earth

هسته زمین مخزن عظیمی از طلا است!

بیگ بنگ: تحقیقات جدید نشان می‌دهد که هسته زمین سرشار از طلاست و این فلز گران‌بها در حال نشت از طریق گوشته به سمت پوسته زمین است.

earth

به گزارش بیگ بنگ، مطالعه‌ای جدید دربارۀ ایزوتوپ‌های موجود در سنگ‌های آتشفشانی که از اعماق لیتوسفر (سنگ‌کره) به سطح زمین رسیده‌اند، نشان داده که فلزات گران‌بهایی از جمله طلا در پوسته زمین وجود دارد که منشاء آن‌ها هسته زمین بوده و از آنجا سفری طولانی را درون ماگمای در حال همرفت طی کرده‌اند تا به سطح برسند.

“نیلس مسلینگ” ژئوشیمی‌دان از دانشگاه گوتینگن آلمان می‌گوید: «وقتی اولین نتایج به دست آمد، فهمیدیم که واقعاً طلا پیدا کرده‌ایم! داده‌های ما تأیید کرد که موادی از هسته، از جمله طلا و فلزات گران‌بهای دیگر، در حال نشت به داخل گوشته زمین هستند.»

با وجود دسترسی ما به طلا در پوسته زمین، مقدار آن در این لایه تنها کسری ناچیز از مجموع طلای موجود در کل سیاره است. در واقع، زمین مانند اژدهایی است که بیشتر طلای خود را پنهان کرده: پژوهش‌ها نشان می‌دهد بیش از ۹۹ درصد طلای زمین در هسته فلزی آن نهفته است، در واقع اگر همه آن را بیرون بیاوریم، می‌توانیم تمام خشکی‌های زمین را با لایه‌ای به ضخامت ۵۰ سانتی‌متر از طلا بپوشانیم.

این شواهد در بازالت‌های هاوایی پیدا شد – سنگ‌هایی که زمانی مذاب بوده و در اثر فعالیت آتشفشانی از اعماق زمین به سطح رسیده‌اند. این مسئله منطقی است: در دوران شکل‌گیری زمین، عناصر سنگین‌تر درون ساختار مذاب آن به پایین‌ترین لایه‌ها سقوط کرده و در هسته متمرکز شدند؛ فرایندی که «فاجعه آهن» نام دارد. بعدها، برخورد شهاب‌سنگ‌ها مقادیر بیشتری طلا و فلزات سنگین را به پوستۀ زمین آوردند.

اگرچه شواهد خوبی وجود دارد که هلیوم نخستین و ایزوتوپ‌های سنگین آهن در حال نشت از هسته زمین هستند، هنوز مشخص نیست که چه مقدار از فلزات سنگینی که در سطح زمین می‌یابیم، واقعاً از هسته آمده‌اند و چه مقدار منشأ فرازمینی دارند. با این حال، راهی برای بررسی این موضوع وجود دارد: ایزوتوپ‌های فلزی سنگین و گران‌بهایی به نام «روتنیوم». ایزوتوپ‌ها گونه‌هایی از یک عنصر هستند که تعداد نوترون‌های متفاوتی دارند.

largeimg Jun

ایزوتوپ‌های روتنیوم موجود در هستۀ زمین کمی با روتنیوم سطحی تفاوت دارند. این تفاوت بسیار جزئی است و تا کنون امکان شناسایی آن وجود نداشته، اما مسلینگ و همکارانش با توسعۀ تکنیک‌های تحلیلی جدید، موفق شدند این تفاوت را تشخیص دهند. آن‌ها با استفاده از این روش‌ها، روتنیوم استخراج‌شده از سنگ‌های آتشفشانی جزایر هاوایی را بررسی کردند و دریافتند که مقدار ایزوتوپ روتنیوم-۱۰۰ در این نمونه‌ها به‌طور چشمگیری بیشتر از مقدار آن در گوشته‌ی معمولی است – ایزوتوپی که منشأ آن هستۀ زمین است.

این کشف نشان می‌دهد که تمام عناصر «سیدروفیل» – یعنی عناصری که در دوران اولیه زمین به سمت هسته مهاجرت کرده‌اند – در حال نشت از هسته هستند. این شامل روتنیوم می‌شود، اما همچنین فلزاتی مانند پالادیوم، رودیم، پلاتین – و البته طلا. البته این عناصر با سرعت زیادی به سطح نمی‌رسند و ما نمی‌توانیم به‌سادگی ۲۹۰۰ کیلومتر به داخل زمین حفاری کنیم تا آن‌ها را به دست آوریم. اما این یافته، اطلاعات جدید و شگفت‌انگیزی دربارۀ سیاره خودمان و شاید سایر سیارات سنگی به ما می‌دهد.

“ماتیاس ویلبولد” ژئوشیمی‌دان از دانشگاه گوتینگن می‌گوید: «یافته‌های ما نه تنها نشان می‌دهد که هسته زمین آن‌قدرها هم که قبلاً تصور می‌شد منزوی نیست، بلکه اکنون می‌توانیم ثابت کنیم که حجم عظیمی از مواد فراگرم گوشته – صدها کوادریلیون تن سنگ – از مرز بین هسته و گوشته برخاسته و به سطح زمین رسیده تا جزایر اقیانوسی مانند هاوایی را شکل دهند.» جزئیات بیشتر این پژوهش در نشریۀ Nature منتشر شده است.

سایت علمی بیگ بنگ / منبع: sciencealert.com

لینک کوتاه نوشته : https://bigbangpage.com/?p=108976

(۸ نفر , میانگین : ۴,۳۸ از ۵)
اشتراک گذاری

یک دیدگاه

  1. بله دقیقاً. خیلی ممنون از شما بابت ارائه‌ی این مقاله‌ی جالب و متفاوت. کره‌ی زمین، بی‌نهایت زرخیز و ثروتمند است ولی انسان بی‌سواد و بیچاره‌ی امروزی، توانایی دست‌یابی به این ثروت‌ها را ندارد.
    حتماً این مقاله را بخوانید در مورد منابع عظیم، پایان‌ناپذیر و وحشتناک الماس در دل زمین 👇
    https://t.me/apocalypticboy/124

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.