انسان در خطر جدی انقراض است
بیگ بنگ: به گفته دانشمندان انسان در خطر جدی انقراض قرار دارد. فعالیتهای بشر تاثیرات مخربی بر محیط زیست و پوشش گیاهی سیاره داشته است و حالا طبیعت به فکر انتقام گرفتن افتاده است.
به گزارش بیگ بنگ به نقل از سرویس فناوری آنا، تصور کنید یک غواص هستید، درون آب شیرجه میزنید و تازه یادتان میافتد که مخزن اکسیژن خود را جا گذاشتهاید. تصور کنید یک کوهنورد هستید اما طنابی همراه خود ندارید. تصور کنید یک چترباز هستید اما چتر نجاتتان باز نمیشود. اینها اساسا نتایج کارهایی است که انسان در حال حاضر انجام میدهد و اگر زودتر دست به کار نشویم گریبانگیر بشریت خواهد شد.
براساس نتایج مطالعه اخیر دانشگاه مینه سوتا و مک گیل، انسان بدون اهمیت به اثرات کارهای خود بر دیگر موجودات زنده، در حال به جا گذاشتن ردپای خود در این سیاره است. از آنجا که بشر برای غذا، پناهگاه، هوای تمیز و آب آشامیدنی به گیاهان و جانوران نیاز دارد، هر کاری که انجام دهد که به شکلی زندگی را برای موجودات دیگر سخت کند، در نهایت گریبانگیر خودش میشود و زندگی را برای انسان سختتر میکند. با این وجود دانشمندان بر این باورند که هنوز امیدی وجود دارد و استراتژیهایی را برای اجتناب از انقراض انسانها، قبل از آنکه خیلی دیر شود، ارائه دادهاند.
فارست ایزابل و اندرو گونزالز با بررسی هشت کشور از چهار قاره نمای کلی از آنچه که میدانیم و آنچه که نیاز داریم درباره تاثیرات تخریب زیستگاه، شکار بیرویه، معرفی گونههای غیربومی و دیگر فعالیتهای انسانی بر تنوع زیستی بدانیم، فراهم کردهاند. به علاوه، آنها مطالعات قبلی درباره نحوه از دست دادن تاثیرات تنوع زیستی بر طبیعت و مزایایی که طبیعت فراهم میکند، را خلاصه کردهاند؛ برای مثال، نتایج مطالعهای اخیر نشان میدهد که کاهش تنوع گونههای درختان در جنگلها با کاهش تولید چوب ارتباط دارد.
دانشمندان با در نظر داشتن نتایج حاصل از تحقیقات دیگر، تخمین میزنند که ارزش ناشی از تنوع زیستی برای انسانها 10 برابر بیشتر از آن چیزی است که کل کشورهای دنیا، روی هم، برای حفاظت و احیای طبیعت هزینه میکنند. این امر بیان میکند که سرمایهگذاریهای اضافی برای حفاظت از گونههای حیوانی و گیاهی نه تنها افت تنوع زیستی را کاهش میدهد بلکه مزایای اقتصادی نیز به همراه دارد.
ایزابل، سرپرست این پژوهش، در این باره گفت: «فعالیتهای کنونی انسانی منجر به انقراض ششم در تاریخ حیات روی زمین خواهد شد؛ برخلاف این واقعیت، تنوع حیات مزایای بسیاری که مردم از طبیعت برداشت میکنند را افزایش میدهد، مانند چوب از جنگلها، علوفه دام از مراتع و ماهی از اقیانوس و رودخانهها. بنابراین کار بسیار عاقلانهای است که سرمایهگذاری بیشتری روی حفاظت از تنوع زیستی کنیم». گونزالز در آخر افزود: «تنوع زیستی نقش بزرگ و مهمی در توسعه اهداف پایدار سازمان ملل ایفا میکند؛ برنامهای که هدفش اطمینان حاصل کردن از رفاه انسان در طولانی مدت است. دستیابی به اهداف این برنامه نیازمند فعالیتهایی برای حفاظت، احیا و بازسازی تنوع زیستی از مقیاس محلی تا مقیاس جهانی است». جزئیات بیشتر این پژوهش در نشریۀ Nature منتشر شده است.
سایت علمی بیگ بنگ / منبع: sciencedaily.com
بزرگ ترین انقراص زمین
کل زمین میشه فصیل انسان
سیل زلزله ویروس گرما اتش سوزی نبود اکسیژن بیماری های ناشناخته متعدد خشکسالی و…..
دیگه اخرشه با زمین مهربون باشیم
دیر یا زود همانند فیلم inferno اتفاقی باید برای نسل بشر دوپا رخ بدهد
ازدیاد جمعیت گونە بشر یکی از بزرگترین لطماتی است کە انسان بر روی این تنها سیارە زندە وارد میکند ، بشر باید در این مورد مهم بازنگری کند تا از فاجعە جلوگیری شود …
به نظرم زمین خدای ماست و ما داریم او را نابود میکنیم. اگه همه انسانها برای زنده نگه داشتن زمین کار کنن حتمی زمین دوباره زنده میشود