بیگ بنگ: مطالعه جدید محققان “دانشگاه ییل” نشان می‌دهد که برخورد صاعقه‌ها ممکن است سبب ایجاد عنصری مهم شده که در آغاز حیات در زمین نقش داشته‌اند.

Illustration of Early Earthبه گزارش بیگ بنگ به نقل از ایسنا، داستان دقیق نحوه شکل‌گیری و آغاز حیات در زمین(یا شاید در سایر سیارات) از بزرگترین رمز و رازهای علم هستند. اکنون دانشمندان دانشگاه ییل دریافته‌اند که برخورد صاعقه می‌تواند یک عامل اصلی در این موضوع باشد. همانطور که می‌دانیم فسفر یکی از شش عنصر مهم برای حیات به شمار می‌رود و گرچه امروز این عنصر بسیار رایج است، اما باید گفت همیشه اینگونه نبوده است.

در گذشته‌های دور تمام فسفر موجود در زمین در داخل مواد معدنی نامحلول حبس شده بودند که این موضوع سبب غیر دسترس بودن این ماده برای هر مولکول زیستی در حال رشد که ممکن بود به آن نیاز داشته باشد، می‌شد. اشکال زیستی در دسترس فسفر بیشتر در انفجارهای ابرنواختر تولید می‌شوند و اعتقاد بر این است که آنها به شکل ماده معدنی “Schreibersite” از طریق دنباله دارها و سیارک‌ها به زمین منتقل شده‌اند.

Fulgurite Sampleدر مطالعه جدید، محققان دانشگاه ییل و دانشگاه لیدز به بررسی “برخورد صاعقه” به عنوان روشی که طبیعت از آن برای ارسال فسفر به زمین استفاده کرده پرداختند. آنها دریافتند Schreibersite همچنین در شیشه‌هایی به نام سنگ آذرخشی(fulgurites) نیز یافت شده است. سنگ آذرخشی ساختار طبیعی لوله مانندی است که از ماسه کوارتزی، سیلیسیم دی‌اکسید یا خاک ساخته شده و در اثر برخورد صاعقه پدید آمده است.

Fulgurite Sample Excavation
نمونه‌ای از سنگ آذرخشی

محققان این مطالعه در ابتدا شرایط اولیه زمین را الگوبرداری کردند و دریافتند که سالانه بین ۱۰۰ میلیون تا یک میلیارد برخورد صاعقه رخ داده است. البته این مقدار سالانه مقدار زیادی فسفر(تا ۱۰۰۰ کیلوگرم فسفید و ۱۰ هزار کیلوگرم فسفیت و هیپوفسفیت) قابل دسترس تولید می‌کند. به علاوه محققان گفتند احتمالا آذرخش در سیارات فراخورشیدی پدیده‌ای معمول است. جزئیات بیشتر این پژوهش در مجله Nature Communications منتشر شده است.

سایت علمی بیگ بنگ / منابع: scitechdaily.com  , theconversation.com

دیدگاهتان را بنویسید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.