ساخت دستگاهی برای تشخیص ویروس آنفلوانزا از روی نفس بیمار
بیگ بنگ: یکی از اساتید دانشگاه تگزاس در آرلینگتون موفق به ساخت دستگاهی شده که قابلیت تشخیص وجود ویروس آنفلوانزا را در بیمار با تحلیل تنها یک بازدم دارد.
به گزارش بیگ بنگ، این دستگاه جدید، که طرز کارش در مقالهای در نشریۀ Sensors منتشر شده، شبیه به دستگاههای تحلیل بازدمیست که پلیس برای تشخیص الکل استفاده میکند. کافیست کاربر داخل دستگاه نفس بکشد تا سنسورهای نیمههادی با نشانگرهای زیستی مرتبط با ویروس آنفلوانزا تحریک شوند. پرنا گوما، دانشمند ارشد انیستیتو سنجش عملکرد سیستمهای پیش بینی در انیستیتو تحقیقاتی UTA و مخترع دستگاه جدید گفت: «احساس میکنم که این تکنولوژی انقلابی در تشخیص بیماری به صورت انفرادی خواهد بود. این موضوع به بیماران در پیشگیری و مهار بیماری کمک شایانی میکند. حتی میتوان از این تکنولوژی برای تشخیص دیگر بیماریها مثل بیماری ویروسی ابولا استفاده کرد. کافیست سنسورها را متناسب با کارکرد لازم، تغییر دهیم.»
برای ساخت این دستگاه، گوما و تیمش ادبیات پزشکی موجود را مورد بررسی قرار دادند تا شمار نشانگرهای زیستی شناختهشده موجود در نفس بیمار متناسب با هربیماری را شناسایی کنند. محققان برای تشخیص نشانگرهای زیستی آنفلوانزا، از سه سنسور استفاده کردند. برخلاف دیگر دستگاههای تشخیص بیماری که تنها از یک نشانگر زیستی برای تشخیص یک بیماری استفاده میکنند، به عنوان مثال نیتریک اکسید برای تشخیص آسم و استون برای تشخیص دیابت، دستگاه جدید از سه سنسور برای تشخیص نیتریک اسید، آمونیاک و ایزوپرن استفاده میکند.
محققان مدعیاند که وجود هرسه نشانگر زیستی در بیمار، به معنی وجود ویروس آنفلوانزا در بیمار است. اعتقاد براین است که توانایی دستگاه جدید در تشخیص ویروس آنفلوانزا دستکمی از تستهای انجامشده در مطب پزشک ندارد. محققان امیدوارند که پای دستگاههای تحلیل-تنفسشان برای تشخیص آنفلوانزا به داروخانهها هم باز شود. اگر استفاده از دستگاه برای عموم راحت و در دسترس باشد، میتواند به مردم در تشخیص و درمان به موقع در مراحل ابتدایی آنفلوانزا کمک کند. همچنین این دستگاه میتواند مانع خوبی در برابر گسترش و شیوع این بیماری باشد، که در اینصورت هم از افراد محافظت میکند و هم از سلامتی عمومی جامعه.
ترجمه: بهروز شجاعیان/ سایت علمی بیگ بنگ
منبع: natureworldnews.com