بزرگترین یورش به تنوع گونههای زیستی طی دو دهه آینده اشاره دارند. برای مثال تا سال گذشته کمتر از ۷۰۰۰ یوزپلنگ در جهان باقی مانده بود و جمعیت آنها تا ۱۵ سال آینده ممکن است ۵۳ درصد کاهش پیدا کند. اورانگوتانهای بورنئو و سوماترا نیز سالها است در گروه جانداران در حال انقراض قرار گرفتهاند زیرا زیستگاههای خود را از دست دادهاند.
جمعیت شیرهای طی ۲۰ سال گذشته بیش از ۴۰ درصد کاهش داشتهاست و شیرهای آفریقای غربی در آستانه انقراض قرار دارند و تنها ۴۰۰ مورد از آنها باقی مانده است. دلیل وقوع و امتداد این فجایع، تداوم فعالیتهای مخرب انسان و در نتیجه آن ازبین رفتن زیستگاههای جانداران، کاهش تعداد آنها و تخریب شرایط اقلیمی است.
سایت علمی بیگ بنگ / منبع: washingtonpost.com
لینک کوتاه نوشته : https://bigbangpage.com/?p=68152
جمعیت رو بە رشد بشر عامل اصلی نابودی حیات وحش میباشد ، باید جلو این افزایش احمقانە را گرفت ، اما بیسوادی و دین بە افزایش بیرویە انسان کمک میکند …
عامل اصلی نابودی گونه های جانوری .جاه طلبی بی انتهای بشر است . ادمهای جاه طلب و کوته فکر مثل ترامپ و امثال ترامپ وقتی میشن همه کاره ی ی کشور پیشرفته نباید انتظار زیادی داشت . باید امیدوار باشیم تا صد سال اینده با پیشرفت تکنولوژی بتونیم زیست بوم های مطلوب حیوانات رو تو بیابانها ب وجود بیاریم.هر چند تا اون موقع ب احتمال زیاد گونه های زیادی منقرض میشن . البته من قدرت پیشرفت علم رو اونقدر باور دارم ک ب نظرم حتی در اینده میتونیم با استفاده از دی ان ای گونه های منقرض شده دوباره اونارو برگردونیم .
به نظر من شاید عامل اصلی نابودی زمین که خیلی مهم جنگ های هسته ای و ساخت بمب های مخرب هیدروژنی و اتمی
فراموش نکنیم، نابودی زمین نه! نابودی نسل بشر.
ببخشید یک سوالی ذهنمو درگیر کرده و البته میدونم که شاید دلیل منطقی و علمی داشته باشه.
حیواناتی مانند شیر و زرافه و… نبودشون چه تاثیری میتونه در اکو سیستم و جامعه بشری داشته باشه؟
ما نه از شیر و گوشت و… اونا که استفاده نمیکنیم؟
البته شاید بخاطر ایجاد تعادل در چرخه زیستی شاید وجودشون لازم باشه.
ولی حیواناتی هم بودن که نسلشون منقرض شده و ما تاثیری از نبود اونا حس نمیکنیم البته شاید تاثیر داره ما نمیدونیم!
در پایان حق حیات و زندگی رو حق مسلم حیوانات میدونم و به اونا احترام میزارم
بودنشون می تونه یه همچین تاثیری بذاره ( به لینک ذیل مراجعه کنید )
https://www.youtube.com/watch?v=ysa5OBhXz-Q