پس از بیگ بنگ چه اتفاقی افتاد؟
بیگ بنگ: به گفته ی دانشمندان بیگ بنگ در 13.82 میلیارد سال پیش رخ داده، در حقیقت این رویداد از آن نقطه صفر شروع شده است، تمامی کائنات ما در هسته ی یک اتم یا حتی کوچکتر از آن جای داشت و در یک لحظه فضا و زمان و تمامی اجرام با یک انفجار بزرگ که حاصل از گرانش شدید ناشی از فشردگی بود شکل گرفتند.
به گزارش بیگ بنگ، حدود 36-^10 (10 به توان 36- )ثانیه بعد از بیگ بنگ(انفجار بزرگ) دمای عالم به 27^10 درجه کلوین رسید. در این مرحله جهان هستی شروع به انبساط کرد که به آن تورم کیهانی می گویند. بین لحظه 35-^10 و لحظه 33-^10 ثانیه پس از بیگ بنگ، عالم با سرعت فرا نوری به میزان 50^10 انبساط پیدا کرد. در ثانیه 33-^10، دما به 25^10 درجه کلوین می رسد، در این موقع کوارک ها و پاد کوارک ها به وجود می آیند. ولی در این هنگام گرما چندان زیاد است که پروتون ها و نوترون ها نمی توانند تشکیل شوند. بعد از 12-^10 ثانیه دمای عالم به 16^10 درجه کلوین می رسد. در این زمان چهار نیروی شناخته شده شکل می گیرد: 1- نیروی هسته ای ضعیف 2- نیروی هسته ای قوی 3- نیروی الکترومغناطیس 4- نیروی گرانش. به گفته ی محققان این چهار نیرو در آغاز بیگ بنگ یکی بوده اند.
در ثانیه 16-^10 دما به 13^10 کلوین رسید، کوارک ها دیگر نمی توانستند بصورت آزاد وجود داشته باشند و به هادرون تبدیل شدند که از آنها پروتون ها و نوترون ها و پادنوترون ها(با بار مثبت) و نوترون ها(با بار خنثی) و سرانجام مقدار زیادی ذرات خنثی به نام نوترینو به وجود آمدند. بعد از 4-^10 ثانیه دما به 12^10 درجه کلوین می رسد، اکثر پروتون ها و نوترون ها با برخورد به پاد پروتون ها و پاد نوترون ها از بین می روند و تنها مقدار بسیار ناچیزی از پروتون ها و نوترون ها به نسبت 1/6 باقی می مانند که بعدها از آنها هلیم ساخته می شود در این لحظه گرما چندان بود که الکترون ها و پاد الکترون ها به وجود آمدند.
یک ثانیه بعد از بیگ بنگ ، دما به 10^10 درجه کلوین افت می کند، حال الکترون ها و پادالکترون ها نیز همدیگر را نابود می کنند و جز مقدار ناچیزی(9-^10قسمت آن) باقی نمی ماند؛ از این مقدار ناچیز الکترون مواد آینده هستی به وجود می آید. پس از 10 ثانیه که از بیگ بنگ می گذرد، دما به 9^10 کلوین می رسد. پروتون ها و نوترون ها از طریق همجوشی هسته ای اولین هسته اتمی را به وجود آوردند.به این مرحله هسته زایی می گویند. در این مرحله %25 ایزوتوپ هیلیم 4 و 0.001 % ایزوتوپ های هیدروزن سنگین یا دوتریم،D و همچنین مقدار بسیار ناچیزی ایزوتوپ هیلیم 3 تولید می شود، %75 بقیه پروتون ها بعد ها هسته اتم هیدروژن را ساختند.
بعد از 5 دقیقه هسته سازی بیگ بنگ به پایان رسید، نوترون های آزاد باقی مانده دیگر ثابت نبودند و به تدریج به پروتون و الکترون تبدیل شدند. بقیه عناصر سنگین بعدها درون ستارگان به وجود آمدند. بعد از خود سیصد هزار سال دما به 3000 درجه کلوین افت کرد، در این شرابط پروتون ها و نوترون ها و الکترون ها توانستند اتم های پایدار به وجود آوردند و نور توانست بدون مانع به حرکت خود ادامه دهد.
رامین فخاری / سایت علمی بیگ بنگ
منبع: پیدایش جهان هستی و حیات بروی کره زمین
دکتر ابوالحسن حاجی حیدری/ انتشارات مازیار
با توجه به نوسانات کوانتومی امکان به وجود اومدن ذرات همچنان وجود داره عزیز.همچنین یه آزمایش تو ناسا انجام شده که نشون داد در خلاء به طور خود به خودی اسید به وجود میاد…
یه جاهایی مغز آدم سوت میکشه
نمیخام قضاوت بکنم
اما واقعا خیلی خیلی سخته که باور بکنیم یه چنین چیزی رو
یه دنیای به این بزرگی از یه هسته اتم هم کوچکتر بوده ؟؟؟؟؟
باتشکرازاقای فخاری
با سلام.
ممنون میشم به سوالم در صورت امکان جواب داده بشه.
میخوام بدونم که روند تولید ذرات جدید به پایان رسیده و یا هنوز ادامه داره. منظورم اینه که آیا تعداد ذرات موجود در دنیای کنونی مقدار ثابتی هست؟ مثل تعداد الکترونها یا پروتونها و یا نوترونها؟ یا اینکه با توجه به انبساط کیهان ذرات جدید هم در حال بوجود آمدن هست و با گذشت زمان به تعداد ذرات موجود در کیهان افزوده میشه؟