بیگ بنگ: این کتاب سیر زندگی نامه، تفکرات و شکل گیری نظریات و مباحث فلسفی اروین شرودینگر این دانشمند بزرگ را به قلم وی نشان می دهد.
نام اصلی: Science and the human temperament
علم، نظریه و انسان
نویسنده: اروین شرودینگر
ترجمه: احمد آرام
ناشر: شرکت سهامی انتشار
موضوع: فیزیک، فلسفه
چاپ ۱۳۹۲
تعداد صفحه: ۲۸۸
قیمت: ۱۰۵۰۰ تومان
اروین شرودینگر فرزند یگانه یک خانواده قدیمی دانشدوست اطریشی است که در جنگ جهانی اول دنباله تحقیقات او را قطع کرد و با درجه افسری در جبهه جنوب خدمت کرد. پس از آن استاد غیر رسمی دانشگاه شوتگارت و سپس استاد رسمی دانشگاه برسلاو شد. در سال ۱۹۲۱ وی را به استادی کرسی فیزیک نظری دانشگاه زوریخ برگزیدند و مدت شش سال در این دانشگاه تدریس میکرد. نزدیک صد اثر در فیزیک و علوم طبیعی و مسائل فلسفی از وی بر جای مانده است.
در انسان، همچنان که در دیگر انواع، هدف نخستین اندیشه و عمل برآوردن نیازمندیها و حفظ حیات است. تا زمانی که اوضاع زندگی بسیار نامساعد نباشد، همیشه یک نیروی اضافی باقی میماند و این حتی در مورد حیوانات نیز صادق است. بازی و هنر و علم، میدانهایی از فعالیت بشری هستند که در آنها عمل و هدف بنابر قاعده معینی از روی ضروررتهای زندگی تعیین و تحمیل نشدهاند، و حتی در حالت استثنایی که چنین بوده باشد، هنرمند خلاق یا دانشمند پژوهنده به زودی این واقعیت را از یاد میبرد. حق این است که اگر بخواهند کارشان رونقی داشته باشد باید آن را فراموش کنند.
گاه گفته میشودکه فیزیک، امروز در مرحله تحول و انقلاب است؛ و این مرحله را بعضی زیر عنوان بحران بیان میکنند. چنین مرحلهای یکی از مراحل فعالیت خارج از متعارف و افزایش نیروی حیاتی است. در علوم تجربی، واقعیتهای دارای اهمیت فراوان به ندرت بنا بر تصادف اکتشاف میشوند. بیشتر چنان است که اندیشههای تازه راه رسیدن به آنها را نشان میدهند. اندیشههایی که زمینه علوم فردی را م سازند، ارتباط درونی طرفینی با یکدیگر دارند، ولی در عین حال به صورتی بسیار ابتداییتر ، با یکدیگر و با اندیشههای قرن ارتباط مستحکم دارند. این ارتباط طرفینی نتیجه این واقعیت ساده است که چند درصد نسبتا مهم و در حال افزایشی از مردمان که زندگی خود را وقف مطالعات علمی کردهاند، خود موجوداتی بشری هستند که در جهان کلی افکار عصر شرکت دارند.
این کتاب به ۹ بخش تقسیم شده است که مقدمه زندگی نامه ای کوتاه از شرودینگر توسط رادفورد نوشته شده است. سپس در بخش اول، علم و هنر و بازی، در بخش دوم قانون تصادف، در بخش سوم نامعینیگری در فیزیک، در بخش چهارم آیا علم مد زمانه است، در بخش پنجم، علم فیزیک و مزاج زمانه، در بخش ششم قانون طبیعت چیست، در بخش هفتم، مودلهای تصوری در فیزیک و ارزش فلسفی آنها، در بخش هشتم، اندیشه اساسی مکانیک موجی، در بخش نهم به ذره عنصری میپردازد.
خرید پستی کتاب علم، نظریه و انسان
سایت علمی بیگ بنگ: bigbangpage.com
لینک کوتاه نوشته : https://bigbangpage.com/?p=59746
با توجه به اینکه احمد آرام سال ۱۳۴۸ این کتاب رو ترجمه کرده خوندنش یکم سخته؛ جمله بندی و نوع فونت قدیمیه ارزش داشت یکی این کتاب رو دوباره ترجمه کنه. ولی باز احمد آرام اون موقع همچین کتابی رو ترجمه کرده واقعا ارزشمنده حالا چون بعضی اصطلاحات مثل اتم ، عدم قطعیت رو به اتوم ، عدم حتمیت ترجمه کرده شاید تا اون موقع این اصطلاحات رایج نبوده
ترجمه بسیار بد و قدیمی کتاب آزار دهنده است. بسیاری از لغات فنی استقاده شده حتی در ۴۰ سال اخیر نیز استفاده نشده اند مثل عدم حتمیت بجای عدم قطعیت. حتی حروف چینی غریب است. (مثلا اتوم بجای اتم)