بیگ بنگ: بر اساس تحقیقاتی جدید، رویای آگاهانه مهارتی قابل یادگیری می­ باشد. دکتر “دنهولم آسپای” سرپرست این تحقیقات از دانشگاه آدلاید به همراه همکاران خود دریافت که ترکیب مشخصی از تکنیک­ های مختلف می­ تواند احتمال دیدن رویای آگاهانه را در افراد بالا ببرد. در رویای آگاهانه، فرد می­داند که در حال دیدن رویا است و در عین حال می­ تواند کنترل رویا را به دست بگیرد.

به گزارش بیگ بنگ، دکتر آسپای به کمک همکاران خود، در مورد 3 روش شناختی القای رویای آگاهانه تحقیقاتی را انجام دادند: 1-آزمایش واقعیت 2-بیدار شدن و دوباره خوابیدن 3-القای حافظه ای رویای آگاهانه. این تحقیقات بر روی 169 شرکت­ کنندۀ استرالیایی انجام شد که به سه گروه تقسیم شده و هر سه روش بر روی آنان مورد آزمایش قرار گرفت.

1- آزمایش واقعیت: شامل چک­ کردن چندین بارۀ محیط اطراف می­ باشد که شما اطمینان حاصل می­ کنید آیا در حال رویا دیدن هستید یا خیر.

2- بیدارشدن و دوباره خوابیدن(WBTB): بیدارشدن پس از 5 ساعت خواب، مدتی بیدار ماندن و سپس خوابیدن به منظور وارد شدن به مرحلۀ حرکات سریع چشم(REM sleep period).

3- القای حافظه ای رویای آگاهانه(MILD): شامل بیدارشدن پس از 5 ساعت خواب و ایجاد این تفکر(قبل از خواب) است که شما به خاطر خواهید داشت در حال رویا دیدن هستید. در این مرحله شما فرض می کنید در یک رویای آگاهانه هستید و این عبارت را تکرار می کنید: دفعۀ بعدی که من رویا می­ بینم، به خاطر خواهم داشت که من در حال رویادیدن هستم.

47 نفر از شرکت­ کنندگانی که از هر 3 روش استفاده کردند، به میزان 17 درصد رویای آگاهانه داشتند که این میزان، بسیار بالاتر از زمانی بود که آنها هیچ تمرینی در طول هفته انجام ندادند. رویای آگاهانه در افرادی که توانستند 5 دقیقه پس از اتمام تمرین روش سوم به خواب روند، به 46 درصد رسید. دکتر آسپای در این باره گفت: «روش سوم بر روی “حافظۀ آینده ­نگر” ما متمرکز می­ باشد. این نوع از حافظه، توانایی به خاطر داشتن کارهایی است که می­ خواهیم در آینده انجام دهیم. تکرارکردن یک عبارت که رویادیدن شما را به خاطرتان بسپارد، باعث شکل­ گیری قصد به یادآوردن دیدن رویا در ذهن شما می­ شود.»

وی افزود: «مهمتر اینکه افرادی که با استفاده از روش سوم موفق به دیدن رویای آگاهانه شدند، روز بعد کمتر دچار کمبود خواب شدند. این مسئله نشان می­ دهد رویای آگاهانه تاثیر منفی بر روی کیفیت خواب افراد نداشته است. نتایج این تحقیقات ما را یک قدم به ابداع روش­ های موثر القای رویای آگاهانه نزدیک­تر می ­کند. این امر ما را قادر می­ سازد از فواید بالقوۀ رویای آگاهانه نظیر درمان کابوس ­های شبانه و بهبود توانایی­ های جسمی از طریق تمرین در محیط آن بهره ­مند شویم.» جزئیات بیشتر این پژوهش در مجلۀ Dreaming منتشر شده است.

ترجمه: رضا کاظمی/ سایت علمی بیگ بنگ

منبع: sci-news.com

دیدگاهتان را بنویسید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

8 دیدگاه

  1. این موضوع رو کاملا تکنیکی و تمرینی میشه انجام داد. کتاب ” خود هیپنوتیزم فوق عمیق ” تالیف آقای دکتر امیر هوشنگ باقری، آموزش رویا دیدن آگاهانه و خروج از بدن هست.

  2. خیلی جالبه
    یعنی میشه تجربه مخدر رو حس کرد یا قبلش استفاده و از حافظه دوباره در خواب اون تجربه رو شبیه سازی کرد؟

  3. امکان پذیره.منم بعد از خوندن کتاب فیزیکدان قرن بیستم این کارا به تقلید از ریچارد فاینمن میکنم.خیلی هم میشه ازش استفاده کرد و رویاهایی را دید که دوست داریم.من خودم پرواز کردن ونامرئی شدن را تو خواب امتحان کردم…

  4. چه جالب. من خودم چند وقتی بود که تو خواب میفهمیدم که خوابم ولی بیدار نمیشدم و به خوابم ادامه میدادم. خیلی باحاله. روش این کارفقط تمرینه.سعی کنید وقتی میفهمید خواب هستید جلوی بیدار شدن خود را بگیرید!

    1. من امروز صبح برا باره سوم رویای آگاهانه رو تجربه کردم ولی دو سه دقیقه بیشتر طول نکشید چطوری جلوی بیدار شدن خودمو بگیرم و رویامو طولانی تر کنم !؟

      1. باید وقتی می فهمی که داری بیدار میشی ، دوتا دست خودتو به هم بمالی یا نزدیک ترین شئ رو لمس کنی . برای اینکه آگاهیتو از دست ندی باید هر دو دیقه یه بار به خودت یاد آوری کنی که ( من دارم خواب میبینم )