دانشمندان در پی تبدیل “نور” به ماده!
بیگ بنگ: فیزیکدانان در نمایشی بینظیر از فرمول مشهور E=mc۲، میخواهند از برخورد دادن فوتونهای نوری ماده تولید کنند. در سال 1934 سادهترین شیوه تبدیل نور به ماده توسط 2 فیزیکدان ارائه شد. این شیوه حاوی کوبیدن دو ذره نور (فوتون) با هدف خلق الکترون و پوزیترون بود اما چنین موضوعی هرگز در آزمایشگاه مشاهده نشد، اما اکنون دانشمندان انگلیسی ادعا کردند می توانند از نور، ماده درست کنند.
به گزارش همشهری آنلاین، نور و ماده از نظر تئوری قابل تبادل هستند اما نمایش عملی این نظریه تاکنون امکانپذیر نبودهاست. فیزیکدانان مدتها است که برای ایجاد ماده از نور به مطالعه پرداختهاند و در تلاشند تا 12 ماه آینده شدنی بودن آن را به نمایش بگذارند. نظریهای که این ایده را مطرح میکند، اولین بار در حدود 80 سال پیش توسط دو فیزیکدان به نامهای گریگوری بریت و جان ویلر که بعدها درگیر ساخت بمبهای اتمی شدند، ارائه شد. در آن زمان آن فیزیکدانان تبدیل نور به ماده را در آزمایشگاه غیرممکن توصیف کردند.
اما در گزارشی که در روز یکشنبه منتشر شد، فیزیکدانان کالج امپریال لندن ادعا کردند این مشکل را به واسطه لیزرهای پرقدرت و دیگر تجهیزات موجود برطرف ساختهاند. فیزیکدانان این دانشگاه در آستانه ایجاد دستگاهی قرار ندارند که با برخورد پرتو لیزری میتواند هرمادهای را تولید کند، بلکه نوع ماده ایجاد شده توسط نور، ذرات تحت اتمی است که با چشم غیر مسلح نمیتوان آنها را دید. در سال 1934 بریت و ویلر بر احتمال ترکیب دو ذره نور و ایجاد یک الکترون و ضد الکترون، یا همان پوزیترون، از این ترکیب مطالعه میکردند. الکترونها ذراتی از ماده هستند که پوسته خارجیتر اتم را تشکیل میدهند. اما این دو دانشمند انتظار این را نداشتند که به این زودیها نظریه آنها به اثبات برسد. در آن مطالعه فیزیکدانان متوجه شدند این فرایند تا اندازهای نادر و دشوار است که مشاهده آن در محیط آزمایشگاهی غیرممکن خواهد بود.
اما محققان در مطالعه جدید معتقدند این فرایند یکی از سادهترین شیوههای ایجاد ماده از نور بوده و نابترین نمایش فرمول مشهور E=mc2 است. دانشمندان در مقاله خود نحوه تبدیل نور را طی چندین مرحله جداگانه تشریح کردهاند. در مرحله اول الکترونها به تکهای طلا شلیک میشوند و به این شکل فوتونهایی پرانرژی ایجاد میشوند. سپس پرتوهای پرانرژی لیزری داخل کپسول طلایی کوچکی به نام هولرائوم ( به زبان آلمانی به معنی اتاقک خالی) تابانده میشوند و نوری به درخشش نور ستارگان ایجاد میشود. در مرحله نهایی نیز فوتونها وارد کپسول شده و با فوتونهای اولیه برخورد میکنند.
محاسبات فیزیکدانان نشان میدهد به این شکل مقدار مناسبی از ذرات نور توسط انرژی بالایی در حجمی کوچک فشرده میشوند و به این شکل 100 هزار جفت الکترون-پوزیترون ایجاد میشود. این فرایند یکی از دیدنیترین پیش بینیهای نظریه کوانتوم الکترودینامیک است که در آغاز جنگ جهانی دوم مطرح شد. دانشمندان امیدوارند بتوانند تا 12 ماه دیگر این آزمایش را به نمایش بگذارند. در سرتاسر جهان چندین آزمایشگاه فیزیکی با قابلیت انجام چنین آزمایشی وجود دارد که یکی از آنها مرکز لیزر اومگا در روچستر آمریکا است. موفقیت در انجام این آزمایش میتواند فیزیکدانها را در ایجاد برخورددهندههای فوتونی به عنوان ابزاری برای مطالعه بر رفتارهای ذرات تحت اتمی تشویق کند.
مطالعه بیشتر در: sciencedaily , dailymail
این اتفاق شدنی است اما نور خود یک انرژی است ما انرژی را به ماده تبدیل میکنیم اما مقدار بسیار کمی ماده که معلوم نیست چه نوعی دارد
اولین قدم بزرگ در راه خلق ماده از هیچ ! . یعنی خلق تمام عناصر جدول مندلیف ابتدا از ایده به فوتون های کوانتومی نور متمرکز ( لیزر ) و بعد از اون هم خلق عنصر واقعی ! . واقعا و حقیقتا این بزرگترین نقطه عطف در تاریخ علم به حساب میاد . وبازهم فرمول مهم و اساسی آلبرت انیشتین : E=MC2
البته به نظر من جرقه اصلی و اولیه این کشف عظیم اولین بار چند سال پیش تو کشور دانمارک زده شده و تو خبرها هم اعلام شد که برای اولین بار دانشمندای دانمارکی موفق شدن از (( ذرات مجازی )) فوتون های واقعی نور رو به وجود بیارن ! .
بازهم تبریک میگم به همگی ! . این خیلی کشف بزرگیه ! .
نه خلق ماده از هیچ امکان نداره و نخواهد داشت!!
ماده فوتون رو به وجود میاره و فوتون ماده رو!!
اینجا چیزی از هیچی خلق نشده!
در واقع قانون پایستگی برای همیشه پایسته خواهد بود…
ما فقط میتونیم اشکال ماده و انرژی رو دستکاری کنیم نه اینکه به وجودش بیاریم یا نابودش کنیم!