شاید بشر مجبور به خوردن گوشت انسان شود!
بیگ بنگ: «مگنوس سودرلاند» دانشمند علوم رفتاری بتازگی سوال ِ بحث برانگیزی را در سمیناری در سوئد مطرح کرد: آیا میتوانید خوردن گوشت انسان را تصور کنید؟ سودرلاند در نشست گاسترو در استکهلم سوئد گفت: «با تداوم افزایش دمای جهان، تبعاتی که گریبانگیر کشاورزی میشود شاید غذا را کمیاب کند. این عامل انسانها را وادار خواهد کرد تا به دنبال راههای جایگزین برای تامین نیازهای غذاییشان باشند.»
به گزارش بیگ بنگ، از جمله این منابع جایگزین میتوان به حشرات، ملخها یا کرمها اشاره کرد، اما شاید اجساد هم جزو این منابع باشند. سودرلاند در ادامه بیان کرد: «اگر کمکم به طعم گوشت خودمان عادت کنیم، شاید قُبح آدمخواری به تدریج ریخته شود.» سودرلاند، دانشمند در دانشکده اقتصاد استکهلم، به تحقیق درباره علوم غذایی یا اقتصاد تامین غذای جهان نمیپردازد. او مطالعه واکنشهای روانشناختی را در دستور کارش قرار داده است؛ مثل صدایی که حضار در هنگام مطرح کردن بحث آدمخواری بعنوان یکی از منابع غذایی انسانهای آینده در آوردند. او گفت که شاید خودش روزی گوشت انسان را امتحان کند.
ایده آدمخواری بعنوان یک منبع غذایی جایگزین، ایده تازهای نیست. در سال 2018، زیستشناس فرگشتی «ریچارد داوکینز» این سوال را مطرح کرد که آیا ممکن است در آزمایشگاه از سلولهای پرورش یافتۀ انسان، گوشت تولید کرد یا خیر. داوکینز نیز همانند سودرلاند این ایده را «مورد آزمایش ِ جالبی» توصیف کرد که شاید نشان دهد آیا انسانها میتوانند سرانجام چیزی را که اخلاقی قلمداد میکنند، کنار بگذارند یا خیر. اما ایدۀ آدمخواری با مسائل عدیده ای روبرست. «ژنویو گونتر» مدیر کمپین غیرانتفاعی «سکوت در برابر وضعیت آب و هوایی را تمام کنید» اعلام کرد: «پیشنهاد در مورد ایدۀ آدمخواری بعنوان راه حلی برای تغییر آب و هوا به همان میزان بد است که تغییر آب و هوا را نادیده بگیریم.»
او در ادامه خاطرنشان کرد: «به نظر من که اصلا نباید این ایده را جدی گرفت، باید آن را بعنوان پروپاگاندایی در نظر گرفت که زمینه را برای تغییر جهان به همان شیوهای که لازم داریم، سخت میکند. این ایده باعث میشود وحشیگری در میان نژاد انسان از بین رفته و انسانها دیگر از روی مهر و عطوفت به یکدیگر نگاه نکنند.»
برای داوکینز و سودرلاند، آدمخواری میتواند راهی به منظور آماده شدن برای آیندهای باشد که در آن منابع غذایی عمده با مشکل اساسی روبرو شده است. با تداوم یافتن فجایع آب و هوایی نظیر سیل، خشکسالی و گرمای شدید، تولید محصولات کشاورزی برای کشاورزان با سختی جدی روبرو میشود. در کمتر از یک دهه، شاید تامین غذای افراد کره زمین تا 214 تریلیون کالری در سال یا 28000 کالری برای هر شخص غیرممکن باشد. بر اساس پیشنهاد سودرلاند، گوشت از اجساد انسان تهیه شده و در اختیار انسانهای زنده قرار میگیرد، اما داوکینز امکان ِ تهیه سلولهای بنیادی از یک انسان زنده و کشت آن در آزمایشگاه را مطرح کرد. با این کار، سلولهای بالغ فرصت تبدیل به گوشت را پیدا میکنند. اما هر دو روش پیشنهاد با مشکلات اخلاقی متعددی روبرو هستند.
