کتاب “غذا و تغذیه در فضا”(ترجمه)

بیگ بنگ: با توجه به اینکه در قرن حاضر مقوله سفرهای فضایی و کشف ناشناخته‌ها در بیرون از این کره‌ خاکی به گونه‌ای، همه علوم، از روانشناسی وفلسفه گرفته تا فیزیک، شیمی، زیست‌شناسی و… را در خود جای داده‌است، لذا برای نیل به این اهداف باید شرایط مناسب سفر فراهم باشد، از این رو همیشه مقوله غذا و تغذیه بخش مهمی از نیروی محرکه هر زی حیاتی را به خود اختصاص داده‌است که بدون آن چرخ حیات موجودات و شروع اکتشافات بشری یقیناً از کار خواهد افتاد.

book_Cover1

غذا و تغذیه درفضا
(کتاب راهنمای مدرسان، به همراه فعالیت های علمی و محاسباتی)
نام اصلی: Space Food and Nutrition
تالیف: آنجلو کاسابوری، کتی گاردنر – ناسا
ترجمه: کاوه شوقی
موضوع: تغذیه و فضا
تعداد صفحه: ۱۰۸
وب‌سایت منتشر کننده: bigbangpage.com
قیمت: ۳۰۰۰ تومان
نسخه PDF

چکیده کتاب: از زمان شروع اولین پروازهای سرنشین‌دار انسان به فضاکه شروعش توسط خلبان نیروی‌ هوایی شوروی، یوری گاگارین در پروژه “وستوک”جماهیر شوروی به تاریخ ۱۲ آپریل ۱۹۶۱و آلن شپرد در پروژه”مرکوری” ایالات متحده به تاریخ ۵ می۱۹۶۱ و همچنین دیگر فضانوردان مثل؛ جان گلن، اسکات کارپنتر در پروازهای زیر مداری رقم خورد، بحث غذا همیشه مطرح بوده است.

برای نمونه، منوی ‌غذایی یوری گاگارین را ۱۶۰ گرم غذای آماده درون تیوپ‌هایی از نوع تیوپ خمیر دندان به همراه ۲ وعده پوره گوشت و یک عدد سس شکلات تشکیل می‌داد.همچنین پروژه فضایی آپولو(Apollo)که از سال ۱۹۶۱ تا ۱۹۷۵به عنوان سومین برنامه پرواز فضائی انسان بعد از مرکوری و پروژه جمینی شناخته شده است، توسط آژانس فضائی بین‌المللی آمریکا ناسا با تقبل هزینه‌ های هنگفتی حدود ۲۴ میلیارد‌‌ دلار و ۴۰۰ نفر نیروی متخصص از ۲۰ هزار دانشگاه،اجرا شد که همه تلاش آنها بر این بودتا اولین انسان را بر روی سطح ماه فرود بیآورند، در این بین همگام با استفاده از خلاقیت در تکنولوژی، تحقیقات در زمینه موادغذایی نیزبه عنوان یک چالش ویژه جهت فراهم‌نمودن مواد‌غذایی لازم که قابلیت‌ نگه‌داری و حمل‌ آسان در فضا را داشته باشند، تا کنون مسیر توسعه را در پیش گرفته است.

در سال‌های اخیر ارائه انواع موادغذایی مصرفی در فضا از سوی ملیت‌های مختلف همچون راهی برای تسهیل ارتباطات فرهنگی ونشان‌دادن هویت ملی به کار رفته است. در کاوش‌های‌فضایی، وجود فضای انبارمانی‌کافی برای نگهداری موادغذایی، از مشکلات پیش روی برنامه‌های‌فضایی محسوب می‌شود. مدت ماندگاری ماده‌غذایی در طول سفرهای بلند‌مدت همچون سفر به مریخ، که فراهم‌کننده کلیه مواد مغذی لازم و ضروری برای خدمه‌پروازی باشد و همچنین از نظر بهداشتی، میکروبیولوژیکی‌ و… تامین‌کننده سلامت کارکنان جهت انجام هرچه بهتر فعالیت‌ هایشان باشد، از جمله اهداف اصلی این کتاب راهنما به‌شمار می‌رود.

فهرست مطالب

استانداردهای ملی تدریس
مقدمه
ماموریت مرکوری
ماموریت آپولو
اسکایلب
پروژه آزمایشی آپولو-سایوز
ایستگاه فضایی بین المللی
ابزار مهندسی سیستم های غذایی
انواع مواد غذایی مصرفی در فضا
میکرو جاذبه
آماده سازی موادغذایی مصرفی برای سفرهای فضایی
انتخاب ماده غذایی
پیوست ها

توجه : این اثر ترجمه آقای کاوه شوقی بوده و تمامی حقوق معنوی ترجمه اثر ، متلعق به مترجم می باشد.

دوستان و همراهان گرامی در صورت بروز خطا در دانلود کتاب از طریق صفحه تماس با ما  مراتب را اطلاع دهید، حتما پیگیری می شود.

لینک کوتاه نوشته : https://bigbangpage.com/?p=19392

(۶ نفر , میانگین : ۴,۸۳ از ۵)
اشتراک گذاری

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.