هفت گونه انسانی نزدیک به انسان امروزی که در زمین زندگی می کردند
بیگ بنگ: زمین دارای تاریخچه ای به درازای 4.6 میلیارد سال است. انسان های مدرن بین 250 هزار تا چهار صد هزار قبل تکامل یافتند. تکامل انسان از خانواده هومينيدهایی حاصل آمده است که تقریبا بیست میلیون سال پیش در زمین زندگی می کردند.
به گزارش بیگ بنگ، بر خلاف امروز، گونههای انسانی مختلفی وجود داشتند که روی زمین سکنی می گزیده اند. با این حال، خصوصیات میان این گونههای انسانی متفاوت میباشد. همۀ این گونه ها در دوره فرگشت جان سالم به در نبردند، بلکه بسیاری از آنها منقرض گشتند. تنها گونه باقیمانده در نژاد انسان، اجداد ما هستند. احتمال وجود رابطه میان انسان ها و میمون ها از انتشار نظریه چارلز داروین تحت عنوان “منشأ گونه ها” در سال 1859 قوت گرفت. او در ابتدا اذعان داشت که هرگونه از گونه های ابتدایی اش نشأت می گیرد. بعدها دانشمندنی بنام توماس هاکسلی به حمایت از نظریه داروین پرداخت. هاکسلي در سال 1863 کتابی با عنوان “شواهدی مبنی بر جایگاه انسان در طبیعت” چاپ کرد.
گرچه نظریات و دیدگاه های مختلفی از جانب طیف وسیعی از دانشمندان مطرح شد، اما دلیل و برهان( نبود بقایای فسیلی) مسئله اصلی بود. اوژن دوبوا با انتشار اولین یافته، وجود گونه ای ميان انسان ها و میمون ها را در سال 1891 مورد تایید قرار داد. او یافته اش را انسان جاوه نامگذاری کرد. امروزه، آنها را در قالب “هومو ارکتوس یا انسان های راست قامت” طبقه بندی می کنند. در سال 1920، فسیل هایی در قاره آفریقا کشف شد. مطالعه فرگشت انسان بعد از آن آغاز گشت. در ذیل 7 گونه انسانی در لیستی ارائه شده که در طول تاریخ بر روی زمین سکنی گزیده اند.
7- انسان هایدلبرگی
6- انسان رودولفی
انسان رودولفی(Homo Rudolfensis) یکی دیگر از گونه های منقرض یافته ای است که بحث و بررسی های متعددی پیرامون آن صورت گرفته و در دسته “هومونين” جای می گیرد. بر طبق برآوردها، این گونه ها در حدود 1.8 تا 1.9 میلیون سال قبل می زیستند. ساختار فیزیکی آنها به دليل نبود فسیل های جمجمه همانند وزن و قد نامعلوم است. تیم تحقیقاتی میو ليکي اعلام کرد که چهره و دو استخوان آرواره کشف شده در هشتم آگوست 2012 به این گونههای انسانی تعلق دارد. فسیل یافت شده که نام KNM-ER 1470 را بر آن نهادند، یکی از موضوعات بحث برانگیز بود.
در ابتدا اعلام شد که این فسیل سه میلیون سال قدمت دارد. با این حال، مدت ها بعد این مقدار تصحیح شده و 1.9 میلیون سال قدمت به آن نسبت داده شد. تفاوت جمجمه با سایر گونه های هومو هابيليس، باعث ایجاد گونه جدیدی موسوم به هومو رودلفنز گردید. ویژگی های خاصی را به ER 1470 نسبت دادهاند که نشان می دهد فرقی با سایر گونه های انسانی ندارد، مثل نبود ماهیچه قوی و برآمدگی های مشابه با جنوبیکپی عفاری(گونههای انسانی منقرض که در جنوب شرقی آفریقا زیست می کردند و قائم و ابزار ساز بودند). اما سایر ویژگی های کلیدی گویای آن است که گونه های فوق با سایر گونه های انسانی فرق دارند، چرا که آنان صورتی بسیار کشیده تر و غیره داشتند.
