بیگ بنگ: مشاهدات جدید تلسکوپ آلما مشخص کرد که ستاره های پر جرم در اطراف پیش ستاره ها گاز و غبار را پخش می کنند, به طوری که این ستارگان ویران کننده از تشکیل سیاره ها جلوگیری می کنند. سحابی جبار، میزبان هزاران ستاره جوان و بخصوص پیش ستاره هایی است که آن ها را دیسک های پیش ستاره ای می نامند.

orion
تحقیقات اولیه با تلسکوپ هابل تصاویر تصادفی از پیش ستاره های جبار را به ما نشان داد که بسیاری از آن ها با غبار ها و گاز های اطرافشان توسط ستاره های پر جرم پوشانده شده بودند، اما این تصاویر اطلاعات دقیقی راجع به غبارها به ما نداد. این تصاویر از سحابی جبار، اسرار‌ زایش و مرگ ستارگان را در این سحابی روشن کرد.

اما یک تیم از ستاره شناسان کانادایی و آمریکایی به منظور بررسی ارتباط بین ستاره های فوق درخشان و پیش ستاره های اطرافشان در سحابی جبار از تصاویر آرایه تلسکوپ آتاکاما کمک گرفتند. آنها با استفاده از داده های موجود نشان دادند که پیش‌ستاره‌هایی با فاصله 600 میلیارد مایل از ستاره‌های تیپ O، پیله‌های پر از گرد و غبار و گاز، خود را همچون بذرهای زمینی در فضا پخش کرده و بسیار سریع‌تر از سایر سیارات شکل می‌یابند.

«ریتامان» از کارشناسان و محققان نجومی در مرکز تحقیقات ملی ویکتوریا واقع در کانادا و از نویسندگان مقالات نجومی در مجله اخترفیزیک در این‌باره خطاب به خبرنگاران محلی گفت: ستارگان شگفت انگیز و غول پیکر تیپ O در مقایسه با خورشید بسیار حجیم‌تر هستند و اشعه ماورای بنفش ویران‌کننده‌ای از خود ساطع می‌کنند که در حیات و توسعه ستارگان و سیارات تأثیرگذار است بنابراین یکی از علل مرگ ستارگان، گازها و اشعه مخرب سایر همنوعانشان معرفی شده‌است.

ستاره شناسان بر این باورند که ستاره های پر جرم و کوتاه عمر در اطراف و داخل سحابی ها برای تشکیل ستاره های جدید لازم هستند. ستاره های پر جرم در پایان زندگیشان به صورت سوپرنوا منفجر می شوند و محیط اطرافشان پر از غبار و عناصر سنگین می شود که می تواند پیش زمینه ای برای تشکیل ستاره های جدید باشند.

مطالعه بیشتر در : dailygalaxy

دیدگاهتان را بنویسید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.