بیگ بنگ: ششمین مرحله از هم‌ترازی آینه‌های تلسکوپ فضایی جیمز وب با ابزارآلات علمی‌اش تکمیل شد، بنابراین این آینه‌ها دقیق‌ترین و متمرکزترین تصاویرِ ممکن را ایجاد خواهند کرد. با تکمیل این مرحله اکنون تنها یک گام دیگر تا هم‌ترازی کامل جیمز وب باقی مانده است.

x

به گزارش بیگ بنگ، در حالی که ابزار فروسرخ میانی(MIRI) همچنان در حال خنک شدن هستند، تیم‌ اپتیک با موفقیت توانست بقیه‌ی ابزار رصدخانه را با آینه‌های این تلسکوپ هم‌تراز کنند. تلاش‌های قبلی برای هم‌ترازی به حدی دقیق بودند که این تیم نتیجه گرفت که تا مرحله هفتم و مرحله نهایی، هیچگونه تنظیمات اضافی برای آینه ثانویه نیاز نیست. در مرحله نهایی از MIRI که کاملاً خنک شده استفاده می‌شود.

“چاندا واکر” دانشمند سنجش و کنترل جبهه موج وب گفت: «فرآیند راه‌اندازی با اصلاحات بزرگ شروع می‌شود و سپس به سمت اصلاحات کوچک حرکت می‌کند. با این حال، اولین اصلاحات بزرگ آینه ثانویه آنقدر موفقیت آمیز بود که اصلاحات کوچک در اولین تکرار مرحله ششم غیرضروری بود. این موفقیت به دلیل برنامه‌ریزی چندین ساله و کار تیمی عالی در بین تیم سنجش جبهه موج بود.»

aligningthep

در اکثر مراحل هم‌ترازی، 18 آینه شش ضلعی وب و آینه ثانویه فقط بر روی ابزار دوربین فروسرخ نزدیک (NIRCam) متمرکز شدند. پس از تکمیل آخرین مرحله، رصدخانه اکنون با حسگر هدایت دقیق (FGS)، طیف‌نگار بدون شکاف فروسرخ نزدیک (NIRISS) و طیف‌سنج فروسرخ نزدیک (NIRSpec) و همچنین NIRCam هم‌تراز شده است.

هنگامی که “ابزار فروسرخ” میانی طی هفته‌های آینده به طور کامل خنک شود، همترازیِ چندابزاری ثانویه برای انجام تنظیمات نهایی ابزارها و آینه‌ها در صورت نیاز اعمال خواهد شد. زمانی که تلسکوپ به طور کامل تراز شود و قادر به ارائه‌ی نور متمرکز به هر ابزار باشد، یک جلسه تصمیم‌گیری کلیدی برای تایید پایان همترازی تلسکوپ فضایی جیمز وب برگزار می‌شود. سپس، تلاش‌های هم‌ترازی این تیم به پایان رسیده و مرحله راه‌اندازی هر ابزار برای عملیات‌های علمی آغاز خواهد شد که انتظار می‌رود تابستان امسال باشد.

ترجمه: سحر الله‌وردی/ سایت علمی بیگ بنگ

منبع: NASA

دیدگاهتان را بنویسید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

2 دیدگاه

  1. در پاسخ به یکی دوستان عزیز با نام M hk من هم نظرم رو با توجه به تجربه‌ام میگم.

    دلیل اصلی پیشرفت غرب به خصوص آمریکا در 100 سال گذشته، جذب نخبگان و استعدادهای درخشان از سراسر دنیاست.

    مثلاً در مورد همین ایران خودمان نخبه‌ای مثل زنده‌یاد مریم میرزاخانی رو به یاد داریم که از سوی دانشگاه‌های آمریکا جذب شد.

    2 نفر از آشنایان من هم که رشته‌های مهندسی شیمی و مهندسی کامپیوتر در دانشگاه شریف میخواندند بعد از مقطع کارشناسی جذب دانشگاه‌های خوب آمریکا شدند. الان هم در تسلا و آی بی آم کار میکنند.

    نکته عجیب اینکه یکی از نزدیکان من بدون رفتن به هیچ دانشگاهی در ایران ولی به صورت خودآموز رشد کرد و در نهایت با درخواست یک کمپانی مهم و مشهور جلوه‌های ویژه سینمایی به انگلستان مهاجرات کرد.

    به نظر من رشد غرب به خصوص آمریکا، با جذب نخبگان از سراسر دنیا و کشورهایی مثل چین و هند و گاهی هم ایران صورت گرفته است. به هر حال این رشد علم و تکنولوژی به نفع همه انسانهاست و این موضوع مهمتر از هر چیزی است.

    #زنده‌باد-علم-و-تفکر-علمی

  2. بنظرم خیلی چیزها باید دست بدست هم بدن تا این سطح از کار گروهی در والاترین سطح فناوری و مهندسی شکل بگیره. اما بدون شک یکی از مهمترین فاکتورهاش سرمایه گذاری هنگفت دولتها در سیستم آموزشی و دانشگاهی هست که مولد نیروی عظیم متخصص پشت این گونه حرکتهای علمی هست. التماس تفکر برای متولیان امور