radobs
دانشمندان پروژه تحقیق برای هوش فرازمینی (SETI ) در رصدخانه رادیویی دانشگاه ایالتی اوهایو در سال 1956 با هدف دریافت سیگنالهای فرازمینی شروع به ساخت رادیو تلسکوپی به نام “Big Ear” کردند.

ساخت این رادیو تلسکوپ در سال 1961 به پایان رسید و سرانجام توانست کار خود را در سال 1963 آغاز کند. از 1965 تا 1971 “Big Ear” برای نقشه برداری از منابع رادیویی پهنای باند استفاده می شد. پس از آن، این رادیو تلسکوپ برای تحقیق درباره سیگنالهای رادیویی فرازمینی در پروژه SETI به کار خود ادامه داد و توانست در 15 آگوست 1977 (24 مرداد 1356) سیگنالی با عنوان “واووو! سیگنال” (Wow! Signal) را دریافت کند.
wow
Wow! Signal چیست :

Wow! Signal یک سیگنال رادیویی قوی پهنای باند باریک بود که توسط “جری آر. اهمان” در 15 آگوست 1977 دریافت شد. دلایل محکمی وجود دارد که تایید می کند این سیگنال که از یک منشای غیرخورشیدی و غیر زمینی بالقوه ارسال شده است.

رادیو تلسکوپ “Big Ear” توانست به مدت 72 ثانیه “واوو! سیگنال” را ثبت کند اما پس از آن دیگر هرگز نتوانست دوباره چنین سیگنالی را ردیابی کند. با اعلام خبر دریافت این سیگنال توسط پروژه “ستی”، بسیاری از رسانه ها توجه خود را به سوی مسئله احتمال حیات و هوش فرازمینی معطوف کردند.

این سیگنال به صورت یک کد الفبایی 6EQUJ5 دایره ای نشان داده شد. این کد، شدت تغییرات این سیگنال را نشان می دهد. بسامد این کد برابر با هزار و 420 مگاهرتز با دو ارزش متفاوت 1420.356 مگاهرتز و 1420.4556 مگاهرتز به دست آمد. بسامد هزار و 420 برای محققان “ستی” بسیار حائز اهمیت بود چراکه بسامد هیدروژن به عنوان فراوان ترین عنصر در جهان در حدود هزار و 420 مگاهرتز است. بنابراین، ممکن است فرازمینی ها از این بسامد برای ارسال یک سیگنال قوی استفاده کرده باشند.
دانشمندان منبع سیگنال را صورت فلکی قوس می دانستند اما وقتی با دقت به آنجا نگاه کردند، چیزی در آن جا پیدا نکردند، نه ستاره ای، نه سیاره ای و مطمئنا نه منبعی. جالب اینجاست که فقط یکی از دو گیرنده ی تلسکوپ، این سیگنال را دریافت کردند. وقتی گیرنده ی دیگر سه دقیقه ی بعد همان قسمت از آسمان را پوشش داد، چیزی دریافت نکرد. از این مسئله می توان نتیجه گرفت که یا دستگاه اشتباه کرده است و چیزی که وجود نداشته را دریافت کرده است که احتمالش بسیار کم است و یا این که منبع سیگنال از بین رفته و یا این که تغییر مکان داده است. دانشمندان به مدت یک ماه، 24 ساعته آن قسمت از آسمان را زیر نظر گرفتند تا شاید باز هم همچین سیگنالی دریافت کنند. اما در طول این سی روز هیچ چیز جالبی دریافت نکردند. با این حال به امید دریافت دوباره ی سیگنال، تلسکوپ رادیویی Big Ear به جستجویش ادامه داد.
هرچند 100 پروژه طی 50 سال گذشته در برنامه جستجو برای هوشهای فرا زمینی یا SETI بی ثمر و بی نتیجه بوده اند، اما دریافت تنها همان یک Wow! Signal کافی بود که امید دانشمندان در ادامه تلاشها برای یافتن هوش فرازمینی تا به امروز نیز ادامه داشته باشد.

More Information : http://en.wikipedia.org/wiki/Wow!_signal

دیدگاهتان را بنویسید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

5 دیدگاه

  1. به نظر من بشر به جای این که دنبال این همه جنگ و خونریزی و سیاست و چیزای چرت و پرت باشه؛ باید دنبال کشف حقیقت باشه..

    Truth؛ اونه که ارزش داره …

  2. اگه بازم همچین سیگنالی دریافت شدحتما”منو در جریان بذارید، یادتون نرهااا