گونتر گفت: «به نظر من کاملا پوچ است که روزی بتوانیم این ایده را به مرحله اجرا در بیاوریم. این ایده باعث میشود وحشیگری در میان ِ نژاد انسان از بین رفته و آدمها دیگر از روی مهر و عطوفت به یکدیگر نگاه نکنند.» علاوه بر این، میتوان از روشهای سادهتر و معقولانهتری برای اطمینان حاصل یافتن از وجود غذای کافی در آینده استفاده کرد.
گزارش جدید پانل بین دولتی تغییرات آب و هوایی سازمان ملل (IPCC) نشان میدهد که یک چهارم غذای جهان از بین رفته یا به هدر می رود. بر اساس این گزارش، با بهبود روشهای تولید، حفظ، بستهبندی و انتقال مواد غذایی، تولیدکنندگان میتوانند مشکلات کمبود غذا را حل کنند. کاهش چشمگیر انتشار گاز در سطح جهانی میتواند از افزایش دما و شرایطهایی بغرنج در آینده جلوگیری بعمل آورد؛ شرایطی که شاید تولید غذا را برای کشاورزان با چالشهای جدی روبرو سازد.
بر طبق گزارش پانل بین دولتی تغییرات آب و هوایی سازمان ملل(IPCC)، نحوه استفاده ما از زمین (از طریق کشاورزی، معدنکاری، قطع درختان) باعث انتشار 23 درصدی گازهای گلخانهای میشود. کاهش میزان جنگل زدایی میتواند در پایین آمدن میزان گازهای گلخانهای نقش بسیار موثری داشته باشد. بر طبق این گزارش، کاهش مصرف گوشت قرمز هم باید در دستور کار باشد.
تغییرات آب و هوایی اجداد ما را به سمت آدمخواری سوق داد
آدمخواری خطرات سلامتی شدیدی برای انسانها دارد. یک بیماری کشنده که با عمل ِ پختن اجساد و خوردن آنها در مراسم تدفین ارتباط داشت، اعضای یک قبیله را در گینه نو تحت تاثیر قرار داده بود. اما انتظار می رود تغییرات آب و هوایی اجداد انسانها را به آدمخواری در گذشته سوق داده باشد. بیش از 100000 سال قبل، دمای جهان به طرز قابل توجهی افزایش پیدا کرد که در اثر آن، گونههای پستانداران بزرگ مثل ماموتها از بین رفتند.
دورۀ گرمایش سریع جهانی باعث شد برخی نئاندرتالها در غرب اروپا با کمبود جدی منابع غذایی روبرو شوند. لذا چارهای به جز خوردن گونههای خودشان نداشتند. به گفته گونتر، اگر جوامع امروزی آدمخواری را بعنوان یک گزینه جدی در برنامههایشان قرار دهند، باید شاهد تبدیل آن جوامع به کشتارگاه باشیم. گونتر در پایان اظهار داشت: «اگر به نقطهای برسیم که اجساد انسان را بعنوان منبع غذایی در نظر بگیریم، باید شاهد مشکلات بزرگتری باشیم. این بدان معنا خواهد بود که ما در مهار بحران آب و هوا ناکام ماندهایم.»
