یک جنین که 24 سال منجمد شده بود متولد شد!
بیگ بنگ: در نوامبر سال 2017، نوزادی به طور موفقیتآمیز از نطفه جنینی به دنیا آمد که 24 سال منجمد شده بود؛ یعنی طولانیترین بازه زمانی که یک نوزاد در جایی نگه داشته شده است. اِما یکی از نمونههای مربوط به راهحلهای فوقالعاده در زمینه بارداری است که در طی چند سال توسعه پیدا کرده است.
به گزارش بیگ بنگ، «نوزاد برفی» عبارتی است که برای توصیف نوزادِ نگهداری شده در حالت انجماد و تولید آینده مورد استفاده قرار می گیرد. در ماه نوامبر 2017، طولانیترین بازه زمانی که یک نوزاد بصورت منجمد نگهداری شده بود، با موفقیت در شهر تِنِسی به دنیا آمد. این جنین که از اهداکنندگان گمنامی بدست آمده بود، در 14 اکتبر 1992 منجمد شد؛ یعنی یک سال پس از تولد مادر «تینا گیبسون».
جنین منجمد 24 ساله تعجب بسیاری را برانگیخته بود؛ حتی والدین نوزاد (تینا و بنجامین گیبسون) نیز شگفتزده شده بودند. تینا در ابتدا گفت: «متوجه هستید که من بیست و پنج سالمه؟ این جنین و من می توانستیم بهترین دوست هم باشیم.» تینا به سی ان ان گفت: «من فقط یک بچه میخواستم. برایم مهم نیست که یک رکورد جهانی باشد یا نه.» او به آروزیش رسید: اِما رِن گیبسون در 25 نوامبر 2017 چشم به جهان گشود.
قبل از تولد اِما، طولانیترین بازه زمانی که طی آن، یک نوزاد برفی با موفقیت به دنیا آمد، مربوط به یک جنین منجمد 20 ساله بود. افزون بر اینکه خانواده گیبسون از تولد اِما ابراز خوشحالی می کنند، از دیدگاه علمی هم یک موفقیت چشمگیر محسوب می شود. این دستاورد نشان می دهد که جنین می تواند با درجه امنیت بالا اهدا و منجمد شده و برای والدینی که با مشکل بارداری روبرو هستند، اعطا شود؛ مثل بنجامین گیبسون که از فیبروز کیسهای رنج می برد. افراد سرطانی که از بین رفتن بارداری را بعد از درمان های شیمی درمانی پیشبینی می کنند، می توانند یک جنین سالم را تا زمان کسب آمادگی برای قبول مسئولیتهای والدینی نگه بدارند.
همانطور که در مورد خانواده گیبسون مشاهده شد، موضوع بارداری و تولد در مقایسه با چند سال پیش، بسیار فرق کرده است. سال گذشته، برههای زودرس در درون رحمهای مصنوعی رشد داده شدند. تنها در عرض 105 روز پرورش، برهها در کیسههای زیستی پُر از مایع قرار گرفتند تا به رشد خود ادامه بدهند. حتی در این مرحله از رشد (معادلِ 22 هفته در انسانها)، نه انسان و نه بره می تواند بیرون از رحم زنده بماند. مهم تر از همه، بعد از چهار هفته قرارگیری در درون کیسه های زیستی، برهها از مو و ریه برخوردار شدند و توانستند در خارج از رحم به زندگیشان ادامه بدهند. این روش می تواند روزی جان کودکانی را که زودهنگام متولد می شوند، نجات بدهد و از مشکلات پایدار پزشکی که از تولد زودهنگام نشات می گیرند، جلوگیری بعمل آورد.
همچنین در سال جاری، زنی در آمریکا پس از انجام پیوند عضو رحم، به طور موفقیت آمیز بچهاش را به دنیا آورد. این پیشرفت نویدبخش گویای آن است که زنان مبتلا به اختلال ها و مشکلات پزشکی شدید که بدون رحم به دنیا می آیند یا دگرجنس هستند، نیز می توانند بچهدار شوند. در یکی دیگر از شگفتیهای بارداری، یک زن به پاس تخمدانی که قبل از سن بلوغ از میان برداشته شده بود، با موفقیت بچهدار شد. تخمدانهای چاپ سه بعدی نیز نقش امیدوار کنندهای دارند چرا که با این روش، یک موش عقیم موفق شد بچهاش را به دنیا آورد. همه زمان با رحم به دنیا نمیآیند و درصد بسیار بالایی از مردم با مشکل بارداری دست و پنجه نرم می کنند. این پیشرفتها مبنایی را برای آینده به وجود می آورند که نشان می دهد هر کسی می تواند اقدام به تشکیل خانواده نماید و راههای تازهای برای آن عده از افراد باز می شود که قبلا دست به چنین کاری نزدهاند.
ترجمه: منصور نقی لو/ سایت علمی بیگ بنگ
منبع: futurism.com
پیشرفتهای علمی خیلی ازچیزهای ناممکن راممکن کردهاست.
ایران که هرکی بچه دار بشه یا باید میلیاردر باشه یا احمق
با درود
لطفا از سر جیو کاناورا و ز تیم جراحی که
تشکیل داده چه خبری دارید مشتاقانه منتظر جواب شما هستم .
با تشکر…
Wow
سلام..خوبه خوشم اومد!
راستی چ خبر از پیوند سر؟؟
مقاله هاشو ترجمه کنید دیگه مُردم از کنجکاوی…
عاشقتونم…
احسنت به این کنجکاوی علمی شما
دمت گرم
واقعا شگفت انگیز هستش!!! آفرین.
خبر معمولی بود.
چه جالب