تلاش دانشمندان برای جوانسازی سلولهای پیر
به گزارش بیگ بنگ به نقل از ایسنا، یکی از مکانیزمهای اصلی بیولوژیکی که پیری را با آن تعریف میکنند، پیری سلولی نامیده میشود. همینطور که سن ما افزایش مییابد، سلولهای ما بیشتر و بیشتر دچار پیری میشوند، به این معنی که آنها دیگر تکثیر نمیشوند، با این حال همچنان از نظر متابولیکی فعال هستند.”لورنا هریس” یکی از نویسندگان این مطالعه جدید میگوید: وقتی انسان پا به سن میگذارد، سلولهای وی دچار پیری میشوند که عملکرد سلولهای جوانتر را ندارند. این یک اثر پیری نیست، بلکه دلیل آن است.
در حال حاضر پژوهشگران در سرتاسر جهان تلاش زیادی را برای یافتن راههایی به منظور جوان کردن سلولهای پیر انجام میدهند تا روند پیری را معکوس کنند. سال گذشته، تیم دانشگاه اکستر یک تکنیک جدید را توسعه داد که سلولهای سالخورده را دوباره جوانسازی و کاری کرد که آنها دوباره مانند سلولهای جوان عمل کنند. در حال حاضر، یک مطالعه جدید از همان تیم، متمرکز بر مکانیزم خاصی است که موجب این اثر جوانسازی شده است و نشان میدهد که وقتی یک مقدار کمی سولفید هیدروژن به طور مستقیم به میتوکندری داخل سلولها تحویل داده میشود، میتواند به طور موثر این سلولها را از حالت پیری خود نجات دهد.
“مت وایتمن” یکی دیگر از نویسندگان این مطالعه توضیح میدهد: ترکیبات ما به میتوکندری موجود در سلولهای پیر، سوخت جایگزین میدهد تا به آنها کمک کند که به درستی کار کنند. بسیاری از بیماریها با وقوع پیری پدید میآیند و حفظ سلامت میتوکندریها به جلوگیری یا در بسیاری موارد با استفاده از مدلهای حیوانی، به معکوس کردن این امر کمک میکند.
سه ترکیب خاص برای هدفگیری مستقیم میتوکندری در سلولهای پیر توسعه داده شده است. هر یک از این ترکیبات، کاهش قابل توجه 40 تا 50 درصدی را در میزان پیری سلولی نشان دادند. یعنی تقریبا نیمی از سلولهای پیری که تحت درمان قرار گرفتند، مانند سلولهای جوان رفتار میکنند.
پژوهشگران خاطرنشان میکنند که این کار به معنی توسعه یک نوع دارو معجزهگر نیست که طول عمر افراد را افزایش دهد، بلکه تمرکز آن بر فرآیندهایی است که در آنها امید به پیشرفت درمانهایی وجود دارد که میتوانند سلامت ما را توسعه دهند. با این حال، این کار هنوز تا اجرا در مرحله بالینی فاصله دارد. در حالیکه پژوهش حاضر، اثرات مثبتی در مدل سلولهای انسانی نشان داده است، اما برای انجام آزمون در اندام زنده و اثبات اینکه این ترکیبات برای آزمایشات انسانی ایمن است، کارهای زیادی باید انجام شود.
“هریس” توضیح داد: ترکیبات توسعه یافته در دانشگاه اکستر، توانایی ایجاد مکانیزمهایی را که روند پیری را معکوس کنند، دارند. ما تصور میکردیم که بیماریهای مرتبط با افزایش سن مانند سرطان، دیابت و زوال عقل هر کدام یک علت منحصر به فرد دارند، اما آنها در واقع به یک یا دو مکانیزم رایج وابسته هستند. این تحقیق بر روی یکی از این مکانیزمها تمرکز دارد و یافتههای ما به طور بالقوه راه را برای توسعه روش جدید درمانی در آینده باز کرده است که ممکن است پایهگذار نسل جدیدی از داروها باشد. تحقیق جدید در نشریه Aging منتشر شده است.
سایت علمی بیگ بنگ/ منبع: newatlas.com
ممنون از ترجمه روان و مترجم
صد در صد امکان پذیره! دیر و زود داره اما سوخت و سوز نداره !!!
چرا ؟! الان میگم:
بیاید بر گردیم به کوچکترین ذره سازنده ماده (البته نسبتا چون کوچیکترم داریم!) که بخواد اتم باشه. اتم نه پیر میشه نه چیزی !!!
قانون پایستگی ماده میگه …
فقط یه سری تغییرات تا حدودی قابل بازگشت داره.
وقتی به ابعاد بزرگتر هم میرسیم با پیر شدن انسان یا حتی یه سلول هیچی از بین نمیره فقط نظم کمتر میشه. پایداری اون سلول ها و ملکول ها در کنار همدیگه کمتر میشه.
به نظرم حتما انسان میرسه به حدی که میتونه این پایداری و نظم رو برای مدت بیشتری حفظ کنه.
همون طور که اومد فیبر کربنی رو ساخت که خیلی محکم تر از فولاده.
اگه بشر در اثر جنگ جهانی سوم منقرض نشه :))))
البته فرمایشات شما نسبی درست ولی در کلیت ماجرا بازم پیری و بی نظمی میاد
امکان پذیر