بیگ بنگ: محققان دانشگاه‌های لیورپول، مرکز تحقیقات زمین شناسی پوتسدام آلمان(GFZ) و دانشگاه ایسلند با مدلسازی میدان مغناطیسی زمین دریافتند که با وجود ضعیف‌تر شدن این میدان مغناطیسی، قطب‌های مغناطیسی زمین جابه‌جا نمی شوند.

به گزارش بیگ بنگ به نقل از ایرنا، میدان مغناطیسی زمین سپری نامرئی در برابر تشعشعات مرگبار کیهانی است. اما این سپر پویا دائما در حال تغییر است و هر 200 تا 300 هزار سال قطب‌های مغناطیسی زمین جابه‌جا می شود. همین پویایی میدان مغناطیسی موجب نگرانی هایی در بین محققان شده است. در واقع عامل اصلی این نگرانی ضعف میدان مغناطیسی در بخشی از اقیانوس اطلس است که از شیلی تا زیمباوه گسترده شده و از سال 1958 تاکنون به وسعت آن افزوده شده است. به اعتقاد محققان ادامه این روند می تواند منجر به جابجایی قطب‌های زمین شود.
در این تحقیقات ساختار میدان مغناطیسی زمین بین 300 تا 500 هزار سال قبل شبیه‌سازی شد تا دو جابه جایی اخیر قطب‌های مغناطیسی بررسی شود. محققان با بررسی این جابه جایی قطب‌ها که با عنوان Lansdcape در 41 هزار سال قبل و Mono Lake در 34 هزار سال قبل رخ دادند، دریافتند که میدان مغناطیسی زمین در آن زمان هیچ شباهتی به وضعیت کنونی، نداشته است و در نتیجه تغییرات کنونی این میدان مغناطیسی نشانه‌های هشدار دهنده‌ای برای تغییر قطب‌های زمین محسوب نمی شوند.
مدل بالا میدان مغناطیسی زمین را در حین دو دوره نشان می دهد، یعنی زمانی که شمال و جنوب مغناطیسی به شدت تضعیف شده بودند. در بالا وارونگی میدان مغناطیسی زمین مربوط به 41 هزار سال پیش را مشاهده می کنید، در پایین گردش نیز میدان مغناطیسی را در حدود 34 هزار سال پیش، می بینید. بر اساس این تحقیقات، بخش‌های ضعیف شده میدان مغناطیسی زمین بدون هرگونه پیامد ناگواری ترمیم خواهند شد و احتمال جابجایی قطب‌ها منتفی است. گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

2 دیدگاه