شش فایدۀ شگفتانگیز گوشت قرمز
بیگ بنگ: همیشه از مضرات گوشت قرمز حرف زده می شود، اما واقعیت این است که گوشتهای غیرفراوری شده و با کیفیت از قبیل گوشت گاو و گوشت گوسفند میتوانند نقش مفیدی در متعادل کردن رژیم غذایی داشته باشند.
به گزارش بیگ بنگ، اگرچه این گفته هم صحت دارد که زیادهروی در مصرف گوشت قرمز می تواند باعث افزایش فشار خون و عوارض قلبی شود، اما یک یا دو مورد در هر هفته می تواند رژیم غذایی تان را بهبود ببخشد. اگر از خوردن گوشت قرمز خودداری کنید، با دلایلی که در این مقاله ذکر می شود، احتمالا سعی خواهید داشت گوشت را در برنامه غذاییتان بگنجانید.
1-افزایش جذب پروتئین
پروتئین نقش مهمی در رشد کودکان و بزرگسالان دارد. اگر پروتئین کافی در رژیم غذاییتان نداشته باشید، ماهیچههایتان دچار آتروفی(تحلیل) شده و علائمی از قبیل ضعف، سرگیجه و خستگی را تجربه خواهید کرد. گوشت سرشار از پروتئین است و به شما در حفظ و ایجاد ماهیچههای سالم کمک می کند. اگر گوشت قرمز به خوبی پخته شود، غذایی سرشار از پروتئینهای سالم خواهید داشت که برای سبک زندگی فعال کاملا ضروری است.
آهن بخش مهمی از یک رژیم غذایی متعادل به شمار می رود و در ایجاد هموگلوبین ایفای نقش می کند. هموگلوبین بخشی از خون است که اکسیژن را در بخشهای مختلف بدن ترارسانی می کند و به بافتهایی نظیر قلب و مغز تحویل می دهد. آن دسته از افرادی که آهن کافی مصرف نمی کنند، در خطر ابتلا به مشکلات گردش خون و آنمی یا همان کم خونی هستند. خوشبختانه، اگر گوشت قرمز مصرف کنید، می توانید حجم زیادی از آهن را در اختیار بدنتان قرار دهید. در هر بار سِرو، گوشت قرمز بیشتر از گردو، گوشت ماهی یا گوشت طیور آهن خواهد داشت.
3-منبع مهمی از چربی اشباع شده
سالهاست که رسانهها چربی اشباع شده را بدنام کرده و آن را مسئول بروز عوارض سلامتی خطرناکی مثل انسداد شریان، بیماریهای قلبی و چاقی نامیدهاند. اگرچه این واقعیت دارد که چربی اشباع شده چندان برای ما انسانها خوب نیست، اما رعایت تعادل کلید حل مسئله است؛ نکتهای که در خصوص سایر جنبههای مواد غذایی نیز صدق می کند. در واقع، چربی اشباع شده موجود در گوشت قرمز می تواند کارایی کبد را ارتقا ببخشد. این نوع چربی در افزایش سطح تستوسترون هم نقش دارد؛ هورمونی که در کارکرد جنسی و تعمیر بافت موثر است.
4-افزودن ویتامین B به رژیم غذایی
ویتامین B نقش حیاتی در یک رژیم غذایی سالم دارد و خیلی از افراد بطور روزانه آن را در بدنشان تامین نمی کنند. گوشت قرمز سرشار از ویتامینهای مجموعه B و به ویژه ویتامین B12 می باشد و گیاهخواران به ازای آن از مکمل استفاده می کنند. این ویتامین نقشی کلیدی در سلامتی انسان دارد و کمبود آن می تواند منجر به طیف زیادی از مشکلات سلامتی شود؛ از بیماری قلبی عروقی گرفته تا سرطان. علاوه بر ویتامین B12، گوشت قرمز حاوی سایر ویتامینهای اساسی هم می باشد؛ مثل ویتامین B6، تیامین، فولات، ریبوفلاوین، نیاسین و پانتوتنیک اسید.
5-بهبود باروری
گوشت قرمز سرشار از سلنیوم نیز است. سلنیوم به همراه ویتامین B6 تعادل خوبی از مواد غذایی ایجاد می کند که برای باروری خیلی مهم است. در زنان، داشتن سلنیوم کافی برای پیشگیری از عوارضی مثل دیابت، زایمان پیش از موعد و غیره اهمیت دارد. با این حال، گوشت قرمز می تواند به مردان کمک کند تا باروری سالم و بهینهای داشته باشند. گوشت قرمز می تواند از تداخل رادیکالهای آزاد با تولید اسپرم با کیفیت جلوگیری بعمل آورده و تضمین کند که استروژن در برابر تستوسترون از تعادل خوبی برخوردار است.
