در جستجوی جهان های کشف نشده!
بیگ بنگ: براساس نظريه ابرريسمان در فيزيك، علاوه بر جهان ما جهانهاي متعدد ديگري نيز در گستره ابعاد بالاتر كائنات – يعني فراتر از ابعاد چهارگانه جهان ما – شناور هستند. هر يك از اين جهانها ميتوانند قوانين بنيادين فيزيك متفاوت و خاص خود را داشته باشند.
به گزارش بیگ بنگ، به عنوان مثال برخي از اين جهانها ممكن است مثل جهان ما چهار بُعدي باشند و حتي موجوداتي دقيقاً مثل ما انسانها در آنها زندگي كنند. اما برخي ديگر ممكن است مثلاً هفت بُعدي يا هشت بُعدي و خالي از سكنه باشند. تعداد و نوع ذرات بنيادي هر يك از اين جهانها هم با هم متفاوت است. مثلاً ممكن است بعضي از اين جهانها اصلاً الكترون نداشته باشند اما بعضي ديگر ممكن است الكترونهايي با جرم و بارالكتريكي متفاوتي نسبت به جهان ما داشته باشند. حتي ثابتهاي بنيادين فيزيك نظير سرعت سير نور، ثابت پلانك، ثابت آلفا و … نيز در هريك از اين جهانها ميتواند متفاوت باشد.
محاسبات مبتني بر نظريه ابرريسمان نشان ميدهد كه حداقل 10 به توان 500 جهان با قوانين فيزيك متفاوت در پهنه اَبَرجهان وجود دارند که قوانين بنيادين هريک از آنها با ديگري متفاوت است. اين عدد فوقالعاده بزرگي است و براي آنکه متوجه بزرگي آن شويد، آنرا برحسب تريليون مي نويسيم. با توجه به اينکه هر تريليون برابر هزار ميليارد است بايد گفت که در پهنه کائنات (يا همان اَبَرجهان) حداقل يک تريليون تريليون تريليون تريليون تريليون تريليون تريليون تريليون تريليون تريليون تريليون تريليون تريليون تريليون تريليون تريليون تريليون تريليون تريليون تريليون تريليون تريليون تريليون تريليون تريليون تريليون تريليون تريليون تريليون تريليون تريليون تريليون تريليون تريليون تريليون تريليون تريليون تريليون تريليون تريليون تريليون جهان مختلف با قوانين فيزيك متفاوت وجود دارد! جالب است بدانید که این عدد حتی از تعداد تمامی دانه های ماسه همه صحراهای کُره زمین هم بیشتر است!
تازه آنچه بيان شد، تعداد جهانهاي با ويژگيهاي فيزيكي متفاوت را نشان ميدهد ولي تعداد كل جهانها احتمالاً نامتناهي است. اما نامتناهي بودن تعداد جهانها – آن هم جهانهايي با اين همه ويژگيهاي عجيب و غريب – به لحاظ احتمالات رياضي عملاً به اين معني است كه هر رويداد قابل تصوري ممكن است در اين جهانها به وقوع بپيوندد. به همين دليل هم اصلاً عجيب نيست كه بتوان جهاني را پيدا كرد كه مثلاً داستان پينوكيو در آن واقعاً اتفاق افتاده باشد!
منابع بیشتر: quantumjumping , howstuffworks , Multiverse
بعضی موقع ها که ميخوام به همه ی این چيزا فکر کنم ديوونه میشم دنیا یا بهتره بگم دنیا ها اون قدر بزرگ هستند که ما توش هیچ بنظر برسیم?
همين جهاني كه ما دَرِش هستيم بينهايت بزرگه و ما هيچي نيستيم ولي وقتي به خودمون مي انديشيم كه صاحب ي بدن هستيم با سيستمي فوق العاده پيچيده و بي نهايت ذرات تشكيل دهنده سيستم بدنمون اونوقت ما خودِ خدا هستيم خداي بدن خود
من موندم بعضی ها چه طور می تونند احساس غرور کنند با این همه کوچیکیشون با توجه به این دنیااااااا
خیلی خیلی جالب و شگفت انگیزه درکش هم کمی سخته . و انسان که به این پیشرف ودانش رسیده و حالا حالا ادامه داره هم امیدوار کننده است
ما آدمها چقققققققد کوچيکیم
عجب دنیایی واقعا مغز ادم سوت میکشه
جالب است بدانید که این عدد حتی از تعداد تمامی دانه های ماسه همه صحراهای کُره زمین هم بیشتر است!
….اینکه خیلی سهله….این عدد از تعداد الکترون های کل جهان مشاهده پذیرهم بسیار بسیار بیشتر است.