بیگ بنگ: محققان دانشگاه نورت وسترن در آمریکا در هنگام آزمایش اثرات یک داروی ضد افسردگی بر روی موش ها متوجه شدند که عملکرد مغزهای دو جنس نر و ماده در سطح مولکولی متفاوت است.
به گزارش بیگ بنگ به نقل از ایرنا، محققان می گویند، نتایج این مطالعه حائز اهمیت است زیرا دارو URB-597 یک داروی ضد افسردگی است که یک مولکول مهم برای آزاد سازی انتقال دهنده های عصبی را تنظیم می کند. کاترین ولی استاد نرولوژی در دانشگاه نورت وسترن معتقد است: اهمیت مطالعه تفاوت های جنسیتی در مغز در خصوص ساخت بیولوژیکی است.
در این مطالعه محققان متوجه شدند که داروی URB-597 اثر یک اندوکانابینوئید به نام آناندامید(anandamide) را افزایش می دهد تا انتشار انتقال دهنده های عصبی را در موش های ماده کاهش دهد. به گفته محققان، چرخش هورمون های تولید مثلی عامل این تفاوت نیست. محققان می دانند که اختلالات مغزی در میان نرها و ماده ها متفاوت است با این وجود تردیدهایی نیز در این مورد وجود دارد که آیا این تفاوت ها بیولوژیکی است و یا فرهنگی هستند.
اما در این مطالعه یک تفاوت شیمیایی در میان مغزهای نر و ماده کشف شده است. محققان متوجه شدند که این اختلاف در سطح مولکولی و در تعامل میان مولکول های ERalpha and mGluR1 است. جزئیات بیشتر این مطالعه در مجله Neuroscience منتشر شده است.
سایت علمی بیگ بنگ / منبع: psypost
لینک کوتاه نوشته : https://bigbangpage.com/?p=33589
خب حالا این تو عملکرد مغز ها تاثیرداره؟ یعنی باعث تفاوت ضریب هوشی میانگین میشه یا مغز زن ومرد به یه اندازه توانایی استفاده شدن داره؟