image e Tardigrade

“تاردیگرید” جان سخت‌تر از همیشه

بیگ بنگ: تاردیگریدها را احتمالا می‌توان نابودنشدنی‌ترین جانداران روی زمین توصیف کرد؛ این جانداران کوچک میکروسکوپی می‌توانند تقریباً از هر بلایی که انسان بر سر آن‌ها می‌آورد، جان سالم به در ببرند و سپس روی هشت پای کوچولوی خود حرکت کنند.

image e Tardigrade

به گزارش بیگ بنگ، برای چندین دهه مقاومت شگفت‌انگیز تاردیگریدها در برابر تشعشعات انسان‌ها را شگفت‌زده کرده‌؛ آنها می‌توانند حدود هزار برابر دوزی که برای انسان کشنده‌ است را تحمل کنند و به زندگی کوچک خود ادامه دهند؛ به گونه‌ای که انگار هیچ اتفاقی نیافتاده است.

در واقع، این جاندار می‌تواند شرایطی را که حتی در کره زمین وجود ندارد هم تحمل کند. انعطاف‌پذیری ماورائی آنها و همینطور ظاهرشان، باعث شده تا بسیار دوست‌داشتنی باشند. اما غیر از این مسئله، محققان به دنبال این هستند تا بفهمند این جانداران کوچک، چگونه می‌توانند برای مقابله با سختی‌های سفر فضایی به انسان‌ها کمک کنند.

در یک آزمایش جدید دانشمندان بر روی تاردیگریدها، پرتوهای گاما تاباندند تا واکنش آن‌ها را مشاهده کنند. این جانداران به جای استفاده از استراتژی محافظت پیش از آسیب، تولید ژن‌های ترمیم دی‌ان‌ای را افزایش دادند. تا ۲۴ ساعت پس از قرار گرفتن در معرض تابش، تاردیگریدها بیشتر دی‌ان‌ای شکسته شده توسط پرتوهای یونیزان را ترمیم کردند.

این یافته می‌تواند زمینه‌ساز ایجاد فناوری باشد که روند پیری را در انسان کاهش دهد. این جاندار کوچک در محیط‌ خلاء فضا، ۳۰ سال انجماد، خشکسالی کامل و حتی حرارات بالا هم زنده مانده است. جزئیات بیشتر این پژوهش در نشریۀ Current Biology منتشر شده است.

جالب است بدانید مقاومت تاردیگرید در سازگاری‌ با محیط زندگی‌اش ریشه دارد. این جاندار در مکان‌های به ظاهر آرام زندگی می‌کند؛ مانند توده‌های خزه خنک و مرطوب روی دیوار باغچه‌ها. ممکن است خانه مرطوب و خزه‌دار آنها، چندین‌بار در سال خشک شود. خشک‌شدن برای اکثر موجودات زنده، بسیار فاجعه‌بار است؛ ولی دربارۀ تاردیگرید این موضوع فرق می‌کند.

هنگامی که خرس آبی خشک می‌شود، از بدنش چند پروتئین عجیب بیرون می‌ریزد که شباهتی به مواد موجود در بدن هیچ جاندار دیگری ندارد. این پروتئین‌ها در آب، بی‌شکل هستند؛ اما به محض خشک‌شدن، پروتئین‌ها به شکل رشته‌هایی متقاطع و بلند در می‌آیند و فضای داخلی سلول را پر می‌کنند، از غشای سلول و پروتئین‌ها محافظت می‌کنند و مانع شکستن یا باز شدن آن‌ها می‌شوند.

سایت علمی بیگ بنگ / منبع: sciencealert.com

لینک کوتاه نوشته : https://bigbangpage.com/?p=107490

(۳۶ نفر , میانگین : ۴,۱۹ از ۵)
اشتراک گذاری

یک دیدگاه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.