کهکشانها – قسمت چهارم
کهکشانهای نامنظم (Irregular galaxy)
گروهی از کهکشان ها در ردهی نامنظمها قرار میگیرند. زیرا هیچ ساختار متقارن یا عادی را نشان نمیدهند. با وجود این، ممکن است حتی این کهکشان ها نیز به دو گروه متمایز تقسیم شوند.
نوع نامنظم یک، یکی از آن دو گروه است که از ستارگان نوع (O) و (B) و مملو از هیدروژن یونیده شده یا به عبارتی نواحی هیدروژن یونیده و تقریباً مقدار زیادی از اجزاء تشکیلدهندهی جمعیت یک تشکیل شده است. برخی از نظرات عقیده بر وجود بازوهای پیچیده دارد.
ابر برزگ ماژلانی که شامل سحابی ترانتولا نیز میباشد، از این نوع است.
ردهبندی نوع نامنظم دو، کاملاً مبهم است و ممکن است کهکشانهایی را شامل شود که ویژگیهای سادهای دارند. اما عمدتاً این کهکشانها بیشکلاند و به ستارگان تفکیک نمیشوند. چنین کهکشانهایی با گرد و غبار بین ستارهای جذبهای مشخصی را نشان میدهند و نشر گازی نیز توسط آنها مشاهده شدهاند. در نوع دوم میتوان از کهکشانهایی نام برد که دارای تابشهای غیر عادی، گرد و غبارهای غیر عادی، برهمکنشهای جزر و مدی و یا مشخصههای انفجاری داشته و با خارج کردن ماده با سرعت زیاد از خود مشخص میشوند. این نوع از کهکشانها به عنوان کهکشانهای انفجاری در نظر میگیرند که خود دارای چندین زیر رده میتواند باشد.
کهکشان ویژهی (M82) یک کهکشان از نوع دوم است. این کهکشان از آن جهت قابل توجه است که مواد گرد و غبار به طور وسیع نور ستارگان آن را چنان میپوشانند که منفجر شده به نظر میرسند. در حالیکه چنین نیست.
همچنین کهکشان (NGC3034) نیز از این نوع است.
ادامه دارد …
قسمت اول
قسمت دوم
قسمت سوم
http://en.wikipedia.org/wiki/Irregular_galaxy
http://ned.ipac.caltech.edu/level5/Gallagher/Gall1.html
منبع:
کتاب نجوم و اخترفیزیک مقدماتی (جلد دوم)، نوشتهی زیلیک و گرگوری، ترجمهی دکتر جمشید قنبری
کتاب فیزیک نجوم مقدماتی، نوشتهی سید احمد بابانژاد و دکتر احمد حسنپور، نشر پیام نور
وبسایت ویکیپدیا
صفحات پراکندهی اینترنت
لینک کوتاه نوشته : https://bigbangpage.com/?p=4750
قسمت جدیدشو نمیخواین بزارین؟؟؟؟؟؟
طی دو هفته آینده قسمتهای جدید این مبحث را شروع خواهیم کرد