راه رفتن دوبارۀ مرد فلج نخاعی!

بیگ بنگ: یک مرد لهستانی که ۴ سال پیش در اثر ضربات متعدد چاقو دچار آسیب دیدگی ستون فقرات شده بود، با تزریق سلول‌های بنیادی بینی دوباره توانست راه برود.

این بیمار پس از عمل جراحی راه رفتن را با کمک میله حمایت و آتل های مخصوص آغاز کرد.
این بیمار پس از عمل جراحی راه رفتن را با کمک میله حمایت و آتل های مخصوص آغاز کرد.

دارک فیدیکا، مرد ۴۰ ساله لهستانی که ۴ سال پیش در اثر ضربات متعدد چاقو دچار آسیب دیدگی ستون فقرات شد، با استفاده از روش نوین جراحی که محققان دانشگاه آکسفورد ارائه کردند می تواند دوباره راه برود. در این روش از سلول‌های حفره بینی فیدیکا، سلول‌هایی را به نخاع وی پیوند زدند که نتایج آن موفقیت آمیز بوده است. همچنین در فرآیند جراحی فیدیکا، پزشکان یک بافت عصبی جزئی که از قوزک پای وی برداشته شده بود را برای پر کردن فاصله شکاف هشت میلیمتری ناشی از ضربات چاقو در سمت چپ نخاع، بکار بردند.

در این تصویر نحوه ترمیم نخاع آسیب دیده را مشاهده می کنید.
در این تصویر نحوه ترمیم نخاع آسیب دیده را مشاهده می کنید.

وی که از کمر به پایین فلج شد اکنون زندگی جدیدی را از سر گرفته است و می تواند رانندگی کند. پروفسور جفری ریزمن، رهبر گروه محققان دانشگاه آکسفورد می گوید:« این روش دستاور بزرگی برای درمان بیمارانی که به آسیب نخاعی مبتلا هستند محسوب می شود. این عمل موفقیت آمیز از راه رفتن انسان بر روی کره ماه نیز شگفت انگیزتر است.” گفتنی است درست سه ماه پس از عمل جراحی، عضله پای دارک فیدیکا ترمیم شد و توانایی حس کردن پیدا کرد. وی یک سال بعد از آن توانست دوباره راه برود.»

مطالعه بیشتر در: theguardian , independent

لینک کوتاه نوشته : https://bigbangpage.com/?p=19924

(۱۱ نفر , میانگین : ۴,۷۳ از ۵)
اشتراک گذاری

یک دیدگاه

  1. خسته نباشید مثل همیشه عالی بود اما چند وقتیه در قسمت خبر های علمی کم کار شدید ها زیاد موضوع نمیزارید متاسفانه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.