بیگ بنگ: علم نیز درست مانند ورزش بیسبال، سیاست و یا سینمای هالیوود، ستارگان خود را دارد. با این تفاوت که معمولا ستارگانش مانند دیگر ستارگان عملا در میان عموم شناخته شده نیستند. اکثر دانشمندان این شانس را دارند که رسانهای نامشان را در جریان یک اکتشاف ذکر کند اما، داستانهای شخصی و اهدافشان عموما به فراموشی سپرده میشوند.
به گزارش بیگ بنگ به نقل از انجمن فیزیک ایران، نشریهی ساینس نیوز برای شناسایی دانشمندان نوپا که در مسیر تحسین برانگیزی قرار دارند، با ۳۰ نفر از برندگان جایزه نوبل گفتگوهایی را انجام داده تا ببیند تحقیقات کدامیک از این دانشمندان بیشتر مورد توجه آنها قرار گرفته است. سردبیران ساینس نیوز از بین این افراد، اسامی ۱۰ نفر را برای انتشار در این گزارشِ ویژه برگزیدهاند. تمامی این افراد موفق به اثبات تحقیقاتِ سطح بالا و ویژهای شدهاند که منجر به دستاوردهای ارزندهای میشود.
خبر خوش آن است که این لیست میتوانست طولانیتر هم باشد! محققانی که در ادامه آورده میشوند، نمایندهی بسیاری از دانشمندان جوانی هستند که میتوانند با دنبال کردنِ پرسشهای بلند پروازانهی تحقیقاتی، در شمارهی آیندهی مجلهی ساینس نیوز قرار گیرند. در ادامه با این ۱۰ دانشمند نخبهی جوان آشنا میشویم. جای بسیار خوشحالی است که نام یاسر رودی دانشمند جوان کشورمان در میان اسامی این لیست قرار دارد.

یاسر رودی (Yaser Roudi)
یاسر رودی فیزیکدانی که بر روی چگونگی پردازش اطلاعات در مغز و سیستمهای پیچیدهی دیگر محاسبات ریاضی انجام میدهد. موضوع اصلی تحقیق پروفسور رودی، درک ساختار محاسبات و الگوریتمهای مربوط به نتیجه گیریهای عددی و آموزش و چگونگی پایهریزی این محاسبات در شبکههای عصبی است. وی اخیرا طی همکاری با پروفسور ادوارد و میبریت موزر که برندگان جایزهی نوبل پزشکی امسال هستند، توانست به نتایج چشمگیری در زمینهی درک ساختارهای شبکهها در سیستمهای ردیابی انواع پستانداران و کارکردهای حافظه دست یابد.
به گفتهی پروفسور ادوارد موزر، یاسر رودی یکی از معدود محققان جوان در سطح بینالمللی است که هم در زمینهی علم اعصاب و هم در زمینهی فیزیک نظری فعالیت میکند. وی با ایجاد فعالیتهای مشترک نقش بسزایی بر تاثیرپذیری این دو رشته از یکدیگر برعهده دارد. پروفسور میبریت موزر میگوید: نکتهی جالب در مورد یاسر این است که او میتواند با استفاده از قوانین پایهای فیزیک محاسبات ذهنی را توضیح دهد که ممکن است حتی در مورد مواد غیر جاندار نیز صدق کند.
پروفسور یاسر رودی جوان ایرانی متولد ۱۳۶۰، تحصیلات کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را در دانشگاه شریف به پایان رساند و در سال ۲۰۰۵ موفق به کسب مدرک دکتری از دانشکده بینالمللی مطالعات پیشرفته واقع در تریسته ایتالیا شد. وی پیش از شروع به کار در NTNU، در کالج واحد علوم و اعصاب محاسباتی گتسبی کالج دانشگاهی لندن در زمینه محاسبات عصبی و آموزش رباتیک مشغول به کار بوده است. در حال حاضر ایشان علاوه بر سمت محقق در نوردیتا، در موسسه مرکز بین المللی فیزیک نظری در ایتالیا مشغول به کار هستند.
از میان جوایز دریافتی وی میتوان به محقق برتر جوان اعطایی توسط موسسه آکادمی علوم نروژ و دیگر موارد اشاره کرد. همچنین چندی پیش موسسه هرتی با همکاری فدراسیون نیوروساینس اروپا جایزه متخصص اعصاب اریک کندل ۲۰۱۵ را به یاسر رودی فیزیکدان موسسه کاولی نیوروساینس و مرکز محاسبات عصبی NTNU در تروندهایم نروژ اهدا کرد. جایزه متخصصان جوان علوم اعصاب اریک کندل توسط بنیاد هرتی (Hertie) هر دو سال یک بار برای کار دانشمندان جوان برجسته در زمینه علوم اعصاب و کمک به ارتقای شغل آنها به عنوان محقق اعطا میشود.
ویلیام دتمولد (William Detmold)
ویلیام دتمولد فیزیکدان تجربی است که بر روی ذرات بنیادی ماده که موجب تشکیلِ هستهی اتمها میشود مطالعه میکند.
بنیامین کیند (Benyamin Kinde)
بنیامین کیند بر روی چگونگی تاثیر تغییرات ژنتیکی بر روی فعالیت سلولهای مغزی در اختلالاتِ سندروم رت (Rett Syndrome) تحقیق میکند.
