معرفی کتاب: برای عشق به فیزیک

بیگ بنگ: کتاب « برای عشق به فیزیک » کتابی است که وی درباره داستان زندگی علمی خود و سال های تدریس فیزیک نوشته است. این کتاب به شما کمک می کند تا جهان را جور دیگری ببینید، پرسش هایی را مطرح کنید که پیش از این نمی‌کردید، رنگین‌کمان را آن‌گونه ببینید که قبلا نمی‌دیدید و بیشتر روی زیبایی دلپسند فیزیک تأکید می کند تا ریزه‌کاری‌های ریاضی. فیزیک در این کتاب ابزاری است که کارکرد جهان اطراف تان را توضیح می‌دهد و زیبایی و ظرافت خیره‌کننده آن را به شما نمایان می کند.

book_11

برای عشق به فیزیک: شگفتی‌های فیزیک از انتهای رنگین‌کمان تا لبه زمان
———————————————————
For The Love Of Physics: From the End of the Rainbow to the Edge of Time

نویسنده: والتر لووین – والتر گلداشتاین( Walter Lewin , Warren Goldstein)
ترجمه: جمیل آریایی
انتشارات: شرکت سهامی انتشار، با همکاری انتشارات حریر
چاپ دوم، ۱۳۹۲
تعداد صفحه: ۳۵۲

با قد یک صد و هشتاد سانتی متر و تکیده، پیراهن آبی رنگی شبیه پیراهن کار به تن دارد که آستین هایش را بالا داده است، با شلواری خاکی، و جورابهایی سفید و سندل به پا، پروفسور در جلو تالار درس عقب و جلو می رود، با حرارت سخن می گوید، ژست می گیرد، گاهی هم برای تاکید بین تخته سیاه های چند لایه ای و میز آزمایشگاهی که تا کمرش بالا آمده لحظه ای درنگ می کند. چهارصد صندلی را که در شیبی آرام و رو به بالا در برابر او صف کشیده اند دانشجویانی اشغال می کنند که از سرجای خود سرک می کشند و از پروفسور خود آنی چشم بر نمی دارند، پروفسوری که نشان نمی دهد تار و پودش سرشار از انرژی است. با پیشانی بلند، موی خاکستری پریشان، عینک و قدری لهجه اروپایی انسان را یاد دکتر براون در کتاب سفری به اینده نوشته کریستوفر لوید می اندازد، همان دانشمند مخترع، احساساتی، پر حرف و کمی دیوانه.

اما اینجا گاراژ دکتر براون نیست، اینجا انستیتوی تکنولوژی ماساچوست ام آی تی است.، مهمترین دانشگاه علوم و مهندسی در ایالت متحده، چه بسا در دنیا است و کسی که کنار تخته درس می دهد پروفسور لووین است. مجله نیویورک تایمز روی جلد شماره ماه دسامبر سال ۲۰۰۷ خود، والتر لووین را “ستاره اینترنتی” معرفی کند که ویدئوهای درس فیزیک خود را برای استفاده عموم در سایت های ام آی تی، یوتیوب و … به ارث گذاشته است. پرفسور والتر لووین استاد فیزیک نام آشنای دانشگاه ام آی تی با نگرشی خاصی و متفاوت به فیزیک زندگی بسیاری از مردم در سراسر دنیا را تغییر داده است. تبحر وی آشنا ساختن مردم با دنیای خودشان است، دنیایی که در آن زندگی می‌کنند و با آن انس دارند اما هنوز مثل فیزیکدان آن را نمی‌بینند.

بیش از یک قرن است که او نخستین بار پا به کلاس گذاشته است و دانشجویان را به کره ماه می برد. آنها را پیوسته با اسرار و زیبایی های جهان طبیعی، از آزمایش پایستگی انرژی، رنگین کمان گرفته تا ستارگان نوترونی، از استخوان موش تا اصوات موسیقی، مدهوش کرده است و آنها را با تلاشی که دانشمندان و هنرمندان برای تبیین، تعبیر و نمایش این جهان انجام داده اند آشنا کرده است. والتر لووین یکی از شیداترین، فدایی ترین و ماهرترین راهنمایان علمی به جهان است که امروزه در قید حیات است. در فصل های که پیش رو دارید همین که او پرده از راز یک عمر عشق به فیزیک بر می دارد و شما ر در آن شریک می کند این شیدایی، فداکاری و مهارت را خود تجربه خواهید کرد. از سفرتان لذت ببرید.

فصل‌های کتاب:
مقدمه
فصل اول: از درون هسته تا ژرفای فضا
فصل دوم: اندازه‌گیری، خطا، و ستارگان
فصل سوم: اجسام در حال جرکت
فصل چهارم: جادوی نوشیدن با نی
فصل پنجم: فیزیک رنگین‌کمان
فصل ششم: هماهنگی تارها و بادها
فصل هفتم: شگفتی‌های الکتریسیته
فصل هشتم: اسرار مغناطیس
فصل نهم: پایستگی انرژی
فصل دهم: پرتوهای ایکس فضای خارج
فصل یازدهم: روزهای آغازین رصد بالونی پرتوهای ایکس
فصل دوازدهم: فجایع کیهانی، ستارگان نوترونی و سیاه‌چاله‌ها
فصل سیزدهم: باله‌ی آسمانی
فصل چهاردهم: رگبارنده‌های پرتوهای ایکس
فصل پانزدهم: راه‌های دیدن
پیوست ۱
پیوست ۲

لینک کوتاه نوشته : https://bigbangpage.com/?p=18476

(۱۴ نفر , میانگین : ۴,۵۰ از ۵)
اشتراک گذاری

یک دیدگاه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.