پرترۀ جدید تلسکوپ هابل از مریخ
بیگ بنگ: تلسکوپ فضایی هابل هنگام آغاز سیکل یک ماهه نزدیک شدن مریخ به زمین در مدار، پرتره ای جدید و خیرهکننده از سیاره سرخ به ثبت رسانده است. سياره مریخ و سياره زمين در آستانه وقوع رويدادي قرار دارند كه مقابله ناميده ميشود، رويدادي كه به واسطه آن مدارهاي دو سياره آنها را همراستاي خورشيد و در فاصله بسيار نزديكي از يكديگر قرار ميدهد.
اين رويداد هر 780 روز يكبار رخ ميدهد، و هابل نيز از اين شرايط نهايت استفاده را برده و جزئيات دقيقتري را از سطح مريخ به ثبت ميرساند. هابل از سال 1990 تا كنون بارها و بارها اين كار را به صورت منظم به انجام رساندهاست. كاتالوگهاي پيشيني كه از تصاوير به ثبت رسيده توسط هابل ايجاد شده است، ويژگيهاي متغير سياره سرخ، يعني ابرهاي رقيق اين سياره، طوفانهاي شني كه در سرتاسر سياره در حركتند و كلاهكهاي يخي آن را آشكار ساختهاند.
از اواسط ماه می تا اواسط ژوئن مریخ و زمین در فاصله نزدیکتری از یکدیگر قرار خواهند گرفت. زمان دقيق مقابله مريخ و زمين 22 مي 2016 و راس ساعت 11:10 به وقت گرينويچ خواهد بود. در اين زمان و تا چند روز آينده پس از آن در 30 ماه می 2016 دو سياره به نزديكترين فاصله از يكديگر، يعني به فاصله 75 ميليون كيلومتري از يكديگر خواهند رسيد که نزدیک ترین فاصله بین این دو سیاره در 11 سال گذشته خواهد بود.
تقارن مریخ هر دو سال یکبار اتفاق میافتد، اما فاصله آن با زمین به دلیل مدار متفاوت سیارات با هم، متغیر است. نزدیکترین مواجهه زمین و سیاره سرخ در 60 هزارسال اخیر در سال 2003 رخ داد که در آن زمان، این فاصله تنها 55 میلیون کیلومتر بود. این رویداد یکبار دیگر در روز 28 اوت 2287 اتفاق خواهد افتاد.
اخترشناسان بيشماري با تلسكوپهايي كوچكتر از هابل از اين فرصت براي مشاهده مريخ استفاده خواهند كرد. چنین نزدیکی دو سیاره به ستاره شناسان امکان خواهد داد عکس های مرغوبتر و واضح تر مریخ را به دست آوردند. مقابله سيارهاي به اين معني است كه علاوه بر بزرگتر ديده شدن مريخ در آسمان شب، صفحه سيارهاي آن نيز به طور كامل درخشان خواهد شد.
تیم علمی تلسکوپ هابل از این فرصت استفاده کرد و پرتره ای جدید از مریخ با تمام جزئیات آن از جمله دره های عمیق و باریک، آتشفشان های خاموش و کانال های سطح آن به ثبت رساند. اگر با دقت به تصویر بالا نگاه کنید، با منطقه ای نارنجی رنگ و بزرگ در سطح مریخ مواجه می شوید که Arabia Terra نامیده شده و وسعتی معادل 4500 کیلومتر از این سیاره را در پوشش می دهد. دانشمندان معتقدند که این بخش یکی از قدیمی ترین نقاط در مریخ محسوب می شود، چرا که پر از گودال است. همچنین این تصویر جدید چشماندازهای فرسوده، کلاهکهای قطبی و ابرهای سیاره سرخ را نشان می دهد، که این جزئیات را در مساحت 32 تا 48 کیلومتر ارائه کرده است.
سایت علمی بیگ بنگ / منابع بیشتر: NASA , BBC , universetoday
نزدیکترین فاصله رویارویی چند قرن اخیر در 8 جولای سال 2020 ساعت 7:4 دقیقه بین سیارات ( تیر ناهید زمین مریخ مشتری و زحل ) خواهد بود که همگی تقریبا در یک راستا وبی سابقه به هم قرار میگیرند .
http://s3.img7.ir/qJGd5.jpg
* از در ،در امدى و از خود بدر شدم / گوءى از این جهان به جهان دگر شدم .
متشکرم موفق باشید .
چرا تو این عکس تراکم ابرهای مریخ انقدر زیاده؟؟!!این ابرها بارندگی هم دارند؟
چند شبه (ماغرب کشور هستیم ) جسمی با نور نارنجی درسمت راست بالاتر ازماه میبینم آیا سیاره مریخه که توضیح دادین ؟؟
بله، این روزها مریخ در اطراف ماه دیده میشه و بخاطر مواردی که در بالا عرض شد، بسیار درخشان دیده میشه.