بیگ بنگ: “دین برنت” در این کتاب، جهل هیجانی ما را زیر ذرهبین علم بررسی کرده است. او ما را به سفری شگفتانگیز از منشأ حیات تا پایان جهان میبرد و ما را با هیجاناتی که نمیشناسیمشان آشنا میکند.
جهل هیجانی: مغز هیجانی ما زیر ذرهبین علم
نام اصلی:
نوشته: دین برنت
ترجمه: معصومه ملکیان
ناشر: سایلاو
موضوع: مغز، جنبههای فیزیولوژیکی
سال انتشار: ۱۴۰۳
تعداد صفحه: ۳۴۸
هیجانات، شاید مهمترین بخش از زندگی ما باشند. هیجانها ما را شکل دادهاند، راهنماییمان میکنند، ما را تحت تأثیر قرار میدهند، به ما انگیزه میدهند، و بله درست است، گیجمان میکنند. اما فقط این نیست. اگر از دست دادن عزیزی را تجربه کرده باشید، حتماً میدانید که هیجانات چقدر دردناکاند. اگر آرزوهایتان را بربادرفته دیده باشید و اگر در زندگی کاری و عاطفی خود شکست سختی را تجربه کرده باشید حتماً میدانید که دچار هیجاناتی میشوید که احساس میکنید آنها را نمیشناسید. هیجاناتی که هر روز و هرکجا همراه ما هستند، میتوانند بهقدری دردناک باشند که زندگی را برایتان به جهنم تبدیل کنند.
آخ اگر میشد از هیجاناتمان کاسته میشد و به عقلانیتمان افزوده میشد، آیا در این صورت، در زندگی کمتر زخم میخوردیم. آیا هیجانات نوعی ضمیمه شناختی هستند که بدون آنها بهتر زندگی میکنیم؟ آیا هیجانات در خدمت هدفی بزرگتر هستند؟ میدانیم که هیجانات بخش زیادی از منابع ارزشمند مغزمان را به خود اختصاص دادهاند، بنابراین باید برای دلیلی تکامل یافته باشند. آن دلیل چیست؟ هیجانات چگونه در مغز شکل میگیرند؟ آیا آنها درون مغز نهادینهشدهاند و جزئی از سیمپیچی مغز به شمار میآیند؟ درست مثل نوزادی که بلافاصله بعد تولد میگرید؟ یا آنها در طی زمان و براثر تعاملات اجتماعی ما آموخته میشوند؟
دین برنت در این کتاب به پرسشهای فراوانی پاسخ میدهد از جمله: چرا ما انسانها اینطور هستیم؟ چرا مغز ما با هیجانات عذابمان میدهد؟ چرا به حس ششم خود اعتماد میکنیم؟ آیا واقعاً در روزهای گذشته اوضاع بهتر بود؟ چرا برایمان دست کشیدن از شوم گردی دشوار است؟ چگونه آهنگهای غمگین ما را شادتر میکنند؟ چرا وقتی گرسنهایم نمیتوانیم درست فکر کنیم؟ چرا کابوس میبینیم؟ چرا فراموش کردن خاطرات شرمآور غیرممکن است؟ چه چیزی باعث بسیاری از اکتشافات علمی میشود؟ چگونه جهان مدرن ما درگیر اطلاعات نادرست و «اخبار کذب» میشود؟ و…
نشر سایلاو، کتاب جهل هیجانی را با ترجمه دکتر معصومه ملکیان برای نخستین بار در کشور در قالب مجموعه مطالعات میان رشته ای و به عنوان یکی از کتاب های کتابخانه جهان مغز خود منتشر کرده است. از دین برنت، نویسنده کتاب جهل هیجانی، پیش تر دو اثر دیگر به نام مغز سبک مغز و مغز سرخوش نیز توسط نشر سایلاو منتشر شده بود.
فهرست مطالب:
فصل اول: مبانی هیجانی
فصل دوم: هیجانها در مقابل تفکر
فصل سوم: خاطرات هیجانی
فصل چهارم: تبادل هیجانی
فصل پنجم: روابط هیجانی
فصل ششم: فناوری هیجانی
بخش پایانی: نتیجهگیری
لینک کوتاه نوشته : https://bigbangpage.com/?p=107985