biggest hole ever

عمیق‌ترین حفره‌ای که در زمین کنده شد

بیگ بنگ: بشر همواره به دنبال کشف آن چیزی است که خارج از سیاره زمین اتفاق می‌افتد، اما نکته جالب این است که دانسته‌هایش درباره سیاره‌ای که روی آن قدم می‌زند، ناچیز است. بهتر است اعتراف کنیم که ما چیز زیادی از زمین نمی‌دانیم.

biggest hole ever

به گزارش بیگ بنگ، چرا بشر فکر کرد که کندن عمیق ترین حفره به سمت مرکز زمین می تواند ایده خوبی باشد؟ در یک کلمه می‌توان پاسخ داد: «رقابت». تقریبا همه می‌دانیم که ایالات متحده آمریکا و شوروی سابق سال‌ها در زمینه اکتشافات فضایی با یکدیگر رقابت می‌کردند و این بار در عرصه‌ای دیگر با هم به رقابت پرداختند.

این رقابت در نهایت به حفر اَبَر چاه کولا ختم شد که عمیق‌ترین حفرۀ ساخته بشر و عمیق‌ترین حفره مصنوعی کره زمین است. این پروژه در سال ۱۹۶۲ میلادی پیشنهاد شد و حفاری آن در سال ۱۹۷۰ توسط شورای علمی میان بخشی در شبه جزیره کولا آغاز شد. با این که ۲۴ سال بعد از شروع این پروژه دانشمندان به نتایجی که می‌خواستند دست نیافتند اما موفق شدند حفره‌ای با عمق ۱۲ کیلومتر در زمین ایجاد کنند که در نوع خود رکوردی است شکست ناپذیر. این یعنی عمقش از گودال ماریانا هم بیشتر هست، حتی از ارتفاع کوه اورست هم بیشتره!

Untitled

این حفره عمیق‌ترین حفره‌ای است که توسط انسان روی زمین ساخته شده، اما پس از حفاری در اعماق زمین، شوروی سابق در نهایت مجبور شد آن را ببندد. این حفاری در ابتدا به دلیل رقابت در جنگ سرد انجام شد. علاوه بر رقابت در مسابقه فضایی آمریکا و شوروی می‌خواستند به مرکز زمین نزدیک‌تر شوند که البته آمریکا زود از کار دست کشید و بیشتر از ۱۸۳ متر پیش نرفت، زیرا پروژه بیش از حد هزینه‌بر قلمداد شد و کنگرۀ آمریکا بودجه‌ی آن را قطع کرد.

اما مهندسان و کارگران شوروی سابق ۲۰ سال مشغول حفر این چاه بودند. یک‎سوم پوسته کره زمین پایین رفته بودند و دو-سوم به گوشته (جبه) مانده بود که شوروی از هم پاشید و حفاری متوقف شد. با اینکه شوروی بیش از ۱۲ کیلومتر پیش رفت، اما برای رسیدن به هسته‌ی زمین باید تا عمق ۵۰۰۰ کیلومتری پیش رفت. این یعنی هنوز خیلی چیزها وجود دارد که در مورد سیاره‌ی خودمان نمی‌دانیم!

Article BFs Fig HTML

یکی از مزایای این حفاری عمیق شوروی، آزمایش نظریه‌های زمین‌شناسی بود. مهمترین کشف دانشمندان در این پروژه، کشف وجود آب در پوسته زمین بوده است. به علاوه در هفت کیلومتر پایین‌تر از سطح زمین فسیل‌های میکروسکوپی از ۲۴ گونه تک سلولی منقرض شده یافت شد که فسیل‌هایی مربوط به ۲ میلیارد سال قبل بودند. دما در اعماق زمین حدود ۱۸۰ درجه سلسیوس بود یعنی ۸۰ درجه بیشتر از آن چه دانشمندان پیش‌بینی کرده بودند. بعد از گذشت ۲۴ سال از این حفاری طاقت فرسا، حفر چاه «کولا» در سال ۱۹۹۴ میلادی بعد از رسیدن به ۱۲۲۶۲ متر متوقف شد.

سایت علمی بیگ بنگ / منابع: howstuffworks , sciencealert.com

لینک کوتاه نوشته : https://bigbangpage.com/?p=107800

(۱۸ نفر , میانگین : ۴,۷۸ از ۵)
اشتراک گذاری

۲ دیدگاه

  1. سلام.
    اقا یه سوال دارم.
    چرا منظومه ها به صورت دیسک هستن.یا کهکشانها به صورت دیسک هستن.
    مثلا منظومه ای هست که هم سیاراتش دور ستاره مرکزی بچرخند هم از روی ستاره مرکز حرکت کنه

  2. همش همین؟!!
    ینی ۱۲ کیلومتر اوج مهندسی بشر در حفاری بود؟؟
    ما حتی پوسته رو هم رد نکردیم
    ینی ما توانایی عبور از اولین لایه زمین روهم ندارم!!!

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.