ترجمه: منصور نقیلو/ سایت علمی بیگ بنگ
منبع: sciencealert.com
سلام..از ماست که بر ماست..هر شب قبل خواب خودتو جای یه گوسفندی بزار که میخوان تا چن ثانیه دیگه گردنتو ببرن.. بعد هم منتظر بمونن تا خون از شاهرگت خارج شه.. اون قدر درد بکشی که بمیری .. همه اینا رو تصور کن هر شب قبل خوابت.. گوسفند ها هم درد رو میفهمن.. گوسفند ها هم پدر و مادر و خواهر و برادر دارن .. گوسفند ها هم آسمون رو آبی میبینن.. گوسفندها هم میترسن و دوست ندارن بمیرن .. گوسفند ها هم دوست دارن حتی اگر قراره بمیرن بی درد بمیرن تو یک ثانیه نه با بریده شدن گردن و رگشون .. کرونا چزا اومد؟؟ انتقام طبیعت .. نفرین طبیعت .. نفرین مرغ ها وگوسفندها و ماهی ها.. چرا هر روز دارن چند هزار تا ادم فقط بخاطر کرونا میمیرن؟؟ .. وقتی ما نمیتونیم از کباب و کله پاچه و گوشت تو خورشتمون بگذریم وقتی حتی میشه همون خورش رو بدون گوشت خورد خوب همین میشه دیگه.. بنظر من خیلی خوبه اگه ما گوشت ادما رو بخوریم…شاید اون موقع بفهمیم گوسفندا و مرغا چی کشیدن .. ما برای طبیعت مضرریم .. ما همه چیز رو بهم ریختیم .. ببین هر روز چن تا حیوون برای غذای ما میمیرن اونم به وحشیانه ترین شکل ممکن.. ما حاضرم الان بمیرم ولی جز ادما نباشم ..من حاضرم سگ باشم ولی جز ادما نباشم ..
دوستان انقدرکامنت منفی و … در مورد آقا داوکینز ندید!!!!!
شما هم اگر یک زیست شناس باشید و برای کارهای تحقیقاتی و دانشگاهیتون کتاب مطالعه کنید باید مبحثی به نام رفتارشناسی رو مطالعه کنید که یکی از فعالترین افراد این حرفه و البته یکی از کسانی که معتبر ترین آزمایش ها رو در این حرفه داره آقای داوکینز هستش
انسان از وقتی که ذهنش شروع کرد به رویا پردازی چیزهایی آفرید که هیچکسی تا به حال نیافریده و نخواهد آفرید.
قوانینی که انسان ها بعد اینکه دست چپ و راستشون رو فهمیدن گذاشتن مخصوص خودشون و به ضرر همه موجودات زنده بوده.
چرا اصلا نیاز بود انسان تکامل یافته گوشتخوار باشه،درصورتی که بیشتر گوشتخواران یا بهتره بگیم همشون دندان هایی دارن که مخصوص اون کاره،ولی دندان انسان هیچ شباهتی به دندونای اونا نداره، بیشتر شبیه دندان های گیاه خواران است.
انسان نیازی به گوشت نداره!چون انسان گیاه خوار هم داریم.
آدمخواری آخرین گزینه هست
من راه حل بهتری دارم
۱- برنامه بین المللی برای کاهش زاد و ولد، یعنی هر زوج فقط یک فرزند (با اهرم قوانین سفت و سخت)
۲- افزایش سطح جنگلهای زمین
۳- کشت گوشت مصنوعی از سلولهای بنیادی گوسفند( داوکینز هم مغزش پاره سنگ ورداشته، حالا چرا گفته کشت گوشت از سلول های بنیادی انسانی نمی دونم!!!!)
