بیگ بنگ: محققان رصدخانه سوفیای ناسا توانسته‌اند یک رویداد بسیار جالب را کشف کنند که در آن بخش‌هایی از شش ابر میان‌ ستاره‌ای متلاشی شده به ستارگان جوانی تبدیل شده‌اند که از خورشید بزرگتر خواهند بود. این منطقه ی تشکیل ستاره ای که W43 نام دارد 20،000 سال نوری از ما فاصله دارد و در صورت فلکی عقاب واقع شده است.

تصویر مادون قرمز از منطقه ی شکل گیری ستاره که W43 نام دارد.
تصویر مادون قرمز از منطقه ی شکل گیری ستاره که W43 نام دارد.

به گزارش بیگ بنگ به نقل از ایسنا؛ به گفته ناسا، زمانی که یک ابر گازی در خود فرو می‌ریزد، گرانش ابر باعث انقباض آن شده که در نتیجه اصطکاک گرما ایجاد می‌شود. گرمای ناشی از انقباض در نهایت باعث فعال شدن واکنش‌های همجوشی هیدروژن در هسته و تولد ستاره می‌شود. این یافته‌ها باعث هیجان بسیار زیاد ستاره‌شناسان شده زیرا رصدهای مستقیم پیشین از سیر فروپاشی بسیار محدود بوده‌اند.

به گفته ناسا، رصدهای تازه سوفیا به دانشمندان اجازه داده تا مدل‌های نظری در مورد چگونگی تبدیل ابرهای متلاشی شده به ستارگان جوان و سرعت فروپاشی آنها را تائید کنند. دانشمندان با استفاده از رصدخانه سوفیا به بررسی این مرحله از تکامل در 9 ستاره اولیه موسوم به پیش‌ستاره پرداختند و حرکت ماده درون آنها را اندازه‌گیری کردند. آنها دریافت که شش مورد از این پیش‌ ستاره‌ها به طور فعالی در حال فروپاشی بودند. نتایج این تحقیق در مجله Astronomy and Astrophysics منتشر شده است.

سایت علمی بیگ بنگ / منبع: NASA

دیدگاهتان را بنویسید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.