عملیات موفقیت آمیز موشک فضایی اوریون+تصاویر
بیگ بنگ: کپسول فضایی اوریون (Orion) در نخستین پرواز آزمایشی، سرانجام روز گذشته به فضا پرتاب شد و پس از یک سفر فضایی حدودا پنج ساعته با کمک چتر نجات در اقیانوس آرام با موفقیت فرود آمد. این فضاپیما ساخته شده تا انسان ها را به دور دست ترین جایی که تاکنون سفر کرده اند ببرد و رویای سفر به مریخ را به حقیقت بدل کند.
به گزارش ایسنا، نخستین پرتاب آزمایشی کپسول فضایی اوریون قرار بود روز پنجشنبه انجام شود، اما این برنامه سه بار به دلیل حضور قایقهای ناشناس در نزدیکی محل پرتاب، وزش باد شدید و بروز نقص فنی، لغو و به روز جمعه پنجم دسامبر (14 آذر) موکول شد.
در حالی که ناسا احتمال پرتاب موشک سنگین دلتا حامل کپسول فضایی اوریون در روز جمعه را به دلیل شرایط نامناسب جوی حدود 40 درصد اعلام کرده بود، این پرتاب در نهایت در ساعت 12:05 به وقت گرینویچ (15:35 به وقت تهران) از سکوی پرتاب 37 در پایگاه نیروی هوایی کیپکاناورال در فلوریدا انجام شد.
اوریون در مدت سفر فضایی 4.5 ساعته خود دو بار به دور زمین چرخید که در بار دوم تا ارتفاع 5793 کیلومتری بالای زمین پرواز کرد؛ این ارتفاع 14 برابر دورتر از ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) است. در نخستین پرواز آزمایشی کپسول فضایی اوریون موسوم به EFT-1، عملکرد رایانهها، سپر حرارتی، چترهای نجات و سایر تجهیزات مورد بررسی قرار گرفتند؛ بیش از 1200 حسگر مختلف بر روی این فضاپیما نصب شده و عملکرد آنها آزمایش شدند.
کپسول فضایی سرنشیندار اوریون ناسا توسط شرکت لاکهید مارتین ساخته شده و ظاهری مشابه کپسول فضایی مورد استفاده در برنامه آپولو برای ارسال فضانوردان به ماه دارد.
ناسا قصد دارد از این فضاپیمای سرنشیندار برای انتقال فضانوردان به مقاصد دوردست در عمق فضا از جمله سفر به ماه، مریخ و مقاصد فراتر از ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) استفاده کند.
پس از تکمیل نخستین پرواز آزمایشی، اوریون با سرعت 32 هزار کیلومتر در ساعت به جو زمین وارد شد که در این زمان، سپر حرارتی فضاپیما حرارتی بالغ بر 2200 درجه سانتیگراد را تجربه کرد؛ در نهایت این کپسول فضایی در ساعت 16:30 به وقت گرینویچ (20:00 به وقت تهران) با استفاده از چتر نجات در اقیانوس آرام فرود آمده و توسط تیمهای نجات از آب گرفته شد.
لحظه ی فرود کپسول اوریون را می توانید در ویدئوی زیر مشاهده کنید:
«چارلز بولدن» مدیر ناسا، این موفقیت را گام مهمی برای تسهیل سفر سرنشیندار به مقاصد دوردست فضایی از جمله سفر انسان به مریخ عنوان کرد. هزینه پرتاب آزمایشی EFT-1 بالغ بر 370 میلیون دلار اعلام شده است و هزینه کل پروژه اوریون حدود هشت میلیارد دلار است که احتمالا این مبلغ به 15 میلیارد افزایش خواهد یافت.
انتخاب تصاویر و ویدئو: سایت علمی بیگ بنگ / اطلاعات بیشتر در: dailymail , NASA 1 , NASA 2
متاسفانه در رساناي رسمي كشور ما فردي به خود اجاه ميدهد اين دستاوردهاي عظيم علمي را با سياست بياميزد و كم اهميت جلوه دهد ويا رفتن به ماه را كه حتي شوروي سابق نيز جرات كتمانش را بصورت رسمي نداشت با دلايل واهي و كينه توزانه منكر شود . بايد بدانيم كه علم مرز نميشناسد.علاقمند ان به علم بايد سپاسكزار دانشمندان و كساني كه براي رسيدن به ناشناخته ها تلاش و هزينه ميكنند و نتيجه ي ان را در اختيار ديگران حتي دشمنانشان ميگذارند باشيم.
در قسمتی از مقاله که گفته شده: «سپر حرارتی فضاپیما حرارتی بالغ بر ۲۲۰ درجه سانتیگراد را تجربه کرد» فک کنم اشتباه تایپی پیش اومده. یه صفر کم گذاشتین، لطفا درستش کنین. مقاله خوب و مفیدی بود، سپاس
با تشکر از شما، اصلاح شد