5- انسان ماهر
انسان ماهر(Homo Habilis) گونه دیگری از قبیله هومينين بود که بین 1.4 تا 2.4 میلیون سال پیش در روی زمین زندگی می کرده است. انسان ماهر چندین ویژگی مشابه با میمون های بزرگ دارد که از جمله آنها می توان به دست های بلند و چهره ای پیش آمده اشاره کرد. آنها همچنین جمجمه بزرگتری داشتند. با این حال، صورت و دندان های کوچکتری دارند.
نظرات متناقض زیادی مبنی بر دسته بندی آنها در “گونههای انسانی” وجود داشت چرا که خصوصیات مشابه کمتری با سایر گونههای انسانی در آنها مشاهده می شد. دانشمندان دریافتند که گونه های فوق از قابلیت بکارگیری ابزار برای اهداف گوناگون برخوردار بودند. سه فسیل اصلی از انسان ماهر موجود است که: KNM-ER 1813, OH 24, OH 8 نام دارند. فسیل اول را تیمی متشکل از دو دانشمند به نام های لوييس و ماری لیکی در اولداوی جورج تانزانیا در دهه 1960 کشف کردند.
4-انسان فلورسی
بر طبق پیش بینی ها، انسان فلورسی(Homo Floresinsis) بین 17 هزار تا 95 هزار سال قبل در اندونزی می زیستند. قد آنها به 1.06 متر می رسید و مغز بسیار کوچکی هم داشتند. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد این گونه ها ابزارهای سنگی کوچکی ساخته و از آنها برای شکار فیل های کوچک و جوندگان بزرگ استفاده می کردند.
فسیل های اصلی انسان فلورسی در سال 2003 در اندونزی پیدا شده و LB-1 نامگذاری شدند. سر جنس مونث این گونه، یک سوم اندازه مغز انسان امروزی بود. احتمالا بدن کوچک شان شرایط را برای بقا در جزیرهای کوچک با منابع محدود مهیا می ساخت.
3- انسان راست قامت
انسان راست قامت(Homo erectus) یکی از گونههای انسانی منقرض می باشد که در دوره پليستوسن از 143 هزار سال تا 1.9 میلیون سال پیش زندگی می کرد. مطالعه فسیل ها حاکی از آن است که انسان راست قامت در آفریقا پدیدار شد و در هندوستان، چین، گرجستان و جاوه گسترش پیدا کرد. نخستین فسیل آنها در اوایل دههی 1890 میلادی توسط يوجين دوبيس در استرالیای کنونی کشف گردید.
قد انسان راست قامت معمولا در دامنه 1.2 متر تا 1.8 متر بود و وزن آنها به 40 تا 68 کیلوگرم می رسید. قد و وزن آنها با فسیل های پیدا شده در بخش های مختلف دنیا، متفاوت بود. فسیل های متعلق به آفریقا در مقایسه با فسیل های اندونزی، چین و گرجستان دارای اندازه بدنی بزرگتری بودند. پاهای بلند و دست های کوچک به آنها در بالا رفتن آسان از درختان و دویدن سریع تر از انسان های امروزی کمک می کرد.
2- نئاندرتال ها
نئاندرتال ها(Neanderthal) از جمله گونههای انسانی انقراض یافته هستند که نزدیک ترین شباهت ها را با انسان امروزی داشتند. DNA آنها فقط 0.12% با DNA انسان امروزی فرق داشت. نئاندرتال ها حدود 35 هزار تا 600 هزار سال قبل زیست می کردند. محل سکونت آنها اروپا، آسیای مرکزی و جنوب غربی بود. نئاندرتال ها شباهت های فراوانی با انسان های امروزی داشتند.
آنان ابزارهای مختلفی را برای شکار استفاده می کردند. آنان اشیای زینتی نمادین هم استفاده می کردند. بر اساس شواهد و قرائن بدست آمده، نئاندرتال ها یاد مردگان خود را با گُل گرامی می داشتند. یکی از گونههای انسان اوليه چنین رفتار نمادینی داشت. مطالعات نشان می دهد که مغز نئاندرتال ها و مغز انسان های امروزی به هنگام تولد یکسان بود اما مغز آنها در بزرگسالی بزرگتر شد. نئاندرتال ها به پاس فیزیک بدی بزرگ از انسان های امروزی قوی تر بودند، جنس مذکر 164 تا 168 سانتی متر و جنس مونث 152 تا 156 سانتی متر، بودند.