ایزاک کیند (Isaac Kinde)
ایزاک کیند فعالیتهای قابل توجهی در ایجاد تکنولوژی ای که موجب کشف زودهنگام سرطان میگردد، انجام داده است. این تکنولوژی به بیماران شانس بهبودی را هدیه میدهد.
پریا راجاستوپتی (Priya Rajasethupathy)
پریا، متخصص علوم اعصاب، مولکول کوچکی را کشف کرده است که این مولکول میتواند با ایجاد انحراف در بخشی از ژنوم، به ذخیرهی اطلاعات در حافظهی بلند مدت مغز کمک کند.
استیو رامیرز (Steve Ramirez)
استیو رامیرز متخصص عصب شناسی است که با مطالعه و بررسی بر روی حافظهی موش، برای از بین بردن حافظهی PTSD که موجب ظهور احساس اضطراب و ترس میشود، تلاش میکند.
سارا ریسمن (Sarah Reisman)
سارا ریسمن شیمیدانی است که برای پیدا کردن روشی جدید در تولید ترکیبات پیچیدهی شیمیایی که به صورت طبیعی نیز وجود دارند تلاش میکند.
شینسی ریو (Shinsei Ryu)
شینسی ریو فیزیکدانی است که در هدایت مرزهای گیج کننده بین کوانتوم و حوزههای روزمره، فعالیت میکند.
جیا ووئلتز (Gia Voeltz)
جیا ووئلتز زیست شناس سلولی است که دیدگاهها را نسبت به شبکهی آندوپلاسمی تغییر داده است.
فنگ ژانگ (Feng Zhang)
فنگ ژانگ دانشمندی است که مکانیزمی آسان و دقیق برای اصلاح ژنومها گسترش داده است.
سایت علمی بیگ بنگ / منابع: ghst.de , yasser roudi , sciencenews
لینک کوتاه نوشته : https://bigbangpage.com/?p=36686
با سلام فراوان دانشمند نخبه وابستگی ندارد ولی داشتند نخبه تر با وجود خانواده و وابستگی نژادی بتواند نبوغ ارائه دهد از بی آلایش ها و آنهایی که دغده ی ندارند بهترند همون حس هم دردی و نبوغ باهم
خواستن توانستن هست اراده ایی راسخ بدور از ذهن پریش بودن منشاء بیماری ها ترس هست چگونه مدیریت استرس و آرام باشیم زیست شناسی یعنی همین
یه روزی هم میرسه که اسم من بین اینا جامیگیره
اون روز چندان دور نیس…
خیلی عالی بود به خصوص که یک ایرانی هم داخل لیستش هست
ای کاش از پروفسور علی یار فرهودی هم مینوشتید،ایشون هم که الان حدود ۴۲ سال سن دارن ،،در سن ۲۹ سالگی در دانشگاه ایالتیghazramad به سمت فول پرفسوری رسیده بود،ایشون چندین مقاله در مورد روشهای نوین shireemakers دارن ،که ایشون رو میشه پدر علم shiree نوین نامگذاری کرد …چندین جایزه بینالمللی هم گرفتن که حضور ذهن ندارم الان. …ولی خیلی خوشحالم که این مطالب جالب رو مینویسید ………. باکمال تشکر از سایت خوبتون دکتر مسعود دهقان
کاش یه روزی بیاد تو ایران هم به پژوهش ودانش اهمیت بدن وقتی نخبگان جوان ایرانی در جایی جدا از ایران موفق شوند،وضع صنعت واقتصاد وپزشکی ما بهتر از این نخواهد بود.
بسیار عالى وعلمى بود آرزوى موفقیت براى این نخبگان جهت پیشبرد علوم براى بشریت باشد
بسیار عالى و روشن کننده بود امیدوارم همواره موفق باشی
مطلب خیلی خوبی بود
سلام مطلب خوبی دارید. جالب بود.
سلام ممنونم از سایت خوبی که دارید موفق باشید
سلام بسیار جالب بود اما اگر کاملتر معرفی میشدند بهتر بود
ما دانشمندان زیادی داریم ولی نمیدونم چرا وقتی از کشور خارج میشن معروف میشن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ممنون از معرفی تون ولی کاش درباره پروژه های درحال کارشون هم کمی توضیح می دادید 🙂
دمشون گرم…اینا کجا…اون بیکاراییکه فقط بلدن غر بزنن و به درو دیوار فحش بدن کجا…هرکسی استعداد و تواناییهای منحصر به فرد خودشو داره…باید کشفشون کنه و پرورششون بده…به امید اینکه بتونیم با علم ایرانی بزرگتر و جهانی ارامتر بسازیم
باعث افتخاره که همچین دانشمندانی در این دوره هستند حالا چه ایرانی و چه غیر ایرانی ممنون
کاش درباره پروفسور اشکان نیک اقبال هم می نوشتید.کسی که در سنی کمتر از ۲۴ سال مدرک پروفسوری گرفت و جوان ترین پروفسور تاریخ در زمان خودشه.الان هم در حال تدریس در دانشگاه زوریخ هست.
دقیقاااااااا افرین
پرچم یاسر بالاست … دانشگاه شریف