روی به سختی در منابع غذایی یافت می شود؛ ماهی و صدف یک منبع غنی از روی هستند. خوشبختانه، گوشت قرمز نیز دارای مقدار سرشاری از روی می باشد. این ماده معدنی نقش کلیدی در رشد ماهیچه و مغز و کارکرد مناسب دستگاه ایمنی دارد. با افزودن گوشت قرمز به برنامه غذاییتان، دیگر نگران کمبود روی در بدنتان نخواهید بود.
ترجمه: منصور نقیلو/ سایت علمی بیگ بنگ
منبع: inkin.com
الان این ربطش به سایت بیگ بنگ چیه؟ کجای این شیش تا شگفت انگیزه. خیلی چیزای دیگه هم دقیقا همین خواص رو دارن. مثلا خشکبار گردو
خواص شگفت انگیر گیاه خواری به سایت بیگ بنگ مربوط نمیشه؟
این روزها که همه جا حرف از مضرات گوشت قرمزه مطلب جالب و مفید و بجایی بود ممنون.
من متوجه شدم که نوشته شده دو بار در هفته که مشکلی نباشه اما قطعا ضرر های گوشت قرمز خیلی بیشتر از فایدش هست.انسان هم ذاتا گیاه خواره،محکم ترین دلیلشم سیستم گوارشیمونه.دندون فک معده و روده ما همه برای هضم گیاهه نه نه گوشت پس همه چیز خوار بودنش هم رد میشه.
داخل خود سایت هم مستند what the health هست.من پیشنهاد میکنم حتما ببینین،کلا خیلی چیزای عجیب رو میشنوید و میبینین
All i wanna say is that they dont care about us
من اون مستند رو دارم اولا اون در مورد گوشت فراوری شده بود دوما تو خارج گوشت طبیعی پیدا نمیشه اینجا اصلا تکنولوژی گوشت هورمونی برای گاو و گوساله وجود نداره
چرا شما فکر میکنید انسان سیستمش برای گیاه خواری طراحی شده؟
فقط یک مورد و میکم اگر دیدین جواب بدین به عنوان مثال یک گاو با اون وزن بالا و هیکل عظیمش حدودا روزانه پنج کیلو یونجه و علف جواب گوی انرژی مورد نیازش هست و تازه رشد هم میکنه حالا انسان اگر روزی پنجاه کیلو یوجه هم بخوره آیا زنده میمونه یا تازه کالری منفی داره مثل هویج، کلم، خیار و… که اگر یه حیوان گیاه خوار بخوره به خاطر سیستم هضم ش کلی کالری میگیره
خیلی پاسخ خوبی بود.ان مستند هم واقعا خوب و اگاه کننده است.
دقیقا
یه سوال ما بیشتر شبیه شیر و گربه سانان هستیم و یا گوسفند و گاو؟؟
گوشت خوار ها غذاشون رو نوشخار میکنند و چند معده برای این کار دارن در حالی که گوشت خواران این گونه نیستن. حالا ما مگه نوشخار میکنیم که میگین ما گیاه خواریم؟
اگر گیاه خوار هستیم پس دندان های نیش که داریم برای چیه؟
کدوم گیاه خوار دندان نیش داره؟
از نظر فرم جمجمه هم گیاه خواران داری پوزه هستن و دندان هاشون جلو آمده است در حالی که گوشت خواران پوزه ندارن. علت هم اینکه بشر امروزه مشکل دندان عقل هم داره بخواطر بیشتر شدن گیاهان مخصوصا حبوبات در وعده های غذایشون هست وگرنه اگر به مقدار کافی گوشت مصرف میکرد جمجمه بزرگ تر میشد و دندان عقل در دهان جا داشت.
از طرفی یکی از مهم ترین نیاز های انسان ویتامین های گروه ب هست و بیشتر در گوشت پیدا میشه و افراد گیاه خوار برای جبران کمبود ویتامین ها مورد نیاز از مکمل استفاده میکنند.
جالبه ، سیستم گوارشیِ انسان ها هم دارای سیرابی و هزارلا و شیردان بود و ما باید علف میخوردیم ولی نمیدونستیم؟!!؟
بس کنید لطفا ؛ اگر به انسانها باشه که سگ و گربهها رو هم علف خوار کردن! بسه دیگه انقدر تند روی ، تعادل رو رعایت کنید
دوست عزیز سیستم گوارشی انسان سیرابی و شیردان و هزارلا و… داره که شما میفرمایین برای گیاهخواری هست؟!؟!
آدمیزاد توی تمام کارها افراط میکنه طوری که سگ و گربههای بدبخت خانگی خودشونم گیاهخوار میکنن!
سلام
خیلی ممنون بابت مطالب آموزنده ای که منتشر می کنید. من میخاستم به این مطلب امتیاز ۵ بدهم ولی سهوا امتیاز ۱ دادم. در عوض، به عنوان جبران خسارت آن را به چند نفر فروارد کردم 🙂