1- انسان خردمند
انسان خردمند(Homo sapiens) اجداد انسان های امروزی اند. اکثر گونه هایی که روزی بر روی زمین زندگی می کرده اند، در اثر تغییرات آب و هوایی منقرض شدند. با این حال، انسان خردمند با یکدیگر زندگی کرده و به شکار می پرداختند. میزان سازگاری آنها تا حدی بود که می توانستند با بسیاری از تغییرات رخ داده در زمین مقابله کنند. آنها علاوه بر شکار، به پرورش گیاهان و حیوانات پرداختند که تاریخ را تا ابد دستخوش تغییر قرار داد. به محض تقویت مهارتها در تولید غذای بیشتر، انواع مختلفی از گیاهان و گوشت حیوانات به سبد غذایی آنها افزوده شد. توانایی آنها در کنترل آتش و زندگی در گروههای بزرگتر، مفهوم پناهگاه های بهتر را پدید آورد.
دانشمندان فسیل های متعددی یافته بودند که نشان از وجود انسان خردمند دارد. قدیمی ترین فسیل های شناخته شده در هرتوی اتیوپی کشف شدند. محققی از دانشگاه کالیفرنیا موفق به یافتن جمجمه دو بزرگسال و یک بچه شد که به 40 هزار تا 160 هزار سال پیش تعلق داشتند. نئاندرتال ها احتمالا شکلی از زبان را برای ارتباط با یکدیگر به کار می بردند. ظاهرا آنان دارای ژنی بودند که نقشی کلیدی در زبان ایفا می کرد. آنان همچنین مردگان خود را دفن می کردند که ایده پیچیده ای به شمار می رود.
ترجمه: منصور نقی لو/ سایت علمی بیگ بنگ
منبع: ancienthistorylists.com
بسیار عالی بود
دوستان دقت کنید گقت هیج کدوم از انسان های ما قبل انسان نوین یا همون خردمند، باقی نموندن و همگی منقرض شدند پس،ابا و اجدادی ما همون انسان های نوین هستند نه قبل تر
نئاندرتال شبیه بابا منه
خیلی از سیاهپوستا و بومی های استرالیا و … شبیه اینان ، من فکر کنم که بازمانده های همینان ولی دانشمندا نمیگن که نژاد پرست پنداشته نشن
همه اینها انسان ها ی نخستین بودند.!؟. تاریخ دقیقش را کسی نمیدونه. این تاریخ ها بر اساس حدث و گمانند. همشون از نسل شامپانزه ها هستند. با گذشت زمانی طولانی تکامل یافته اند.
نژاد همه ماها یکی است، عاقلانه نیست برای رنگ پوست و…. بگیم نژادپرست و یا ژن ما فرق میکنه…
اول از همه اینکه سلام
گونه های انسان و شامپانزه ها پسر عموی گونه انسانه
هر کدوم یه دوره ای از زمین زندگی می کردند
گونه های امروز یا Homo sapiens هستن)همون انسان خردمند)
یا Homo sapiens sapiens
انسان خردمند خردمند
سلام. مقاله جالبی بود اما تایتِل مقاله این بود هفت گونه نزدیک به انسان امروزی (هومو ساپینس) اما آخر مقاله خود گونه هومو ساپینس رو هم نوشتید. بنظر میومد بجای اینکه گونه خودمون رو به عنوان گونه نزدیک به خودمون معرفی کنین، در آخر متن اسم انسان کارورز(homo ergaster) رو میاوردید اما درکل مقاله جالبی بود.
من مطمئنم که به جز اینها گونه های دیگری هم بوده.
