معرفی کتاب: هنر شفاف اندیشیدن
بیگ بنگ: آیا تا به حال… زمان صرف چیزی کردهای که در آینده احساس کنی ارزشش را نداشته؟ به انجام کاری که میدانی برایت مضر است اصرار کردهای؟ سهام خود را خیلی زود یا خیلی دیر فروختهای؟ موفقیت را نتیجهی کار خود و شکست را نتیجهی تاثیر عوامل بیرونی دانستهای؟ روی یک اسب به اشتباه شرط بستهای؟ اینها نمونههاییاند از خطاهایی که همهی ما در تفکر روزمرهی خود دچارشان میشویم. اما با شناخت چیستی آنها و دانستن نحوهی شناساییشان، میتوانیم از آنها دوری کنیم و تصمیمهای هوشمندانهتری بگیریم.
نام اصلی: The Art of Thinking Clearly
نوشته: رولف دوبلی
ترجمه: عادل فردوسی پور، بهزاد توکلی، علی شهروز
نشر چشمه
موضوع: علوم انسانی، روانشناسی
سال انتشار: ۱۳۹۴
تعداد صفحه: 332
کتاب «هنر شفاف اندیشیدن» توسط نویسندهی مطرح سویسی، «رولف دوبلی» (Rolf Dobelli) نوشته شده است. عادل فردوسی پور یکی از مترجمان کتاب در مقدمه بر ترجمه فارسی این کتاب میگوید: «تصور کنید در زمین هیچ خطایی اتفاق نمیافتاد. آن وقت واژهای به نام پنالتی، اخطار و اخراج هممعنا نداشت. اشکها و لبخندها محو میشدند و زیبایی فوتبال همرنگ میباخت. آدمها شبیه رباتهای برنامهریزیشده بودند که وظیفهشان بردن بدون کوچکترین اشتباه بود.
حالا تصور کنید که در این جهان پهناور که هزاران زمین فوتبال را در خود جای داده، قرار میشد هیچ انسانی دچار خطا و اشتباهی نشود؛ آیا جهان بهتری داشتیم؟ جنگافروزیها به پایان میرسید؟ جرم و جنایت از صحنهی روزگار محو میشد؟ انسانها با یکدیگر روابط بهتری برقرار میکردند؟ پاسخ به این پرسشها و پیشبینی جهانی که هرگز تجربهاش نکردهایم، کار دشواری است. اما آنچه قابل پیشبینی است، آن است که هر چه بیشتر خطاهای خود را بشناسیم، رویکرد بهتری به زندگی خود خواهیم داشت. از آنجا که خطاهای بشری در طول حیاتش از الگوهای مشابهی پیروی میکنند، امکان شناختن آنها نیز امری ممکن است.»
به گفته ی دوبلی، خطاهای شناختی چنان در وجود ما رخنه کرده اند که نمی توانیم بطور کامل از شرشان خلاص شویم. خاموش کردن آنها نیازمند اراده ی فوق بشری است، همه ی خطاهای شناختی مهلک نیستند. در واقع اگر ما بتوانیم بزرگترین خطاهای فکری را بشناسیم و از آنها در زندگی شخصی، شغلی یا … پرهیز کنیم، ممکن است شاهد جهشی در موفقیت خود باشیم. نیازی به حیطه ی های جدید، طرح های نوین، ابزارهای ضروری و پرکاری طاقت فرسا نیست؛ تمام آنچه ما بدان نیاز داریم، پرهیز از بی خردی است. این کتاب در ۹۹ فصل تدوین شده است، هر کدام از فصول به یکی از معضلات همهگیر در حیطهی زندگی فردی و اجتماعی اشخاص مربوط است و راهکارهایی برای برون رفت از آن می پردازد.
تو حين خوندن اين كتاب دائم به اين فكر ميكردم كه كدومش درسته اصل دنيا اينه كه نويسنده ميگه( ميشه گفت ي كم ديد منفي داره نسبت محيط، افراد و آينده) يا اصل دنيا قانون جذب و ارتعاشه دفعه اول كه ميخوندم هرچي از ساز و كار كائنات فهميده بودم كلا پريد از ذهنم ولي بعد كه به مفهوما دقت ميكردم ديدم كه اتفاقا تو همون فازه هر دوشون كار اصولي و درست رو پيشنهاد ميدن.
با عرض سلام….
بشریت در سپیده صبح روز عقل بسر می برد….
وروز عقل، همان بهشت برین است….
باید درست اندیشیدن را علم تعقل نامید و به نشر این علم پرداخت…
زیر بنای تمام علوم، علم تعقل است…
باید حکومت عقل را در جهان برپانمود….
حکومت عقل، حکومتی است جاویدان که سلاطین آن همگانند….
از قرن بیستم، پیامبری عقل آغاز گردیده است و برای خوشبخی خویش باید همگان به این پیامبری ایمان بیاوریم….
کتابی در حال تقدیم است…
عقل برترx
که همگان می توانند بر حکومت پادشاهی
بسیار عالی
من این کتاب و تازه خوندم عالیه
واقعا به شما کمک میکنه که در مورد همه چیز شفاف تر فکر کنی
مثل زمانی که شما دچار خطای دید میشی و یسری عوامل مثل نور یا زاویه دید میتونه به شما کمک کنه که خطای دیدتون رو از بین ببرید
سلام.میشه فرم pdfکتاب هنر اندیشیدنو برام بفرستید لطفأ
به نظر من اگه تا آخر دنیا هرچقدر کتاب در رابطه با فکر کردن بیاد بازم کمه. اینم کتاب جالبیه مقدمه ش که گیراست و 99 موضوع روز جامعه رو بررسی کرده برم ببینم میتونم تو کتاب فروشی پیداش کنم یا نه