کاملترین نقشۀ سهبعدی از کیهان ارائه شد!
بیگ بنگ: اخترشناسان دانشگاه واترلو پس از مدتها کار و مطالعات جامع، کاملترین نقشه سه بعدی کیهان را تاکنون را تهیه کردند. این نقشه که دو میلیارد سال نوری وسعت دارد به درک توزیع و درک ماده تاریک کمک می کند.
این نقشه کروی از ابرخوشههای کهکشانی، به درک بیشتر از چگونگی توزیع ماده در جهان منجر شده و بینشهای کلیدی را در مورد ماده تاریک بعنوان یکی از بزرگترین معماهای فیزیک ارائه خواهد داد. مناطق آبی روشن و سفید روی این نقشه، نمایشگر انبوهی کهکشانها هستند. منطقه قرمز رنگ نیز ابرخوشه «تراکم شپلی» (SCl 124) است که بزرگترین مجموعه کهکشان در جهان همسایه است.
اگرچه ممکن است انسان در آینده نزدیک شاهد عمق وسیعی از فضا نباشد اما داشتن یک نقشه کامل و سه بعدی کمک میکند تا دانشمندان بتوانند انبساط کیهان و وسعت آن را پیش بینی کنند. طبق مشاهدات محققان، کهکشانها بطور متفاوتی از هم حرکت میکنند، زیرا انبساط جهان یکنواخت نیست، این تفاوتها، “سرعتهای عجیب” نامیده میشوند. کهکشان همسایهی راه شیری که آندرومدا نام دارد، تقریبا با سرعت دو میلیون کیلومتر در ساعت حرکت میکند.
مدلهای پیشین بطور کامل برای این حرکت رصد شده، اختصاص نیافته بودند. این انحرافها در حرکت کهکشانها، ابزار ارزشمندی برای تعیین توزیع ماده و ماده تاریک در بزرگترین مقیاس ممکن هستند. ماده تاریک، بیشتر حجم جهان را دربرگرفته است و یک شکل فرضی از ذره ماده است که نور را بازتاب یا انتشار نمیدهند، از این رو نمیتوان آن را بطور مستقیم مشاهده یا اندازهگیری کرد. ویژگیهای ماده تاریک تنها بطور غیرمستقیم و از طریق تأثیرات گرانشی آن بر ماده مرئی و نور، قابل استنباط است.
محققان دپارتمان فیزیک و ستارهشناسی دانشگاه واترلو و موسسه فیزیک نجومی پاریس و موسسه ملی تحقیقات علمی فرانسه این نقشه ی جدید را تولید کردهاند. گام بعدی دانشمندان، افزودن نمونههای دقیقتر از این تفاوتها برای ارتقای نقشه با همکاری دانشمندان استرالیایی است. این نقشه در مجله Monthly Notices of the Royal Astronomical Society منتشر شده است.
سایت علمی بیگ بنگ /منبع: sciencedaily
سلام ، این نقشه چند درصد از کل کیهان شناخته شده هست ؟
این نقشه کامل نیست…..مثل ادمای قرون وسطا که میگفتند زمین مرکز عالمه…..حالا کهکشان راه شیری مرکز عالم شده…. این منطقه قرمز رنگ درون نقشه چیست؟
با درود، این نقشه کامل ترین نقشه ی کهکشان های اطراف راه شیری میباشد، به همین منظور کهکشان ما در وسط این نقشه قرار دارد. در واقع منطقه قرمز رنگ شپلی شامل مجموعه ای از ابرخوشه های کهکشانی میباشد که ۶۵۰ میلیون سال نوری از زمین فاصله دارند.
سلام به مدیریت و نویسنده های عزیز سایت
یکی دو بار این نظر رو دادم اما احتمالا چون در مقاله های قدیمی تر بود جوابی ندادین
—
اگر ممکنه در مورد نظریه اف دکتر وفا مقالات کامل و جامع تری قرار بدید به جز اونی که قبلا گذاشتید ممنون میشم
—
درود به شما، بزودی سعی می کنیم مقاله ای در این زمینه منتشر کنیم.
ممنونم از شما