گونه های اولیه انسانها همه از یک منشا و مبدا بوده اند و سپس هر کدام مراحل فرگشت را بصورت جداگانه طی کرده اند و منشا همه از یک گونه میمون بوده اند که شاید شانپانزه باشد، ولی سوالی که پیش می آید این است که احتمال دارد این انسانها دوباره با میمونها و یا حیوانات دیگر آمیزش اشته اند یا نه؟ و آیا اگر ارتباط ژنتیکی بین انسانهای اولیه و میمونها رخ داده باشد باعث خلق گونه های جدید شده یا نه؟
دارید اشتباه میکنید انسان ها و میمون ها همه از یک موجود به وجود اومدن حالا یه سری مثل میمون تکامل پیدا کردن یه سری هم مثل انسان ها
جالب تر اینجاست که همین رخداد های فرگشت و انتخاب گونه سازگار تر الان هم ادامه داره . مثلا انسان هایی سازگارتر با نوع زندگی حاضر جهان شانس بهتری برای انتقال ژنوم های خود به آینده دارند . انسان هایی که در مقابل مشکلات و بروز فشار خون و چاقی بهتر از دیگران هستند حتی انسان هایی که درمقابل بیماری های ریوی مقاوم ترند که از منشا آلودگی جوی و بیماری های مربوطه مثل کرونا دارد. واقعا بحث خیلی ترغیب کننده ای هستش که در اینده انسان با فیزیک مقاوم تر در اکثریته یا انسان با هوش برتر !!!
جواب ۹۰درصد شماها که میتوان پیدا کرد بهترین کتابی هست که تاحالا خوندم کتاب انسان خردمند نوشته یوال نوح هراری داز هر نظری دیدگاه هارانوشته ودلایل و….
اگر بخواهیم کتابی درباره انسان و تاریخ پرچالش تکاملش بنویسیم مهمترین سؤال این است که منشأ پیدایش اتحاد مولکولی که این چنین سطح آگاهی و هوش پیشرفته ای رو سازماندهی کنن واقعا چیه ؟؟
البته امکان داره که گونه ها با هم ترکیب شده باشند.
چون تشابه DNA ممکنه اجتزه تولید مثل و ترکیب خصوصیات به نفع دورگه ها داده باشه.
اگر کتاب انسان خردمند اثر نوح هراری را خوانده باشید متوجه میشوید بین یک تا چهار درصد از دی ان ای انسان امروزی، تلفیقی از گونه پیشین منطقه خودش بوده.
مثلا ما بین یک تا چهار درصد از دی ان ای نئاندرتال ها رو داریم
همه گونه های انسانی غیر از هموساپینس ها منقرض شده اند این رو تشابه ژنتیکی همه انسانهای امروزی میگه اما موضوع میزان تبادل ژنتیکی بین گونه ههای مختلف انسانی بوده که نظریه اختلاط ژنتیکی رو بوجود آمورده که میگه مقداری از ژنهای انسانهای هموساپینس امروزی در اثر زاد و ولدهای احتمالی که بین اونها و گونه های ختلف وجود داشته به اون گونه ها تعلق داره مثل نئاندرتال ها.
گونه های اولیه منقرض نشده اند بلکه تکامل یافتند وخصوصیات مثبت آنها که به هماهنگی با محیط کمک میکرد در طی سالیان پیشرفت کرده و به نسل های بعد از آنها منتقل شده
این نظریه رد شده.
نه خیر،
وقتی اطلاعات کافی ندارید مجبور به نوشتن نظر نیستین، زیست شناسی تکامل مطلب شما رو تکذیب کرده
بسیار جالب بود
واقعا جالب بود.
بومیان استرالیا و اندونزی و آفریقا همگی از گونه خودمان هستند. آزمایش های دی ان ای این رو نشون می ده. تمام گونه های دیگر منقرض شدند.
مطلب جالبی بود
بنظر مياد که تمام گونه هاي معرفي شده حالا هم وجود دارن مثله بوميهاي استراليا و اندونزي و افريقا
توی هر کدوم از ماها، چند درصد از این انسان ها وجود داره که تو بومیا بیشتره.
اگه ما از ماهی تکامل یافته هستیم باز هم انسان بیرون بیاد از آب
اونا نژاد هستن گونه نیستن