قضیه بل چیست؟
بیگ بنگ: یکی از عجیب ترین عناصر فيزيک، اصل درهم تنیدگی کوانتومی است که بر اساس آن، دو ذره ی ظاهراً مستقل به صورت عجیبی با یکدیگر پیوند می خورند. این رفتار که به تفصیل توسط آلبرت اینشتین و نيلز بور مورد بحث و بررسی قرار گرفت، “عملی شبح وار در یک فاصله” نامگذاری شد. با این حال، فیزیکدانی به نام جان استوارت بل، راهی برای تشخیص وقوع یا عدم وقوع این رویداد ارائه کرد.
به گزارش بیگ بنگ، قضیه بل توسط فیزیکدان ایرلندی به نام جان استوارت بل (1990-1928) بعنوان ابزاری برای آزمودن پیوستگی ذرات از طریق درهم تنیدگی کوانتومی طراحی شد. بر طبق این قضیه، هیچ نظریۀ متغیر پنهانی نمی تواند از پس ِ تمامی پیش بینی های مکانیک کوانتومی بر آید. بل این قضیه را با ایجاد نامعادلات بل تایید کرد؛ آزمایش ها حاکي از آن است که نامعادلات بل در سیستم فیزیک کوانتومی نقض می شوند. لذا باید برخی مفاد نظریه متغیرهای پنهان محلی اشتباه باشند.
در شرایطی که شما دو ذره با نام های A و B دارید و ذره ها در اثر درهم تنیدگی کوانتومی به یکدیگر وصل شدهاند، ویژگیهای A و B پیوندی با هم خواهند داشت. برای مثال، شاید اسپين(چرخش) ذره A معادل یک دوم و اسپين ذره B معادل منفی یک دوم باشد و یا بالعکس. فیزیک کوانتومی به ما می گوید که تا زمانیکه که اندازه گیری صورت نگرفته باشد، این ذرات در حالات احتمالی منطبق بر هم و روی هم قرار می گیرند. اسپين ذره A معادل 1/2 و 1/2- است. به مقاله ما در خصوص گربه شرودينگر نگاهی بیندازید تا بینش تان قدری افزایش یابد. این مثال ویژه با ذرات A و B، شکل متفاوتی از آزمایش فکری اینشتین-پودولسکي-روزن به نام پارادوکس EPR میباشد.
متشکرم
حتما براتون پیش اومده که به چیزی که فکر می کنید اتفاق بیوفته و این یک مثال بی نظیر برای در همتنیدگی ما و جهان است اگر به کائنات معتقد هستید می دانید که چیز ی که به آن فکر می کنیم و روی آن تمرکز داریم رو برامون جذب و به ارمغان میاره پس یک درهمتنیدگی هست! اگر به جهان های موازی اعتقاد دارید پس به برهم نهی هم دارید! چون ما در یکی از حالت های برهم نهی جهان ها هستیم و نگاه یا نحوه اندازه گیری مان جهان رو می سازه و این رو ثابت کرده اند ذراتی که با تفکر ما شکل می گیرند
اصلا من برهم نهی کوانتومی رو به صورت کامل قبول ندارم چون انتقال اطلاعات بین دو ذره کاملا با سرعت نور غیر ممکن است و هیچ کس نمی تواند برهم نهی را ثابت کند به قول انیشتین خدا برای تصمیماتش تاس نمی اندازد
والا تا اونجا که من مطالعه کردم برهم نهی ثابت شده است ارتباط بین دو ذره هم درهمتنیدگی هست نه برهم نهی
ارتباط بین دو ذره با سرعت فراتر از نور هم غیر ممکن نیست چون اصلا این وسط اطلاعاتی نمیشه روی ذرات سوار کرد
شاید اطلاعات پر سرعت تر باشند چیز غیر ممکنی نیست
بنظر من حق با اینشتین بود ،
البته تا اونجا هم که من اطلاع دارم ، بور یا هر مدافع کوانتوم هیچوقت نتونست پاسخ پارادوکس EPR رو بده ، درواقع همون دو لنگه دستکش که در جعبه هایی باشند ، از هم جدا شوند ، شما هیچ راهی ندارید که بدون اندازه گیری یکی از جعبه ها بتوانید راست دست یا چپ دست بودن دستکش را مشخص کنید ، یعنی جعبه ای که در پیش روی شماست هر دو حالت را میتواند شامل شود ، تا زمانی که شما در جعبه را باز کنید ، و به محض انجام این عمل ، دستکش دوم که در جعبه دوم و در محلی دیگر و دور بود هم بسرعت تعیین حالت میشود.
هیچ ارتباط جادویی این میان وجود ندارد ، این بنظر منطقی تر از فرض های پیچیده بور در این زمینه است،
خود “مفهوم کوانتوم” هم بسیار جایگاهی متزلزل پیدا کرده ، البته نه تئوری کوانتوم بلکه همان “مفهوم” آن !
مثلا پاسخ معمای آزمایش تاخیری ویلر ،
نگاهی داشته باشید به walkers droplets قطراحت متحرک، پدیده ای ماکروسکوپی که به تازگی کشف شده و بسیاری از رفتارهای توابع موج در مکانیک کوانتوم را پوشش میدهد !!
تا اونجا که من مطالعه کردم آزمایش بل (درهمتندیدگی ذرات با تغییر زاویه فیلتر) ثابت میکنه فرض انیشتین اشتباه بوده وقتی جهت فیلتر عوض بشه یا بقول شما فرض کنیم این جعبه ای که میگین بیایم زاویه اش رو تغییر بدیم بعد اگه تو دیدن دست کش ها تغییر رفتار دیده بشه یعنی ارتباط کوانتومی وجود داره فکر کنم دانشگاه دلفت هلند نیز یه آزمایش در این مورد انجام دادن البته در فاصله یک کیلومتری
برات پیش اومده به یه چیزی فکر کنی همون رو ببینی؟
باسلام
درمورد نحوه انتقال اطلاعات به بدیل اتم(در کسری از ثانیه و هزارن کیلومتر آنسوتر)، نمی شود هیچ نظریه ای را قبول کرد مگر آنکه در آن فضا به صورت یکدست فرض شود. یعنی انگار کل هستی، در داخل ماده ای شناور است که درموردش کمتر می دانیم. مانند انتقال انرژی در اجسام جامد..
شک ندارم که این نظر قبلا چندین بار عنوان شدهو نقایص خودشو داره ولی فعلا بهتر از این چیزی نداریم.
پاینده باشید
حیدری