۴- افزایش تولید حشرات از نوع غیر چندش آورش
۵- آخرین گزینه همنوع خواری
چرا خوردن گوشت حیوانات اخلاقیه ولی خوردن گوشت انسان غیر اخلاقی؟
اصلا این اخلاق چیه؟
مگر نه اینکه از یه سری قوانین من دراوردی ایجاد شده که میتوان تغییرش داد
مثلا اگر در شهر حیوانات مزرعه پرورش انسان داشتن و گوشت انسان تو فروشگاه سرو میشد
اونوقت خوردن حیوانات غیر اخلاقی بود. مگه نه؟
عجیبه تعداد این آدمها روشنفکر نما روز به روز داره بیشتر میشه ، من نمیدانم تا کی بعضیها میخوان خودشونو خاص جلوه بدن بنا به حرف دوست آدم خورمون سعید خوردن گوشت مرغ و گوسفند هیچ فرقی با انسان ندارهو ما خودمان رو با مرز بی معنی اخلاق احاطه کردیم یا اینکه من منظورشو خوب متوجه نشدم و از این به بعد باید با سیب و گلابی خودمونو سیر کنیم!! ان هم در صورتی که مزارع از بین میرن…اصلا گوشت انسان با بدن سازگاری لازم نداره و ضرر داره(البته ممکنه سازگار بشه)…این داوکینز و سودرلاند یا سادیسم دارن(آدم خوری) یا میخوان خودشونو با این پروژهها جالب اسمشونو سر زبان ها بیارن همان ایده حشره خوردن گرچه چندش آور هست ولی باز بهتر از خوردن گوشت برادر و دوسته انوقت انسان ها حداقل به همدیگه به عنوان غذای شبشون فکر نمیکنند . خلاصه اینکه بهتره به وضع بهتر کردن (آب و هوا)زمین باشن تا اینکه ایده بدن همدیگه رو برای زنده ماندن بخوریم. سعید شما هم به دل نگیرید حرفهای اول نظرمو، من خودم ۱۵سال دیگه قربانی میشم که تو بیای منو بخوری…
از نظر من حرف هر دو دوستمون میتونه درست باشه.
از طرفی اخلاقیات یکی از ضروریات در ایجاد یک اجتماع سالمه که قطعا هدف اصلی فعالیت های بشری هستش؛ ولی اگر از زاویه ی دیگه بهش نگاه کنیم ما انسان ها گونه ی خودخواهی هستیم که قصد نابودی هر موجودی رو داریم که با ما تفاوت داشته باشه. اگر روزی یقین کنیم برای ادامه چرخه ی زندگیمون به موجودات دیگه نیاز نداریم همه رو نابود میکنیم.
در مورد این مقاله به نظرم نظرات این دانشمندان بسیار احمقانه و کوته فکرانه بود. اگه اندکی در مورد جهان و منابع انرژی اون بدونیم خواهیم فهمید که چقدر محدوده ی استفاده ی بشر از منابع انرژی کوچک و در حداقل های یک تمدن پیشرفته ست.
تمدن سطح یک تمام منابع انرژی سیاره ی خودش رو استفاده میکنه.
تمدن سطح دو تمام انرژی ستاره ی محل سکونت خودش رو استفاده میکنه.
و تمدن سطح سه تمام انرژی یک کهکشان رو استفاده میکنه.
انسان حتی در سطح یک هم نیست.
بذارید جور دیگه ای بگم. اگر انسان بتونه حتی فقط قسمتی از انرژی خورشید رو که به زمین میرسه رو استفاده کنه کافیه تا بتونه به سادگی آب دریا ها رو شیرین کنه و انرژی لازم برای تبدیل تمام کره زمین به باغات سرسبز رو تامین کنه.
نکته اینجاست که بشر در مسیر این تکامل قرار داشت ولی سوخت های فسیلی ارزان قیمت، بشر رو 200 سال عقب انداخت. تا دوباره بفهمه راه رو اشتباه رفته.
به هرحال بجای نگرانی خنده دار در تامین غذای کره زمین باید به فکر تامین انرژی های وحشتناک مورد نیاز برای ساخت کرمچاله و ماشین زمان باشن (رسیدن به تمدن نوع سه 🙂 )
(برگرفته از کتاب فیزیک ناممکن ها میچیو کاکو)
دانشمندان یه چیزی میدونن که تو نمیدونی
دقیقا. انسان هم یک گونه حیوانیست.تازه اگر بخواهیم میزان وحشیگری انسان به هم نوع خود را در طول تاریخ و حتی در زمان حال در خلال جنگها و کشتارها در نظر بگیریم ، این وحشیگری خیلی بیشتر از گونه های حیوانی دیگر هست.
اخلاق هم آرایه ای سیاسی – مذهبی برای اهلی کردن حیوان انسان نما ست تا حکومت گری بر انها راحتر باشد.